Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Websites maken

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 28 June 2011, 17:07   #1
anoniem31645
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Cannot send session cache limiter

Ik heb inmiddels mijn site aardig op orde maar om de een of andere reden blijf ik deze foutmelding krijgen

Citaat:
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /customers/xxx/header.php:5) in /customers/xxx/contact.php on line 6
de code is als volgd:
PHP-code:
</div>
<div id="contens0">
<div class="titel">Schrijf een gastenboek bericht:</div>
<div class="contens1">

<?php session_start(); // dit is regel 6 waar de fout zou moetten zitten.
//als er een formulier verzonden is
if( isset($_POST['send'])) {

    
//controleer velden 
    
if ($_POST['naam'] == "") { 
        
$formuliercontrole['naam'] = TRUE
    } 
    if (
$_POST['email'] == "") { 
        
$formuliercontrole['email'] = TRUE
    } 
    if (
$_POST['bericht'] == "") { 
        
$formuliercontrole['bericht'] = TRUE;
Ik begrijp dat dit met white spaces te maken zou moetten hebben maar ik krijg het niet weg.
  Met citaat antwoorden
Oud 28 June 2011, 17:17   #2
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je moet session_start() gebruiken voordat je enige content laat weergeven. Er moet dus een <?php helemaal aan het begin van het bestand en session_start() moet dan voor de eerste echo en voor de eerste ?>
  Met citaat antwoorden
Oud 28 June 2011, 21:39   #3
anoniem31645
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het probleem is dat dit in mijn contact formulier staat die na de header word geechoed waardoor ik het niet aan het begin kan plaatsen. Als ik het aan het begin van de header zet krijg ik deze fout melding:

Citaat:
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /customers/xxx/header.php:5) in /customers/xxx/header.php on line 13
  Met citaat antwoorden
Oud 28 June 2011, 21:54   #4
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Daar zul je toch een oplossing voor moeten zoeken. session_start() moet nu eenmaal voor enige output.

Overigens is jouw "header" iets anders dan de headers waar php het over heeft: dat zijn de HTTP-headers, niet de bovenkant van de website. Gezien de foutmelding heb je nog steeds output naar de browser voor je session_start(). session_start() moet nog voor <html>
  Met citaat antwoorden
Oud 30 June 2011, 12:13   #5
anoniem13194
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het eerste wat je doet is boven aan de index pagina

PHP-code:
<?php session_start();?>
te plaatsen
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:29.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.