Ga terug   Computer Idee Forum > Software > Software Overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 19 March 2011, 08:30   #1
anoniem36023
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Programma's terugzetten.

Als ik de C schijf kopieër naar een externe hd, kan ik dan vanaf de hd de programma's op een nieuwe pc installeren?
  Met citaat antwoorden
Oud 19 March 2011, 08:33   #2
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

als de installers van die programma,s er ook zijn wel ...........??

het besturing systeem gaat niet lukken.
  Met citaat antwoorden
Oud 19 March 2011, 09:35   #3
anoniem13673
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

In principe niet. Programma's die je installeert, leggen allerlei koppelingen naar andere bestanden, maken sleutels aan in het register en er zijn er ook aardig wat die nog in andere mappen dan de installatiemap bestanden wegzetten. Dat mis je allemaal als je simpelweg de programmamap naar een nieuw systeem kopieert.

Er zijn uitzonderingen op die regel, maar je komt er eigenlijk maar op één manier achter of dat het geval is. Wel is het zo dat de grotere, uitgebreidere programma's (denk bijvoorbeeld aan je Office-pakket) eigenlijk altijd opnieuw geïnstalleerd zullen moeten worden.
  Met citaat antwoorden
Oud 19 March 2011, 10:38   #4
anoniem42812
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als je een image maakt van je C-partitie en de HD van de nieuwe PC groot genoeg is, zou dat in principe kunnen.
Maar alle drivers zijn ingesteld voor de hardware van de oude PC en het is maar de vraag of je de nieuwe PC aan de praat krijgt als de hardware nogal afwijkt van de oude PC.
  Met citaat antwoorden
Oud 19 March 2011, 11:15   #5
anoniem36023
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Bedankt voor jullie reacties.
Is het programma Rebit SaveMe een goed alternatief?
  Met citaat antwoorden
Oud 19 March 2011, 11:53   #6
anoniem26536
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Rebit SaveMe
Prijs: 49,95 euro (juli 2010)

PRO: zeer gebruiksvriendelijk; werkt betrouwbaar; weinig belastend voor computer.
CONTRA: installeert stiekem software op andere systemen.

http://www.zdnet.be/reviews/118061/rebit-saveme/
  Met citaat antwoorden
Oud 19 March 2011, 13:02   #7
anoniem42812
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Kijk even op voor het maken van een systeem back-up (image) op: http://www.schoonepc.nl/optim/backup.html en als het de bedoeling om het besturingssysteem en programma's over te zetten naar de nieuwe PC, zeker op de 9 pagina's van:
http://www.answersthatwork.com/Downl...ws_7_setup.PDF
Ik heb geen ervaring met het overzetten van het gehele systeem naar een andere PC, maar ik zou voordat je een image van de oude PC maakt hier even de video-driver op standaard te zetten zodat het beeldscherm op de nieuwe PC in ieder geval aangestuurd kan worden.
  Met citaat antwoorden
Oud 19 March 2011, 14:05   #8
anoniem36023
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Leo36 Bekijk bericht
.... ik zou voordat je een image van de oude PC maakt hier even de video-driver op standaard te zetten zodat het beeldscherm op de nieuwe PC in ieder geval aangestuurd kan worden.
@ Leo36

Dit begrijp ik niet goed, wat bedoel je hier mee?
  Met citaat antwoorden
Oud 19 March 2011, 18:45   #9
anoniem42812
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je videokaart heeft nu een driver die bij de geinstalleerde videokaart hoort.
Maar Windows heeft ook een standaard video-driver, met beperkte resolutie-mogelijkheden. Als je Windows voor het eerst installeert wordt het beeldscherm in het begin ook aangestuurd door de standaard Windows videodriver. Het kan zijn dat als je nu bijv. een nVidia-kaart hebt en op de nieuwe PC een ATi de nVidia-driver de ATi niet herkent en heb je geen beeld. Vandaar mijn suggestie.
  Met citaat antwoorden
Oud 19 March 2011, 19:20   #10
anoniem36023
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Bedankt Leo36.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:06.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.