Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 3 October 2014, 16:18   #1
anoniem33315
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Windows 10 preview,zo ziet het eruit.

Vandaag las ik een bericht op Softpedia over Windows 10 dat de preview is te downloaden en te installeren.
En dat heb ik dan ook gedaan: (in Virtualbox,installeren als Windows 8.1)



De link naar de downloadpagina bij Microsoft is dit.

De Wallpaper is trouwens niet de default,maar die van mijn Microsoft-account!

Toevoeging1: Zoals op de schermfoto te zien is heeft 10 weer een ouderwets startmenu met ingebouwde ModernUI
Het rechtsklikmenu onder de startknop is nog hetzelfde als in windows 8.1,evenals een rechtsklik op de taakbalk.
De naam Windows 9 is overgeslagen om fouten bij oude programma's te voorkomen zie ook dit artikel op Webwereld

Later meer over dit nieuwe O.S.!

Laatst gewijzigd door Satneef : 3 October 2014 om 16:33
  Met citaat antwoorden
Oud 3 October 2014, 19:26   #2
anoniem33315
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Inmiddels op Softpedia dit bericht gevonden over de minimale eisen voor Windows 10.
Deze zouden hetzelfde zijn als die van Windows 8.
Hmm,1 GHZ processor is wel erg traag,maak hier 1,2 van.
20 gb schijfruimte als minimum? na installatie neem Win10 maar 9 GB in beslag.
2 GB geheugen voor 64bit is vrij aardig (draait bij mij in virtual box inderdaad op 2 GB)

Op het plaatje is te zien dat de geluidskaart niet is ge´nstalleerd,maar dat ligt aan virtualbox,want dit is bij windows 8 ook zo.
En als ik die op een echte harde schijf zet is de geluidskaart wel degelijk ge´nstalleerd.
De hardware ondersteuning zal dus vrij goed zijn.

Het 3de icoontje op de taakbalk (die naast het vergrootglas) is om een extra desktop aan te maken.
Deze optie was al uitgelekt en blijkt dus waar te zijn.
De taakbalk blijft bij het openen van een app zichtbaar.

De icoontjes zijn enigzins gewijzigd,zowel in explorer als elders.

Ergens gelezen dat 10 een kruising is tussen 7 en 8 en zo voelt het eigenlijk wel aan ook.

Laatst gewijzigd door Satneef : 3 October 2014 om 19:42
  Met citaat antwoorden
Oud 4 October 2014, 00:56   #3
anoniem30973
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Kan je die plaatjes (modern ui ??) ook wegmikken? Ik doe het liever met de gewone bescheiden icoontjes van XP/W7
  Met citaat antwoorden
Oud 4 October 2014, 02:38   #4
anoniem26473
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Startmenu is wel terug, maar er staat niet zo veel zinnigs in. Je zoekt je een ongeluk naar allerlei doodgewone zaken. Je houdt het vast niet voor mogelijk, maar waarschijnlijk is dit nog beroerder dan windows 8.

Het schijnt dat die tiles in het startmenu uit te zetten zijn. Maar nog niet verder naar gekeken.

Het had zo simpel kunnen zijn. Breng de win7 desktop gewoon helemaal terug, voeg daar als extra en zelfstandige interface metro aan toe, en iedereen is tevreden. Denk dat je er nu niet aan ontkomt, alsnog classicshell oid. te installeren.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 October 2014, 10:13   #5
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Microsoft , zegt toch duidelijk dat er nog steeds iets kan veranderen in de uiteindelijke versie .
Dus aan de preview kun je het eind resultaat nog niet aflezen.

Dit is pre-release software

Windows Technical Preview kan nog aanzienlijk worden gewijzigd voordat de definitieve versie op de markt komt. Microsoft geeft geen garanties, expliciet noch impliciet, met betrekking tot de hier geleverde informatie. Voor sommige productfuncties en -functionaliteit is mogelijk aanvullende hardware of software vereist.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 October 2014, 14:55   #6
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Tiles kan je verwijderen. Verder is er heel veel aanpasbaar.
Apps draaien in een venster en er kunnen (als ze niet te hoog zijn) 4 apps tegelijk op het scherm staan.
Op oa. Tweakers geven ze meer uitleg. http://tweakers.net/reviews/3728/win...aar-start.html

Ik heb nog even geen machine om het op te zetten, maar dat duurt geen dag meer.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 4 October 2014, 23:12   #7
anoniem33315
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@Niekie
Citaat:
Ik heb nog even geen machine om het op te zetten, maar dat duurt geen dag meer.
Gewoon net als ik doen en installeren in virtualbox.
Bedankt voor de link naar Tweakers!
  Met citaat antwoorden
Oud 4 October 2014, 23:39   #8
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Inmiddels heb ik hem ge´nstalleerd op een pctje van een jaar of 6 oud. Ga dat morgen eens verder bekijken.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 5 October 2014, 00:38   #9
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

En dan lees je deze:

Citaat:
Privacy policy Windows 10-preview wijst op bestaan keylogger
http://tweakers.net/nieuws/98850/pri...keylogger.html

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 6 October 2014, 12:16   #10
anoniem33315
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@Niekie30 zolang ze dit alleen gebruiken om 10 te verbeteren is het niet zo erg.
En je kan altijd je internetverbinding verbreken.
Die logger komt alleen in de preview en is weg in de definitieve versie.

Zojuist een app ge´nstalleerd.
Je moet op 'all apps' klikken om deze te zien.
Het werkt net als in 8,maar dan in een soort van Windows 7 startmenu.

In het taakbalk rechtsklik menu is een tabblad toegevoegd,startmenu geheten.
Hier zit een optie in om het windows 8 startscherm te krijgen ipv het startmenu

Laatst gewijzigd door Satneef : 6 October 2014 om 12:23
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:26.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.