Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 10 October 2014, 21:54   #11
cyber2001
 
cyber2001's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Berichten: 725
Standaard

Mijn bestaande netwerk heet w32. Nu zou ik dus alle pc's, en de NAS een andere naam moeten geven ? dat ga ik dus niet doen.
Ik zal het even later moeten bekijken, want ik moet me nu door ruim 100 updates heen worstelen, waarbij ik steeds een foutmelding krijg. configuratie mislukt.

Ik heb daar al het een en ander mee geprobeerd, maar als dat blijft bokken gooi i resoluut w8 er af en gaat w7 er op. Ik begin het idee te krijgen dat windows 8 een soort vista is. Ik laat het met een paar dagen weten.

Grt. Jack
__________________
Misdaad loont niet, net zoals het werken voor mijn baas.
cyber2001 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 October 2014, 21:56   #12
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.820
Standaard

Je moet de naam van de apparaten of het netwerk, niet verwarren met de naam van de Thuisgroep.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 October 2014, 22:25   #13
cyber2001
 
cyber2001's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Berichten: 725
Standaard

Na het update gedonder (ik heb in services verbergen van Microsoft services aangevinkt en daarna de resterende services op uit gezet. dat hielp enorm) heb ik veel geprobeerd. Echter de NAS liet hij niet zien op de populaire music, video, photo na.

Ik heb een oplossing verzonnen waar meer mensen wat aan kunnen hebben.

Op de hoofd pc heb ik een snelkoppeling gemaakt naar de NAS zodat hij alle mappen laat zien. Die koppeling heb ik via een USB stokje overgebracht naar de laptop en op het bureaublad geparkeerd.

Na het aanklikken de admin inlog gegevens van de server in getypt, gegevens onthouden en klaar.
Nu heb ik contact met mijn Synology NAS en een volledige lijst van alles wat er op staat.

Het toevoegen van een pc is te doen, maar van een NAS vereist wat creativiteit onder Windows 8.1 heb ik door.
__________________
Misdaad loont niet, net zoals het werken voor mijn baas.
cyber2001 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 October 2014, 23:02   #14
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.820
Standaard

Mijn NAS (qnap) heeft een vast IP. Gisteren nog 8.1 opnieuw geïnstalleerd op deze pc. Ik gebruik dan wel meestal de bijgeleverde cd om de 'finder"en de "backups" in te stellen.
Als jou nas ook een vast IP heeft, hoef je dat alleen maar in de browser in te tikken.
Maar jou idee is wel een leuke.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:02.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.