Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Overige > Overige

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 9 January 2019, 13:56   #1
iez
 
iez's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 January 2008
Locatie: Antwerpen
Berichten: 207
Standaard OpenOffice pdf exporteren

Beste mensen,

Handig in OpenOffice is de mogelijkheid om met één klik op het juiste icoontje een pdf te creëren. Alleen: ik ben van computer veranderd, en nu komt die pdf standaard terecht in de laatste map waar ik iets heb opgeslagen in plaats van netjes naast het originele bestand. Een kleine maar steeds terugkerende ergernis die ik graag wil wegwerken! Waar kan ik die instelling aanpassen?

Alvast bedankt,
iez
iez is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 January 2019, 11:25   #2
falstring
 
Geregistreerd: 12 January 2011
Berichten: 963
Standaard

heb hier geen open office, maar zou je niet in de help intikken 'instellingen' en dan op zoek gaan naar de instelling van de lokaties...??
falstring is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 January 2019, 11:35   #3
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.116
Standaard

Een paar maal bevestigd gezien dat het hier om gaat:

Using system dialogs, the proposed folder of Export to PDF has no relation with the folder from the document.
Using OpenOffice dialogs, the proposed folder of Export to PDF is the folder from the document.

Same pattern using menu File > Export (and Windows dialog proposes another folder !)

Setting to use OpenOffice dialogs : menu Tools > Options > OpenOffice > General


Vrij vertaald:
je kan kiezen uit de Windows of de OpenOffice interface of menu's (? 'Dialogs')
Wijzig dat onder (vrij vertaald) 'Extra - Opties - OpenOffice - Algemeen'.
.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 January 2019, 23:39   #4
iez
 
iez's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 January 2008
Locatie: Antwerpen
Berichten: 207
Standaard

Perfect. Ik begrijp de logica wel niet, maar het werkt.
Heel erg bedankt!
iez is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 January 2019, 23:41   #5
iez
 
iez's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 January 2008
Locatie: Antwerpen
Berichten: 207
Standaard

Op mijn vorige computer deed-ie dat gewoon, zonder meer. Nu komt er eerst een dialoogvenstertje met de vraag of ik het document als pdf wil exporteren, waarop ik dan 'ja' moet antwoorden. Lijkt me een overbodige tussenstap maar ja.
iez is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 January 2019, 23:42   #6
iez
 
iez's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 January 2008
Locatie: Antwerpen
Berichten: 207
Standaard

Falstring, ja, die lokaties, daar had ik me suf naar gezocht & dus niet gevonden.
iez is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 January 2019, 10:52   #7
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.116
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iez Bekijk bericht
Perfect. Ik begrijp de logica wel niet, maar het werkt.
Heel erg bedankt!
Zal te maken hebben met dat OpenOffice een Windows DLL gebruikt, of eentje zelf geschreven. Windows (Verkenner) onthoudt altijd de laatst gebruikte map. Dat je zelf de keuze hebt is alleen niet zo gebruikelijk.

Graag gedaan.
.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 13 January 2019 om 10:54
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 January 2019, 11:36   #8
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.116
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iez Bekijk bericht
Op mijn vorige computer deed-ie dat gewoon, zonder meer. Nu komt er eerst een dialoogvenstertje met de vraag of ik het document als pdf wil exporteren...
Je zou nog hier kunnen kijken (zie afbeelding) of daar misschien een vinkje staat:

( https://wiki.openoffice.org/wiki/Doc...ptions_for_OOo )
.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg OpenOffice_security_options.jpg‎ (126,3 KB, 1x gelezen)
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:34.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.