Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 18 January 2019, 22:15   #1
anoniem44990
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Windows 7 home premium start niet meer op

Beste medewerkers,

Mijn pc met O S Vista Home Premium op station f : en windows 7 op staion g: heeft rare kuren.Er zitten twee harde schijven in de computer. Op de eerste harddisk stond op station c: experience home premium primair, niet actief en op de tweede partitie Windows vista home premium op station d:. WEL ACTIEF en primair;crashdump,opstarten.
Ik weet dat het raar overkomt dat station c: niet als ACTIEF is ingesteld en staion d: wel ACTIEF is aangeduid.De leverancier van Q-Force heeft dit zo geïnstalleerd destijds.Ik dacht dat Windows experience home premium altijd eerst en op station c: moest worden geplaatst en actief worden gemaakt tijdens de installatie of in schijfbeheer,vermits het VOOR windows vista home premium is uitgekomen.Dus dat bleek niet zo en de computer had daar geen last van. Maar omdat windows 7 home premium nu niet meer kan opstarten vanwege de melding: File: Windows\System 32\ winload.exe
Status 0Xc0000428
Info: Windows cannot verify digital signature for this file kom ik hier terecht.
Ik heb een harde schijf afgekoppeld nadat ik de partities c: en d: heb geformatteerd.
Op de tweede harddisk heb ik nog Windows vista home premium staan op station f: op de eerste partitie primair en actief en op de tweede partitie op station g: staat de dader Windows 7 home premium. Wanneer ik opstart en het besturingssysteem Windows 7 home premium aanklik in de opstartlijst die verschijnt start hij niet meer verder,en er komt een beschrijving dat er iets is mis gegaan bij een installatie van software of een apparaat.Er staat geschreven dat een niet gesigneerde of corrupte driver dit kunnen veroorzaken.Ze raden me ook aan om op F 8 te drukken om een geavanceerde bewerking uit te voeren.Dit door de boosdoener OS loader winload.exe geforceerd te verwijderen als ik dit bestand niet nodig zou hebben. Ook de regel Last known good configuration was een aanrader.Dit hielp ook niet. Ik heb met de recovery van windows vista home premium een herstel uitgevoerd,opstart herstel,systeem herstelpunten waren er niet meer en een volledige image back-up heb ik ook niet.Ik heb ook het progje Hirent's boot cd gebruikt,de opstart cd van Acronis Media Builder, met dosprompt fix MBR en fix bootsector geprobeerd,bootrec.exe en bcdedit. NIETS WERKT en ik weet niet meer hoe ik verder moet handelen om dit op te kunnen lossen.
Misschien dat u meer ervaring hebt bij zulke storingen en mij kunt helpen.
gilberto
  Met citaat antwoorden
Oud 19 January 2019, 14:12   #2
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dat is een heel verhaal...
Wat heb je met bootrec.exe precies uitgevoerd ? Hetzelfde als wat ik hieronder voorstel ? En kreeg je een reactie ?
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gilberto Bekijk bericht
.... Ik heb met de recovery van windows vista home premium een herstel uitgevoerd,opstart herstel....
Dit lijkt mij een foutje, er stond een W7 installatie, en je kan daar natuurlijk beter de W7 herstelomgeving op loslaten, omdat die NA Vista uitkwam.
Maar het kan zo maar zijn dat de herstelomgevingen compatibel zijn.

Wat je niet duidelijk hebt is of je op je 'normale' PC toegang tot alle Windows had of wil hebben, dus Viste, W7, W10.
Wat ik hieronder voorstel is uitsluitend voor het scenario dat je alleen de schijf met Vista + W7 er in hebt.

Gebruik de installatieschijf als herstelomgeving, of download eventueel een losse hier als ISO, en brandt hem ook als ISO:
https://www.pc-helpforum.be/topic/28...sta-windows-7/

Start op naar de herstelomgeving, en kies voor de opdrachtprompt. Voer de volgende opdrachten in (en druk Enter na elke regel).
Code:
C: 
cd  boot 
attrib  bcd  -s  -h  -r 
ren  bcd  bcd.old
bootrec  /rebuildbcd
De laatste opdracht herstelt de bootmanager

! Let op, ik ga er hierboven van uit dat W7 op C: staat. Aangezien Windows in de herstelomgeving zijn eigen volgorde van het toewijzen van stationsletters uitvoert, moet jij er eerst achter zien te komen welk station door W7 bezet wordt. Je kan dit doen door in een opdrachtprompt de opdrachten:
Code:
DIR  C:\  /p
en
Code:
DIR  D:\  /p
te geven, en er zo (via datum van bestanden b.v.) achter zien te komen waar W7 staat, C:, D:. of E ?
Gebruik dan die stationsletter in je opdrachtreeks(en).


Als dat na correct te zijn uitgevoerd (geen foutmeldingen of zo) niets oplevert geef je weer vanuit die opdrachtprompt de volgende opdrachten:
Code:
C: 
cd  boot 
bootrec  /fixmbr 
bootrec  /fixboot
(C: is weer de correcte stationsletter voor W7)

Probeer het resultaat, en herhaal die laatste reeks van 4 opdrachten eventueel nog max. twee keer.

Als dit alles niets oplevert, kan je alles nog eens herhalen, al is dat flink wat werk met weinig kans van slagen.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 19 January 2019 om 16:52
  Met citaat antwoorden
Oud 19 January 2019, 16:08   #3
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Wat je ook kan proberen (misschien beginnen zelfs):

* probeer via F8 bij boot om in het geavanceerde opstartmenu van Windows 7 te komen.
* Kies daar voor uitschakeling van controle op digitale handtekeningen.

Dat werkt alleen voor die ene boot, maar wanneer je dan W7 zou kunnen starten dan kan je een opdrachtprompt starten (met rechtsklik en 'Uitvoeren als Administrator'), en de volgende opdracht doen:
Code:
SFC  /scannow
Dat duurt even.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 19 January 2019 om 18:12
  Met citaat antwoorden
Oud 23 January 2019, 00:37   #4
anoniem44990
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Windows 7 home premium start niet meer op

De eerste melding op het beginscherm was: Cpu is unworkable or has been changed please recheck cpu soft menu. Ik heb toen door de jumper van de cmos memory te verplaatsen de gegevens naar de standaard waarden (default values) gebracht en daarna ook een nieuwe knoopbatterij 2032 geplaatst. De melding was verdwenen bij de opstart van de pc, maar Windows 7 startte niet op en er kwam een andere melding. De melding was : Bootmgr ontbreekt druk op Controle + Alt + Del om opnieuw te starten. Ik heb toen met de Windows vista schijf een recovery opgestart en bij de opties "opstartherstel" aan geklikt. Resultaat: de melding "Bootmgr ontbreekt" was verdwenen. Bij de volgende opstart drukte ik op de toets f8 en dit verscheen:. G:\ Windows\System32\winload.exe info: Windows cannot verify the digital signature for this file en Windows 7 kon niet meer worden opgestart.
Ik heb in dosprompt uw voorstellen uitgevoerd, maar er kwam geen resultaat en het hielp niet om Windows 7 weer op gang te krijgen. Het verwondert me wel als ik in de map system 32 de map boot open en er de O S loader winload.exe en resume.exe tegen kom, dat beide systeembestanden geen digitale handtekening hebben. Er bevindt zich nog een systeembestand winload.exe onderaan in de alfabetische rangschikking zonder digitale handtekening(sha).Wanneer ik in system32 van mijn vista kijk zie ik daar dezelfde verschijnselen. En dan vraag ik me terecht af hoe het komt dat Windows vista wel kan opstarten en Windows 7 niet. Wanneer ik ga piepen in de beveiliging van deze systeem bestanden dan wordt er vermeld dat ze niet getekend zijn door microsoft .Dus de enige reden dat mijn windows 7 niet meer kan opstarten is het ontbreken van een digitale handtekening. Deze Windows 7 draait reeds meer dan een jaar zonder problemen en nu dit! Wordt er door Microsoft updates verstuurd die deze systeembestanden controleren, en uitschakelen als ze niet over een digitale handtekening van hen beschikken? Ik weet het niet. Op het internet wemelt het van allerlei Windows bestanden die hierdoor last ondervinden. Ik heb wel wat opgestoken door deze zoektocht over beheerdersrechten en beveiliging van de bestanden. Ook dat je eerst bcdedit en nog verschillende andere dos commando's kunt proberen zoals bcdedit /bootdebug [{ID}] on | off } vb: bcdedit /bootdebug {bootmgr} off en bcdedit / bootdebug on om fouten op te sporen. Men moet ook de bcd bewerkingen altijd voor de dos commando's fix van MBR Boot en Boot uitvoeren. Ik heb ondervonden dat het hulpprogramma recovery met zijn opties als Opstartherstel en dosprompt soms kunnen helpen als het euvel nog niet zo moeilijk is, maar er zijn genoeg computer problemen die niet kunnen opgelost worden met dit hulpmiddel. A propos met de herstelschijf van Windows 7 die ik nog liggen had is het ook niet in orde gekomen. Ik heb de strijd opgegeven, voorlopig althans. Dus heb ik mijn Windows 7 (iso bestand aangekocht langs het internet bij een Nederlandse webwinkel voor de goedkope prijs van 20 €) opnieuw geïnstalleerd op de partities e: (actief)en cprimair). En hier valt het me op dat de eerste configuratie van de opstartlijst niet kan veranderd worden of niet is veranderd. Want station e: windows 7 actief komt in de plaats van station d: actief,vista wat dus altijd is geweest bij de originele opstartlijst en c:vista staat nu in de plaats van station c: experience voorheen. Opnieuw start het oudste besturingssyteem exp als tweede optie op en het jongste O S.vista als eerste optie in de opstartlijst. Ik had nochtans tijdens de installatie Windows 7 op de partitie c: ingesteld en de vista op de partitie d. Na de installatie werd het station e: voor Windows 7 en station c: voor experience. Enfin de Windows 7 is nu geïnstalleerd en mijn zoon is tevreden. Maar omdat deze computer niet veel gebruikt meer wordt, alleen als mijn zoon in het week-end thuis is, is het geen ramp om zulke toestanden te ervaren. Anders wordt het wanneer men dagelijks zou willen gebruik maken van deze computer.
gilberto
  Met citaat antwoorden
Oud 23 January 2019, 01:11   #5
anoniem44990
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Windows 7 home premium start niet meer op

Hier nog een screenshot in bijlage voor de duidelijkheid van de partities op mijn computer.
gilberto
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Schijfbeheer op mijn computer met windows 7 en windows vista.jpg‎ (13,4 KB, 2x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Oud 23 January 2019, 11:39   #6
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dat plaatje is te klein om iets te kunnen lezen.

Ik overzie ook niet goed hoe alles heeft plaatsgevonden (teveel gebeurtenissen buiten mijn eigen beleving), en dat is inmiddels ook niet meer nodig wegens je herinstallatie.

Nogmaals in andere woorden, ik denk nog wel dat hier de W7 herstelomgeving als eerste gebruikt had moeten worden, en niet die van Vista:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gilberto Bekijk bericht
..... Windows 7 startte niet op en er kwam een andere melding. De melding was : Bootmgr ontbreekt druk op Controle + Alt + Del om opnieuw te starten. Ik heb toen met de Windows vista schijf een recovery opgestart en bij de opties "opstartherstel" aan geklikt. Resultaat: de melding "Bootmgr ontbreekt" was verdwenen. Bij de volgende opstart drukte ik op de toets f8 en dit verscheen:. G:\ Windows\System32\winload.exe info: Windows cannot verify the digital signature for this file en Windows 7 kon niet meer worden opgestart.
Ik denk dus dat in enig stadium twee besturingssystemen door elkaar gehaald zijn.

Maar je opmerking over een digitale handtekening is ook opvallend, want dit is mijn W7 winload.exe, en ook raar hoe deze klacht begonnen is, met een CPU melding vanuit het BIOS.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Winload_exe_signature.jpg‎ (115,4 KB, 1x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Oud 23 January 2019, 11:46   #7
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Opstartvolgorde van de verschillende OS wijzigen ? Doen vanuit Windows 7 !
https://www.howtogeek.com/howto/wind...al-boot-setup/
.
  Met citaat antwoorden
Oud 24 January 2019, 01:34   #8
anoniem44990
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Windows 7 home premium start niet meer op

Thanks.Ik heb uw link gevolgd en bekeken. Zie mijn bijlage.
U zult merken dat windows 7 driemaal is aangeduid en windows vista éénmaal.
Als ik opstart dan zie ik in de opstartlijst tweemaal windows 7 staan en éénmaal windows vista. Zie bijlage. In uitvoeren "msconfig" en dan "computer opstarten". En er is maar één harde schijf aangesloten.
Het is een zooitje in de instellingen van de smos rom bios.chip op het moederbord. En ondanks ik de cmos memory header reeds een paar keer heb kortgesloten( cmos memory clearing header) komt het niet goed. De eerste melding cpu is unworkable and has been changed. Please recheck checksum soft menu komt voor wanneer de batterij op het motherboard leeg is. Na vervangen door een nieuwe knoopcel 2032 was de melding niet meer aanwezig. Maar ik heb wel gelijktijdig de batterij vervangen en de smos memory header kortgesloten. Misschien dat dan de gegevens in de cmos rom bios gewist zijn. want na de nieuwe opstart kwam de melding:"Bootmgr ontbreekt"Alhoewel als de batterij niet is geplaatst er met de cmos memory header(jumper) niets kan gebeuren. Of heb ik het mis ? Op social.technet.microsoft.com link :https://www.howtogeek.com/howto/wind...al-boot-setup/
met titel **FIX Winload.exe is Missing or corrupt(No Its not) staat een interessante beschrijving in het engels over dit probleem. De update KB 936330 of het service pack 1 heeft een ingesloten gegeneraliseerde bcd die mogelijk de dader kan zijn. Nog een vraagje. Als ik de besturingsystemen in de opstartlijst in "computer opstarten" verwijder, zijn die dan ook verwjderd in de cmos memory rom? En zo niet kan ik de cmos memory rom chip resetten naar fabrieksinstellingen, zodat alle verkeerde entries naar de bcd en mbr zijn gewist? Mijn bedoeling is om een nieuwe harde schijf te kopen, de huidige harddisk maakt bij de opstart gedurende 5 minuten veel lawaai. Maar als de bios van de pc niet zuiver is heeft het geen zin om dit te doen. A propos. De optie in geavanceerde opstart instellingen met f 8 om het niet getekende systeem bestand met enforcement te omzeilen lukte ook niet.
gilberto
  Met citaat antwoorden
Oud 24 January 2019, 12:42   #9
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb het al eerder verteld, je plaatjes zijn niet te lezen.
Een JPG die je plaatst op het forum mag (max) 195 KB zijn, en kunnen dus van prima kwaliteit zijn. Echter, jouw plaatjes zijn 16KB, en daarmee onleesbaar.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gilberto Bekijk bericht
Na vervangen door een nieuwe knoopcel 2032 was de melding niet meer aanwezig. Maar ik heb wel gelijktijdig de batterij vervangen en de smos memory header kortgesloten. Misschien dat dan de gegevens in de cmos rom bios gewist zijn. want na de nieuwe opstart kwam de melding:"Bootmgr ontbreekt" Alhoewel als de batterij niet is geplaatst er met de cmos memory header(jumper) niets kan gebeuren. Of heb ik het mis ?
De spanning voor het geheugen van de BIOS instellingen is weggevallen.
De instellingen van het BIOS zijn dan op 'default' gezet, d.w.z. de standaard instellingen waarvan de fabrikant weet dat ze bewezen werken (de-fault, ont-fout).
De programmagegevens in het CMOS ROM zijn ooit geflashed (de ROM versie, het ROM BIOS programma wat het moederbord basaal aanstuurt), en dat verdwijnt hiermee niet, alleen de instellingen.

Probleem is alleen, wanneer jij een wat complexer systeem hebt met meerdere schijven en/of meerdere OS, dan kan jij bij de installatie van je systeem (of de winkel die dat installeert) wel eens voor een andere bootvolgorde gekozen hebben, dus het BIOS ingesteld dat het bij boot eerst op een andere schijf moet gaan kijken voor een OS. Ook kan het voor komen dat de schijfcontroller in het BIOS op IDE gezet wordt, om de installatie van b.v. XP makkelijker te maken.
Maar wanneer jij na dat soort veranderingen Windows installeert, en weer later het BIOS op default gaat zetten, dan veranderen die gebruikersvoorkeuren weer naar default, en (in dat voorbeeld van XP) zou je zelfs een BSOD kunnen krijgen omdat het OS niet met die instellingen om kan gaan, of de gebruiker niet meer weet dat die andere HDD als bootvoorkeur stond ingesteld, en niet met de foutmeldingen raad weet.

Een fout als 'bootmgr ontbreekt' is een typisch voorbeeld dat Windows (simpel gezegd) niet weet waar hij zijn opstartinfo kan vinden, dus verward is over op welke schijf of partitie nu verder te gaan. En dat kan te maken hebben met die tweede schijf die verwijderd is (waar bootmgr op zou kunnen staan), of dat de schijf met bootmgr helemaal niet meer voor komt in de bootvolgorde van de default BIOS na het op default zetten.
Je verhaal over actieve partitities e.d. geven al problemen in die richting aan.

Dat een ander de PC heeft ingericht bij aankoop, en er een vreemde boel van gemaakt heeft is duidelijk. Maar vergeet niet dat Windows er ook een zooitje van kan maken wanneer het een iets afwijkende situatie tegenkomt.

! In de situatie zoals je die hebt zie ik zelf geen oplossing voor je wanneer je alle OS die er nu bij betrokken zijn zou willen sparen. Daarvoor vind ik het verhaal te complex.
Maar wil je een goedwerkende Windows 7, dan adviseer ik je een schijf ZELF te formatteren in 1 of 2 of 3 partities, met de eerste als actieve partitie waarop W7 komt. En doe alles met de schijf op de eerste SATA poort (SATA 0). Simplificeer dus, en laat Windows niet formatteren bij installatie, want dan wil het wel eens anders lopen dan voorzien.
Zet nu het BIOS op default, en installeer. Zo ben je zeker van dat als je later het BIOS op default moet gaan zetten (of vanzelf gaat bij lege batterij) alles op een bekende / default manier staat ingesteld, en Windows de weg weet.
Maak je daarna veranderingen in je BIOS instellingen, en loopt het fout af, ook dan is het een kwestie van default terugzetten om te kunnen booten.

Bovenstaand houdt niet genoeg rekening met je andere besturingssystemen, maar nogmaals, ik begrijp de inrichting niet goed.
Het zou bij installatie zoals hierboven uitgelegd het beste zijn als die andere twee (vista, Experience) beiden op de tweede schijf staan.

Dat er meerdere dezelfde OS in de Windows lijst voorkomen zou je op kunnen lossen met de bootrec /rebuild opdrachten (zoals in bericht #2), of herinstallatie van W7.
Als je het via de prompt doet overtuig je er dan van dat je werkt vanaf de W7 schijf/partitie en herstelomgeving !
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 24 January 2019 om 14:30
  Met citaat antwoorden
Oud 25 January 2019, 03:00   #10
anoniem44990
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Windows 7 home premium start niet meer op

Vriendelijk dank voor de uitleg. Ik begin het nu ook beter te begrijpen. Ik heb de twee partities van schijf 1 waarop Windows 7 en vista home premium geformatteerd vanuit de verkenner. Daarna heb ik windows 7 opnieuw geïnstalleerd op de d partitie(actief)met station d:.en windows vista op de c partitie (primair, opstarten, niet actief)
Na een nieuwe opstart kreeg ik in schijfbeheer de volgende samenstelling: NIEUW VOLUME ( E actief O.S Windows vista en NIEUW VOLUME (C O.S Windows 7 .
U merkt hier dat er opgeschoven is van de letter d(vorige letter van de actieve partitie) vista naar de letter e voor nieuwe actieve partitie vista en de letter c (vorig experience) blijft c primair nu windows 7 . De twee partities van schijf 0 zijn nu partitie d actief leeg en partitie f primair leeg. Beide schijven zijn aangesloten en bij opstarten van de pc komt de opstartlijst als volgt voor: Windows 7 daaronder Windows 7 en daaronder Windows vista.
Ik heb dus nu de tweede schijf aangesloten en er zijn geen veranderingen gebeurt, de opstartlijst is dezelfde gebleven als wanneer er maar één harddisk is aangesloten. Dus alles loopt opnieuw gesmeerd. En als ik het goed heb begrepen zou na een cmos memory header shorting alleen nog de standaard waarden of fabrieksinstellingen aanwezig zijn in de bios cmos rom. .Maar wat houdt dat precies in?
Moeten we hieruit besluiten dat alles in orde is bij het opstartproces. De BIOS laadt de laatst bekende configuratie vanuit de ESCD een extended stukje geheugen waarin de laatste bekende configuratie is opgeslagen.(deze kan ook bijgewerkt worden).Daarna volgt de bootsequence en wordt er gekozen welke device opstartbaar is. Dan wordt er gezocht op de bootsector die zich op de harddisk bevindt en met behulp van de masterboot code of initial program loader wordt er in de partitietabel gekeken naar data en parameters zoals een primaire of logische partitie enz. Nu vraag ik me af wat de Bcd precies is? Is dit de ESCD ? En als dit zo is, kan men dan met bcdedit de ESCD bewerken? Jij bent de kenner, dus graag uw uitleg hierover. Want als men het opstartproces van de pc wat beter kent, dan zal men niet zo vlug al die doscommando's toepassen, met alle gevolgen van dien. Ik heb nog eens geprobeerd om een jpeg bestand van 250 kb te uploaden en dit is toch gelukt. Op uw website is het jpeg bestand 153,5kb.Nog een klein vraagje: wat doet het doscommando Bootrec /Rebuild precies?
gilberto
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Naamloos.jpg‎ (153,5 KB, 3x gelezen)

Laatst gewijzigd door gilberto : 25 January 2019 om 03:09
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:37.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.