Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Randapparatuur

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 22 November 2015, 20:27   #11
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JohnL Bekijk bericht
En uiteraard moet jij weer net de ene uitzondering op de regel hebben... Je bevestigt mijn punt, maar Medion heeft er hier voor gekozen om de PC ondersteboven in elkaar te zetten. Het moederbord hangt op zijn kop links in de kast, waardoor ook alle aansluitingen andersom zitten. Daardoor zitten de aansluitingen van het moederbord zelf (dus USB, on-board GPU, geluid, netwerk) onderaan in plaats van bovenaan.


Anyway, mijn vermoeden is bevestigd. Die drie poorten (VGA, HDMI en DP) zijn niet actief. Die zijn immers aangesloten op de GPU in de processor, en die is uitgeschakeld omdat je een losse videokaart gebruikt.


Als je een DVI-I naar VGA adaptertje koopt of nog hebt liggen, dan kun je die zonder problemen op één van de DVI poorten (goed kijken, op de foto zie je al dat er verschil in zit) aansluiten en daar dan verder gebruik van maken.
Oke, dat gaan we binnenkort proberen...

Vast bedankt voor jullie feedback..
  Met citaat antwoorden
Oud 22 November 2015, 20:48   #12
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Is deze ook goed?
DVI-VGA

http://www.allekabels.nl/na/7184/128...BQQBoC6dbw_wcB
  Met citaat antwoorden
Oud 23 November 2015, 09:57   #13
anoniem13673
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Die is verkeerd-om, dus van VGA naar DVI.


Als je op je PC kijkt, dan zul je zien dat de DVI-poort daar female is (gaatjes dus). Een standaard DVI-kabel heeft male stekkers, dus met pinnetjes. Dit verloopje zal op de VGA-kant pinnetjes hebben en aan de DVI-kant gaatjes en is dus bedoeld om een VGA-poort om te zetten in een DVI-poort. Dat kun je overigens ook al zien omdat alleen de VGA-kant duimschroefjes heeft – die kant schroef je dus op de poort.


Je kunt deze wél gebruiken door hem op de monitor te schroeven (daar zit immers een VGA-poort op), maar dan heb je wel een DVI kabel nodig om de boel aan te sluiten. Als je nog een DVI kabel hebt liggen, dan is dat de goedkoopste optie, maar anders kun je óf beter voor deze gaan:
http://www.allekabels.nl/dvi-kabel/1...opstekker.html


Of anders gewoon helemaal makkelijk doen en gewoon zoiets gebruiken:
http://www.allekabels.nl/dvi-kabel/1...vga-kabel.html
  Met citaat antwoorden
Oud 23 November 2015, 10:35   #14
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Tis een BTX kast......

En in de bios de igp en peg/pci-e samen aanzetten kun je de VGA poort van het moederbord gebruiken.
  Met citaat antwoorden
Oud 24 November 2015, 19:47   #15
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JohnL Bekijk bericht
Die is verkeerd-om, dus van VGA naar DVI.


Als je op je PC kijkt, dan zul je zien dat de DVI-poort daar female is (gaatjes dus). Een standaard DVI-kabel heeft male stekkers, dus met pinnetjes. Dit verloopje zal op de VGA-kant pinnetjes hebben en aan de DVI-kant gaatjes en is dus bedoeld om een VGA-poort om te zetten in een DVI-poort. Dat kun je overigens ook al zien omdat alleen de VGA-kant duimschroefjes heeft – die kant schroef je dus op de poort.


Je kunt deze wél gebruiken door hem op de monitor te schroeven (daar zit immers een VGA-poort op), maar dan heb je wel een DVI kabel nodig om de boel aan te sluiten. Als je nog een DVI kabel hebt liggen, dan is dat de goedkoopste optie, maar anders kun je óf beter voor deze gaan:
http://www.allekabels.nl/dvi-kabel/1...opstekker.html





Of anders gewoon helemaal makkelijk doen en gewoon zoiets gebruiken:
http://www.allekabels.nl/dvi-kabel/1...vga-kabel.html
Oke bedankt,

Is deze ook goed?
http://www.allekabels.nl/na/0/121031...essioneel.html

De laatste kabel welke jij noemt is ook geen DVI-I? Maakt dat iets uit en is het de juiste kabel voor wat betreft mannetje-vrouwtje?
Het VGA gedeeltje van deze kabel moet in de monitor, neem ik aan?

Laatst gewijzigd door jeronimo33 : 24 November 2015 om 21:50
  Met citaat antwoorden
Oud 24 November 2015, 19:48   #16
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Tis een BTX kast......

En in de bios de igp en peg/pci-e samen aanzetten kun je de VGA poort van het moederbord gebruiken.
Je bedoelt dat ik eerst die adaptor aan moet sluiten en dan de aanpassing in de BIOS moet doen?
Of kan ik de VGA nu zonder die adaptor gebruiken?
  Met citaat antwoorden
Oud 24 November 2015, 20:37   #17
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Of een DVI-i naar VGA adapter gebruiken op de videokaart, die uitgang met die platte brede pin, de andere is een dvi-d uitgang.

Of in de bios de uitgang op igp en peg aanzetten als dat nog niet zo is of indien die optie aanwezig is en de VGA poort op het moederbord gebruiken.
  Met citaat antwoorden
Oud 24 November 2015, 20:54   #18
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Of een DVI-i naar VGA adapter gebruiken op de videokaart, die uitgang met die platte brede pin, de andere is een dvi-d uitgang.

Of in de bios de uitgang op igp en peg aanzetten als dat nog niet zo is of indien die optie aanwezig is en de VGA poort op het moederbord gebruiken.
Als ik voor die tweede (BIOS) optie ga, kan ik dan wel nog steeds een extra monitor via HDMI aansluiten?
Of wordt de videokaart dan uitgeschakeld? Deze zal ik nodig hebben voor de spelletjes...
  Met citaat antwoorden
Oud 24 November 2015, 22:07   #19
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Een Intel GPU in de CPU kan aan staan samen met de videokaart, kijk eerst in de bios.

En als je de HDMI van de videokaart gebruikt heeft het geen invloed op die vga op het moederbord.

Als het voor het gamen is bedoeld kun je beter een verloop halen.
  Met citaat antwoorden
Oud 25 November 2015, 18:46   #20
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De P wordt idd gebruikt voor gamen. dus dat BIOS verhaal lijkt me dan geen optie...

Weet iemand welke ik nu het beste kan pakken?

nr. 1: http://www.allekabels.nl/na/0/121031...essioneel.html
of
nr.2: http://www.allekabels.nl/dvi-kabel/1...vga-kabel.html

De laatste is geen DVI-I kabel namelijk. Is hij wel geschikt?
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:15.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.