Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 25 October 2014, 22:58   #21
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Geen idee of je iets mee opschiet, maar onder taakbeheer zit tegenwoordig ook een tab 'Netwerk'. Als ik de speedtest doe dan krijg ik daar met mijn Gbit adapter te zien dat ik met mijn 25 Mb down precies 2,5% gebruik. Kijk of jij de 4% haalt als er 40 Mb gemeten wordt, en niet meer doordat iets anders die (toch wel onwaarschijnlijke) 80 Mb opslokt.
  Met citaat antwoorden
Oud 26 October 2014, 00:57   #22
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Geen idee of je iets mee opschiet, maar onder taakbeheer zit tegenwoordig ook een tab 'Netwerk'. Als ik de speedtest doe dan krijg ik daar met mijn Gbit adapter te zien dat ik met mijn 25 Mb down precies 2,5% gebruik. Kijk of jij de 4% haalt als er 40 Mb gemeten wordt, en niet meer doordat iets anders die (toch wel onwaarschijnlijke) 80 Mb opslokt.
Taakbeheer geeft aan: 0.37% (LAN-verbinding) bij een gemeten snelheid (speedtest) van ongeveer 37 Mbps.
Dit is met LAN-kabel dus.
Zonder de kabel: (WiFi): 17% bij een snelheid van ongeveer 10 Mbps. (WiFi is nu dus ook opeens weer een stuk lager. Is normaal rond de 35 Mbps...

rara??
  Met citaat antwoorden
Oud 26 October 2014, 14:25   #23
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeronimo33 Bekijk bericht
0.37% bij een snelheid van 37 Mbps.
Ik neem aan verkeerd overgenomen:
0,37 moet 3,7 zijn (37Mb/s is 3,7% van 1000Mb/s


Je zegt dat draadloos en bedraad op hetzelfde moment kuren vertonen, dat pleit er wel voor dat de fout bij UPC zit. Denk dan ook aan onderhoud of zo, of, maar minder waarschijnlijk, een zeer intensief gebruik van Internet door buren.

Kan heel misschien ook een slechte kabelaansluiting zijn, dus het spul in je contactdoos. Probeer een speedtest te doen en te checken of alles constant blijft als je flink beweegt aan die contactdoos (Taakbeheer laat een grafiek met geschiedenis zien). De lijn in Taakbeheer moet min of meer constant blijven natuurlijk.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 26 October 2014 om 14:28
  Met citaat antwoorden
Oud 26 October 2014, 16:56   #24
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Ik neem aan verkeerd overgenomen:
0,37 moet 3,7 zijn (37Mb/s is 3,7% van 1000Mb/s


Je zegt dat draadloos en bedraad op hetzelfde moment kuren vertonen, dat pleit er wel voor dat de fout bij UPC zit. Denk dan ook aan onderhoud of zo, of, maar minder waarschijnlijk, een zeer intensief gebruik van Internet door buren.

Kan heel misschien ook een slechte kabelaansluiting zijn, dus het spul in je contactdoos. Probeer een speedtest te doen en te checken of alles constant blijft als je flink beweegt aan die contactdoos (Taakbeheer laat een grafiek met geschiedenis zien). De lijn in Taakbeheer moet min of meer constant blijven natuurlijk.
.
Was toch echt 0,37 Mbps.
Heb het even opnieuw gedaan en een screenshot van gemaakt...
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Naamloos6.jpg‎ (20,7 KB, 7x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Oud 26 October 2014, 17:03   #25
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeronimo33 Bekijk bericht
Was toch echt 0,37 Mbps.
Heb het even opnieuw gedaan en een screenshot van gemaakt...
Bestandje is onleesbaar=
Download snelheid volgens Speedtest 5,71 ;Mbps
Percentage netwerkgebruik (LAN) 0,50 %
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Naamloos6.jpg‎ (20,7 KB, 5x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Oud 26 October 2014, 19:49   #26
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeronimo33 Bekijk bericht
Was toch echt 0,37 Mbps.
Heb het even opnieuw gedaan en een screenshot van gemaakt...
Moeilijk te lezen allemaal, maar er klopte iets niet met die getallen; 0,37% past niet bij 37 Mb/s, het is

of 3,7% met 37Mb/s
of 0,37% met 3,7mb/s, lagere speedtest dus als jij noteerde.

Hoe dan ook te laag, en er is niet een andere datastroom die je volle bandbreedte opsnoept vanaf die computer.

Citaat:
Download snelheid volgens Speedtest 5,71 ;Mbps
Percentage netwerkgebruik (LAN) 0,50 %
Die getallen passen weer bij elkaar, (5 Mb/s = 0,5% van een 1000 Mb/s bandbreedte)

Heb je van die buren aan UPC waar je zo even zou kunnen vragen ?
  Met citaat antwoorden
Oud 26 October 2014, 20:46   #27
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Moeilijk te lezen allemaal, maar er klopte iets niet met die getallen; 0,37% past niet bij 37 Mb/s, het is

of 3,7% met 37Mb/s
of 0,37% met 3,7mb/s, lagere speedtest dus als jij noteerde.

Hoe dan ook te laag, en er is niet een andere datastroom die je volle bandbreedte opsnoept vanaf die computer.


Die getallen passen weer bij elkaar, (5 Mb/s = 0,5% van een 1000 Mb/s bandbreedte)

Heb je van die buren aan UPC waar je zo even zou kunnen vragen ?
Net nog maar eens getest:
LAN-verbinding =1.45 % volgens taakbeheer bij 14 Mbps via speedtest.net
Het rare is dat als ik met kabel meet hij rond de 14 Mbps meet en als ik de kabel eruit haal (via WiFi), ik een snelheid haal van rond de 35 Mbps??
Dan kan het toch ook niet aan de modem liggen??
  Met citaat antwoorden
Oud 26 October 2014, 20:49   #28
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeronimo33 Bekijk bericht
Taakbeheer geeft aan: 0.37% (LAN-verbinding) bij een gemeten snelheid (speedtest) van ongeveer 37 Mbps.
Dit is met LAN-kabel dus.
Zonder de kabel: (WiFi): 17% bij een snelheid van ongeveer 10 Mbps. (WiFi is nu dus ook opeens weer een stuk lager. Is normaal rond de 35 Mbps...

rara??
37 Mbps moet volgens mij 3,7 Mbps zijn...
  Met citaat antwoorden
Oud 27 October 2014, 15:34   #29
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeronimo33 Bekijk bericht
Het rare is dat als ik met kabel meet hij rond de 14 Mbps meet en als ik de kabel eruit haal (via WiFi), ik een snelheid haal van rond de 35 Mbps??
Hier heb je wel een punt, je zou verwachten dat bedraad dan ongeveer diezelfde 35 Mbps zou doen.

Wat nou wel raar is is dat het niet consequent is, want in je eerste bericht haalde je 120 Mbps bedraad, en nu van alles er tussenin.
Heb je je browser al eens zonder invoegtoepassingen (add-ons) geprobeerd ?
  Met citaat antwoorden
Oud 27 October 2014, 15:39   #30
anoniem18126
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Heb je intussen al contact met UPC gezocht?
http://www.upc.nl/klantenservice/contact/
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:26.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.