Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Randapparatuur

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 2 May 2010, 16:10   #1
anoniem33931
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Externe Hardeschijf formateren in NTFS

Ik heb hier een externe harde schijf. Het is 1 tb groot en heeft schijfletter K:

Nu wil ik dit converteren in NTFS. Dus ik ga naar cmd.exe, voer het uit als administrator en tik vervolgens: "CONVERT K: /FS:NTFS" in.

Dan komt er dit te staan:


Wat moet ik nu doen?
  Met citaat antwoorden
Oud 2 May 2010, 16:15   #2
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De volumenaam van het station invoeren...
  Met citaat antwoorden
Oud 2 May 2010, 16:20   #3
anoniem33931
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@FooBar: Bedankt voor je snelle reactie maar wat is de volumenaam, gewoon de naam die je hem genoemd heb? dat werkt bi j mij niet
  Met citaat antwoorden
Oud 2 May 2010, 16:53   #4
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Open even een ander opdrachtprompt en typ daar:
Code:
k:
dir
(met een enter tussen de twee regels)

De volumenaam wordt dan weergegeven.
  Met citaat antwoorden
Oud 2 May 2010, 22:13   #5
anoniem33931
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

bedankt, maar ik had in die tijd mijn volumenaam "BACK-UP" genoemd, en nu komt er in opdrachtprompt er te staan BACKċċUP te staan
en op de plek van de áá zijn dan driekhoejkes
  Met citaat antwoorden
Oud 2 May 2010, 22:31   #6
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

http://www.partitionwizard.com/free-...n-manager.html

Of je doet het hiermee.
  Met citaat antwoorden
Oud 3 May 2010, 09:36   #7
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je kan ook (voordat je het convert programma start) even in de Verkenner op het station rechtsklikken en onder 'Eigenschappen' een andere korte volumenaam invullen zonder afwijkende karakters.
Max. 11 karakters.

Hetzelfde is te doen in een opdrachtprompt met de opdracht
Code:
LABEL  D:
met D: als de juiste stationsletter.
Er wordt dat geprompt voor een nieuwe naam.
  Met citaat antwoorden
Oud 3 May 2010, 13:45   #8
anoniem33931
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Iedereen bedankt voor je hulp maar het is al gelukt.
Ik heb een opdrachtprompt geopent en daar: K: ingetikt, daarna dir zoals foobar zei. Toen kreeg ik de naam te zien. Ik deed rechtermuisknop > markeren. Ik markeerde toen die "BACKċċUP" en drukte enter om te kopieren. Daarna deed ik gewoon convert k: /fs:ntfs. Hij vroeg daarna om een volume naam en ik plakte gewoon die "BACKċċUP" en klaar!
  Met citaat antwoorden
Oud 3 May 2010, 20:11   #9
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Vele wegen.... (en iets met Rome of zo )
  Met citaat antwoorden
Oud 3 May 2010, 23:07   #10
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het converteren van een schijf kan toch ook gewoon in schijfbeheer van Winhoos? Tenminste daar doe ik het altijd. De tijd van de opdrachtpromt was toch eeehhhh toen msdos nog op een floppy van 360 Kb paste? Dus zeg maar... alleen heel oude mensen weten dat nog. (zoals ik).

Niek
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:36.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.