Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Randapparatuur

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 30 March 2007, 19:03   #1
anoniem21751
Guest
 
Berichten: n/a
Post Netwerkprinter

Hallo, ik heb een HP Color LaserJet 2500n.
Deze heeft een netwerkaansluiting.
Nu doe ik er een netwerklijn in en start deze op.
Alleen hoe vindt ik de printer.
Ik heb via een modem/router een netwerk genaamd ''MSHOME''.

Groet, Simon
  Met citaat antwoorden
Oud 31 March 2007, 14:11   #2
anoniem13189
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dan moet je in het configuratiescherm naar printers en daar een nieuwe printer toevoegen en dan de optie netwerkprinter toevoegen.
  Met citaat antwoorden
Oud 31 March 2007, 14:23   #3
anoniem22021
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Eerst moet je zorgen dat de printer in dezelfde ip-range zit als de rest van je netwerk.
Op de printer kun je instellen of hiij een vast ip-adres krijgt of via DHCP-toegewezen.
De eerste optie is de beste, want dan weet je meteen het ip-adres van de printer en als hij al een keer wordt uitgezet, dan krijgt hij bij het opnieuw opstarten geen ander ip-adres toegewezen. Laten we zeggen dat je je printer ip-adres 192.168.100.120 hebt gegeven.
Je controleert de verbinding door naar dat ip-adres te pingen en vervolgens via http://192.168.100.120 verbinding te maken met de beheersmodule van de printer.
Vervolgens kun je via configscherm een lokale printer toevoegen die is aangesloten op de ip-poort 192.168.100.120.
Omdat het een netwerkprinter is hoef je die niet te delen, maar kun je op elke pc in je netwerk op dezelfde manier de printer installeren.
  Met citaat antwoorden
Oud 1 April 2007, 11:17   #4
anoniem21751
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

n de modem [SpeedTouch] kom ik er niet goed uit.
Zou u me dit wat duidelijker uit kunnen leggen.

B.V.D.,

Simon
  Met citaat antwoorden
Oud 1 April 2007, 12:11   #5
anoniem21751
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb nog wat uitgezocht op de NetwerkKaart in de printer:

Hij is nl. 2e hands, hij heeft 1 Jaar bij een ICT Bedrijf gestaan waarvan ik hem oook gekocht heb.

- - - - - - - - - -TCP/IP- - - - - - - - - - -

Status: Ready

Host nam: Colorlaserhp
Subnet Mask: 255.255.255.0
Config By: User Specified
BOOTP/DHCP Server: Not Specified
TFTP Server: Not Specified
Config File: Not Specified
Domain name: local.icqt.nl
DNS Server: 172.16.4.10
WINS Server: 172.16.4.10
Syslog Server: Not Specified
Idle Timeout: 270 sec.

Dit zijn niet mijn gegevens.
Ik heb 10.0.0.0 -> 10.0.0.255 ip adressen!
En geen server
En geen WINS Server
Web JetAdmin URL: Not Specified
  Met citaat antwoorden
Oud 2 April 2007, 12:03   #6
anoniem23568
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

om misschien overal vanaf te zijn kan je beter de printer een master reset geven dat hij weer terug komt in zijn fabrieksinstellingen? dat zou een optie kunnen zijn.
daarna moet je een config pagina uitprinten en daarop staat als het goed is het ip adres van je printer op. en dan kan je verder configureren.
  Met citaat antwoorden
Oud 2 April 2007, 19:34   #7
anoniem21751
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Zoals ik ook al beschreef zijn dit niet mijn ip-adressen.
Hij kan niet op het netwerk omdat hij is ingesteld op local.icqt.nl.
Dit is niet mijn domein.

Edit:

Als ik het IP van de printer invoer krijg ik te horen dat de pagina niet beschikbaar is.
Als is netwerk scan wordt hij ook niet gevonden

Laatst gewijzigd door Linkforsoad : 3 April 2007 om 18:28 Reden: Toevoeging aan originele bericht
  Met citaat antwoorden
Oud 18 April 2007, 19:46   #8
anoniem21751
Guest
 
Berichten: n/a
Thumbs down

Ik heb nu software
Alleen deze vindt de printer niet
  Met citaat antwoorden
Oud 18 April 2007, 20:51   #9
anoniem22021
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

je zou kunnen proberen om het ip-adres van je PC even handmatig in te stellen op 172.16.4.10 met subnetmask 255.255.255.0.
Dan zou de HP software wel je printer moeten ontdekken. Vervolgens kun je dan je printer een ipadres ingeven in jouw range ( 10.0.0.150 o.i.d.) met het bijbehorende subnetmask.
Hierna niet vergeten om de ip-instellingen van je pc weer terug te zetten naar de originele waarden.
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2007, 19:05   #10
anoniem21751
Guest
 
Berichten: n/a
Thumbs up Tnx allemaal

Super ''Toolman''
Nou okan ik eindelijk printen:P
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:26.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.