Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 22 February 2009, 17:24   #1
anoniem37010
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard draadloze printserver (UTP)

welk type draadlze printserver kan ik benste aanschaffen voor mijn netwerkprinter

ik kom diverse usb printservers tegen maar (bijna) geen "UTP"-wireless printserver

het lieft niet te duur
  Met citaat antwoorden
Oud 22 February 2009, 17:27   #2
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik begrijp je vraag niet. Een traadloze UTP printserver???
UTP is niet draadloos want UTP staat voor Unshielded Twisted Pair oftewel kabel.

Bij mijn weten bestaan er geen printservers die alleen wireless hebben, er zal altijd een usb danwel utp aansluiting erbij zitten, om hem op een of andere wijze op een netwerk te kunnen hangen.

Ik neem dus aan dat je op zoek bent naar een printserver waar je zowel draadloos alsook middels utp kabel een printer op kunt aansluiten?
  Met citaat antwoorden
Oud 22 February 2009, 17:38   #3
anoniem37010
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

ik ben opzoek naar iets, waar ik mijn NETWERK printer op kan aansluiten en dan draadloos kan verbinden met mijn router.

ik heb mijn router in de meterkast staan en de printer in de "computerkamer" en nu is het de bedoeling om via alle pc's en laptops in huis draadloos te kunnen printen.

nu heb ik een draadloze router bij de printer staan, en heb ik het probleem dat ik als ik iets wil printen eerst contact moet maken met de andere router en dus ook mijn internet verbinding kwijt ben.
ik krijg de twee routers niet draadloos gekoppeld zodat ik gewoon met de zelfde vebinding kan printen.
ik kan de tweede router niet op bridge instellen.

nu heb ik een tip gekregen dat ik geen router moet plaatsen maar een printserver.

ik sta ook open voor andere mogelijkheden

alleen wil ik niet de "hoofdprijs" hiervoor betalen

(een kabel trekken vanaf de printer naar de router is GEEN mogelijkheid)

Laatst gewijzigd door m_haemers : 22 February 2009 om 18:37
  Met citaat antwoorden
Oud 22 February 2009, 18:31   #4
anoniem18302
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dan krijg je dus zoiets:

printer>utp>printserver>utp>wireless client/enof bridge!
  Met citaat antwoorden
Oud 22 February 2009, 18:44   #5
anoniem37010
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

ja ik denk zoiets ja,

ik heb een sitecom wl160 router bij de printer staan. Nu zou het wel mogelijk moeten zijn om deze in een bridge-mode te zetten.(eerst dacht ik van niet)

in de router kom ik wel iets tegen over ??client??

maar ik weet niet hoe ik dit verder moet instellen om deze aan mijn "standaart"tele2 router te bridgen

ik heb begrepen dat de dhcp server uitgeschakeld moet worden. waar moet ik de ip adressen op zetten?
standaart: sitecom 192.168.0.1 en de tele2 router 192.168.1.1
  Met citaat antwoorden
Oud 22 February 2009, 19:39   #6
anoniem18302
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Over die ip's : gebruik de zoekfunktie eens dat wordt namelijk zo ongeveer in 1 op de 10 posts wel een keer genoemd
Zoek maar eens op de naam sjouwer en Blacktiger
  Met citaat antwoorden
Oud 22 February 2009, 22:50   #7
anoniem35068
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als je de (client)bridge mode wilt gebruiken dien je de Sitecom ook in de 192.168.1.x range te zetten.
  Met citaat antwoorden
Oud 23 February 2009, 06:37   #8
anoniem13724
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

gaan we weer eens

de eerste router na de modem doe je niks aan

de tweede router haal je uit het netwerk en sluit je een computer aan

hier ga je het menu in en zorgt eerst dat de ip range van deze machine in de zelfde is als de andere
maar wel buiten de dhcp reeks van de andere

hierna weer in loggen en de dhcp server uit zetten

hierna kan je alles aansluiten

de kabel van router 1 naar router 2 gaat aan beide kanten in een lan poort

op router 2 blijft de wan poort leeg
  Met citaat antwoorden
Oud 23 February 2009, 06:51   #9
anoniem35068
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sjouwer Bekijk bericht
gaan we weer eens
Ga dan nog maar eens: de TS wil de verbinding tussen de routers draadloos hebben,dus geen kabel van router 1 naar router 2.
  Met citaat antwoorden
Oud 23 February 2009, 12:09   #10
anoniem13724
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

zal die nog even verder in het menu moeten zoeken

is inderdaad de bridge instelling
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:35.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.