Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 August 2015, 13:52   #11
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Heb je de goede bril wel op? Het staat er echt in het Nederlands.
Op het scherm van je getoonde plaatje klik je op "Aan de slag" !!!

Heb je een backup van je data gemaakt? Dan kan je de keuze maken op W10 er opnieuw op te zetten daar.

En nogmaals de vraag: Welk programma gekocht? Parelogic is toch een bedrijf? en geen programma?

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 16 August 2015, 13:54   #12
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

http://www.microsoft.com/nl-nl/softw...load/windows10
  Met citaat antwoorden
Oud 16 August 2015, 13:55   #13
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Heb je de goede bril wel op? Het staat er echt in het Nederlands.
Op het scherm van je getoonde plaatje klik je op "Aan de slag" !!!

Heb je een backup van je data gemaakt? Dan kan je de keuze maken op W10 er opnieuw op te zetten daar.

En nogmaals de vraag: Welk programma gekocht? Parelogic is toch een bedrijf? en geen programma?

Niek

Wel goed lezen ...........Paretologic

Maar om zomaar een programma te kopen ?????
  Met citaat antwoorden
Oud 16 August 2015, 17:18   #14
anoniem13184
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kater Bekijk bericht
Paretologic, al gekocht, maar helaas werkt niet.
Zonder van het geld, ik weet het.

Windows 10 er opnieuw opzetten, kan ik niet vinden.

Sorry, ik moet nog wennen aan alle nieuwe dingen in Windows 10
Schoon ge´nstalleerd nu en alles werk.

geld van het programma laat ik terugboeken, doet niet wat het zegt.

Hartelijk dank voor de hulp.
  Met citaat antwoorden
Oud 16 August 2015, 18:08   #15
anoniem13184
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kater Bekijk bericht
Sorry, ik moet nog wennen aan alle nieuwe dingen in Windows 10
Schoon ge´nstalleerd nu en alles werk.

geld van het programma laat ik terugboeken, doet niet wat het zegt.

Hartelijk dank voor de hulp.
Ik moet zeggen, dat het nog steeds niet 100% soepel opent.
Misschien omdat ik de grafische kaart nog niet geupdate heb.

Som moet je 1 keer en som 2 keer klikken en soms een paar keer herhalen.

Hij is schoon ge´nstalleerd en juiste code Office 2013 is ingevoerd.

En dat programma kopen, inderdaad heel dom van me, was een beetje (behoorlijk) in paniek.
  Met citaat antwoorden
Oud 16 August 2015, 21:30   #16
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik zou de harde schijf ook maar eens testen ,met HD Tune
  Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2015, 12:39   #17
anoniem13184
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het is een SSD, moet ik die testen?
128 GB.
Hoe moet ik de SSD testen?

Kan deze het probleem hebben veroorzaakt?

Alvast mijn hartelijke dank.
  Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2015, 12:44   #18
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Kan ook met HD Tune
  Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2015, 12:49   #19
anoniem13184
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
Kan ook met HD Tune
Beste Desperado, alvast bedankt.
Kan de SSD de oorzaak van het probleem zijn?
De SSD is ongeveer 2 a 3 jaar oud.
128 GB
Crucial
  Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2015, 12:59   #20
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

SSD zijn nog steeds gevoelige dingen .

Heb je nog wel genoeg vrije ruimte ??
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:36.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.