Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 12 August 2014, 21:35   #1
anoniem42222
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard juiste cpu

Heb hier een G41M-VS mobo met een Intel Celeron E3300 @ 2.5 GHz cpu, Supports tot max. FSB 1333 De desktop is feitelijk wel toe aan een andere processor (socket LGA775) Wanneer ik de CPU Support List van dit mobo bekijk zie ik daar de Core 2 Quad Q9505S(R0) van Yorkfield.2.83GHz als hoogst genoteerde quad staan en de E8600(E0) (Wolfdale ) 3.33GHz als hoogste in de Core 2 Duo sferen. Als ik echter een onderzoekje doe op Marktplaats kom ik allerlei hoger (EN ook lager) genoteerde Quad en Core 2 Duo processoren Socket 775 tegen (MAAR UITERAARD WEL ALLEMAAL HOGER DAN DE HUIDIGE E3300) die echter niet vermeld staan op de CPU Spport List van Asrock. Betekent dit nou dat die CPU Support List hopeloos achter loopt en hoef ik mij alleen maar druk te maken of het de juiste socket is. Of is die lijst van Asrock bepalend? (hetgeen ik waag te betwijfelen)
  Met citaat antwoorden
Oud 12 August 2014, 22:15   #2
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De lijst van AsRock moet leidend zijn. Maar het vervangen van een cpu om snelheid te winnen is niet altijd merkbaar.

Meer geheugen of een ssd doet dat beter. Maar dat moet ook maar kunnen.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 12 August 2014, 22:42   #3
anoniem42222
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Oke, dat is dan jammer (om in die lijst van Asrock te moeten berusten; snap het toch niet helemaal of helemaal niet eigenlijk) En ja Niek, meer geheugen een een ssd, dat snap ik uiteraard wel. Er zit volgens cpu benchmark nogal een verschil tussen de huidige E3300 en al 't fraais wat er boven de hoogst genoteerde bij Asrock staat. Is de socket echt niet leidend?

Laatst gewijzigd door robglanerbrug : 12 August 2014 om 22:45
  Met citaat antwoorden
Oud 12 August 2014, 23:16   #4
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Niet alleen nee. De chipset moet het (dacht ik) ook aankunnen en dat weet dus ASrock..
Anders hoeven moederbord fabrikanten geen lijstje meer te maken he....

Niek

Laatst gewijzigd door Niekie30 : 12 August 2014 om 23:19
  Met citaat antwoorden
Oud 12 August 2014, 23:16   #5
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Wat de fabrikant van het moederbord opgeeft daar moet je het meedoen

Er zijn veel 775 Socket processoren die passen wel. dat zijn dus 775 gaatjes in de Processor .

Maar of ze dan ook werken ????? Vraag de fabrikant.

Laatst gewijzigd door Desperado : 12 August 2014 om 23:19
  Met citaat antwoorden
Oud 12 August 2014, 23:49   #6
anoniem42222
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Oh juist ja. Het gaat dus mede om de interactie tussen chipset en cpu. Heel misschien kan de fabrikant uitsluitsel geven dus. Bedankt zover heren
  Met citaat antwoorden
Oud 13 August 2014, 04:09   #7
anoniem26473
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Socket 775 heeft relatief lang bestaan en verschillende chipsets en processorgeneraties overleefd. Je zult dus echt op de lijst van asrock moeten afgaan.

Verder kun je je afvragen, of je nog wel een cent moet inversteren in een dergelijk antiek systeem. We zijn inmiddels al weer een generatie of tien verder, dus praktisch alles is sneller, zelfs budgetprocessors van een paar tientjes.

Laatst gewijzigd door couch_potato : 13 August 2014 om 14:48
  Met citaat antwoorden
Oud 13 August 2014, 10:32   #8
anoniem42222
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Oke, ik weet genoeg mensen. Alle meedenkers wederom hartelijk dank
  Met citaat antwoorden
Oud 13 August 2014, 12:52   #9
anoniem42222
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Heb ook het antwoord van Asrock binnen en wilde dat jullie niet onthouden. Hieruit blijkt dat het vooral gaat om de max. TDP van 65W. (en dus niet zozeer de chipset?), aldus....

Behalve de grens van FSB 1333 is er nog een andere grens voor dit eenvoudig bordje. Ondersteund worden CPU’s met een maximale TDP van 65W:
De meeste CPU’s die niet op de CPU Support List staan zullen een hogere TDP hebben. U kunt dat controleren op de Intel website. Bijvoorbeeld
Bijvoorbeeld Q6600:
http://ark.intel.com/products/29765/...z-1066-MHz-FSB
Deze heeft een max TDP van 105W en kan daarom niet ondersteund worden op dit moederbord.
  Met citaat antwoorden
Oud 13 August 2014, 18:30   #10
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Da's mooi die terug koppeling. Zo leer ik ook weer bij. Dat doe ik toch wel, door hier alles mee te lezen.

Niek
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:14.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.