Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 18 August 2015, 16:30   #1
anver
 
Geregistreerd: 5 January 2006
Berichten: 173
Standaard activeren

Na de melding dat ik Windows 10 kon downloaden en installeren is de installatie hiervan naar wens verlopen op mijn Windows 64-bit computer.
Hierna heb ik vanuit de MediaCreationTool een Windows 7 32-bit computer voorzien van Windows 10 waarbij ik gebruik gemaakt heb van de registratiecode van de eerste pc.
Ook ging het installeren hiervan feilloos.
Omdat ik op het "Instellingenblad" zag dat ik Windows 10 kon activeren, kreeg ik na het klikken hierop de melding dat ik een geldige code moest invoeren en dat hiermee de activering was mislukt.
Ik had eerder op een CID-newsblad gelezen dat deze handelswijze goed was.
Wat kan hier mis zijn gegaan?
Wat zijn de consequenties als het niet geactiveerd is?
anver is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2015, 16:44   #2
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.468
Standaard

Dan stopt het na 30 dagen.

De gratis versie is alleen een upgrade vanaf, installatie op een W7 /W8 of W8.1 Computer .

Als de upgrade gelukt is , dan pas kun je installeren zoals je nu gedaan hebt.

Lees vooral de Microsoft regels rond de upgrade
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2015, 17:48   #3
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.116
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anver Bekijk bericht
...waarbij ik gebruik gemaakt heb van de registratiecode van de eerste pc.
Een productcode is maar geldig voor één pc. Vaak is het een OEM-licentie, wat betekent dat deze ook niet overdraagbaar is naar een andere computer.

Dus je zult terug Windows 7 moeten installeren met de productcode die daar bij hoort. En daarna vanuit Windows 7 de upgrade naar Windows 10 starten.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2015, 17:48   #4
Guest
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik ben ook van windows 7 naar 10 gegaan maar hoefde niks in te voeren.
Heb je met de tool geupgrade of heb je een dvd/usb gemaakt en daarmee geupgrade?
  Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2015, 19:15   #5
JohnL
 
JohnL's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 March 2005
Locatie: Etten-Leur
Berichten: 4.444
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xangadix Bekijk bericht
Ik ben ook van windows 7 naar 10 gegaan maar hoefde niks in te voeren.
Heb je met de tool geupgrade of heb je een dvd/usb gemaakt en daarmee geupgrade?
De upgrade is het probleem niet, maar het feit dat hij dezelfde upgrade op twee PC's zet met dezelfde productcode. Een 32-bits Win7 kun je niet upgraden naar en 64-bits Win10, dus moet je een schone installatie uitvoeren en dus moet je ook een geldige productcode invoeren.

Je kunt proberen of je kunt activeren met de oude 32-bits Windows-licentie, maar dan moet je die wel hebben, natuurlijk.
__________________
Belangrijkste regel bij het bouwen van een PC: "Met een hamer past alles!"
JohnL is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2015, 20:43   #6
anver
 
Geregistreerd: 5 January 2006
Berichten: 173
Standaard

Ik heb m.b.v. de mediacreationtool een schone installatie uitgevoerd.
Ik denk dat ik hiermee in de fout ben gegaan.
Als ik een upgrade had gedaan, was dan de procedure wél goed geweest?
anver is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2015, 21:12   #7
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.468
Standaard

Helemaal juist , maar dat kan als nog , als je W7 er weer op zet komt de upgrade mogelijkheid wel weer terug , maar wacht niet te lang.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2015, 23:20   #8
anver
 
Geregistreerd: 5 January 2006
Berichten: 173
Standaard

Ik heb Windows 7 opnieuw geïnstalleerd met SP1 en daarna de MediaCreationTool gedownload.
Tijdens het uitvoeren hiervan kreeg ik niet meer het keuzescherm Upgraden of Schone installatie, m.a.w ik kan alleen maar installeren.
anver is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 August 2015, 07:22   #9
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.468
Standaard

Even geduld wil wel helpen , je moet wel eerst alle updates installeren.,dan komt het icoontje vanzelf terug.

Bij een W7 installatie komen er ruim 200 updates voor W7 Compleet is.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 August 2015, 11:40   #10
Satneef
 
Satneef's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 August 2008
Berichten: 471
Standaard

Als je daarna weer naar Windows 10 gaat geen produktcode opgeven.
De aktivatie gaat automatisch.
__________________
KDE Neon/Windows10: Jawel,een echte LinWin!
Satneef is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:54.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.