Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Verbinding

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 28 November 2018, 15:58   #31
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.219
Standaard

Dat klinkt logisch.

Zien wij dan in je reactie #17 de gegevens van je laptop ?

Marc H vraagt in #13 een aantal dingen, maar dan moet dat wel toepasbaar zijn voor die laptop, dus daar moet een Windows op staan. Vooral de signaalsterkte zou ik ook wel willen weten. B.v., toen ik mijn router aansloot stond zijn signaalsterkte standaard niet op maximaal.
Heb je een tablet of smartphone met Android ? Dan is er b.v.nog de app Wifi Explorer, waarmee je gegevens van netwerken, waaronder de sterkte op elke plaats in huis, kan aflezen.

Verder lees ik dit terug:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nicoedelijn
de router staat ingesteld op n-ac dus dat is prima...
Aangezien de gegevens (van de laptop ?) zeggen dat deze geen n kent (laat staan ac), zou ik de router eens op 'auto' proberen, of op g.

.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 28 November 2018 om 16:11
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 November 2018, 13:26   #32
nicoedelijn
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: almelo
Berichten: 88
Standaard

Erik,

Jouw vraag:
Zien wij dan in je reactie #17 de gegevens van je laptop ?

De gegevens komen van de Pc.
nicoedelijn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 November 2018, 18:47   #33
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.472
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Nicoedelijn: Als je een zelfbouw pc koopt, die je zelf installeert, krijg je er een cd bij met drivers en software voor je moederbord. Een deel van die handel moet je dan installeren om alles goed te laten werken.
Zo stonden er ook 2 netwerk tools op. Maar die zorgden juist voor een vertraging van de verbinding.
Dus die heb ik er snel weer af gemikt.

Niek
Je kunt toch gericht kijken wat echt nodig is .
Op de CD staat toch in een menu .welke software .
Klakkeloos alles installeren is niet erg handig.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 November 2018, 21:53   #34
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.820
Standaard

Er zijn kennelijk mensen, die niet goed kunnen lezen hier.
""
Citaat:
Nicoedelijn: Als je een zelfbouw pc koopt, die je zelf installeert, krijg je er een cd bij met drivers en software voor je moederbord. Een deel van die handel moet je dan installeren om alles goed te laten werken.
Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 November 2018, 17:29   #35
nicoedelijn
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: almelo
Berichten: 88
Standaard

Laten we de discussie sluiten, niemand komt met een sluitende oplossing.
Iedereen bedankt voor de reacties,
nicoedelijn is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 November 2018, 21:33   #36
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.820
Standaard

Dan heb je toch niet helemaal goed gelezen. Er staat ergens dat je wifi adapter te langzaam is.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 December 2018, 11:21   #37
Marc H
 
Geregistreerd: 13 April 2005
Berichten: 1.027
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nicoedelijn Bekijk bericht
Laten we de discussie sluiten, niemand komt met een sluitende oplossing.
Iedereen bedankt voor de reacties,
Het probleem voor ons is dat jij niet duidelijk bent in je antwoorden. Wij hebben het probleem dat we geen idee hebben van de situatie bij jou thuis, dingen die voor jou allemaal bekend zijn. Er bestaan geen kristallen bollen die ons op magische wijze die informatie geeft. Daarom stellen wij specifieke vragen, om de situatie voor ons duidelijk te krijgen.Op een flatje op de derde etage van 50 vierkante meter heb je bijvoorbeeld andere problemen als in een vrijstaand huis met twee etages van 200+ vierkante meter.

Bij dit soort problemen is het handig om zoveel mogelijk informatie te geven, samen met technische details. Het mag misschien voor een niet comutermens geneuzel zijn, maar voor ons zijn dit soort details belangrijk, omdat die ons dingen vertellen hoe jouw netwerk in elkaar zit en waar het fout KAN gaan.
Marc H is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 December 2018, 11:37   #38
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.219
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door nicoedelijn Bekijk bericht
De gegevens komen van de Pc.
Dezelfde manier gebruiken om nu die gegevens van je laptop te halen ? Je gebruikt die PC niet draadloos, dus nu even je laptop bekijken.
Het gaat om info, niet om het noemen van één van de vijftienduizend mogelijke oorzaken. Ook de klantenservice van TP-Link lukte het zo snel niet.

Ik zou op je PC zeker de draadloze adapter uitschakelen, óf via het BIOS (beste methode), óf via Apparaatbeheer met een rechtsklik op de adapter en voor 'Uitschakelen' kiezen. Zodoende hoeft jouw router in ieder geval de (tragere) verbinding met je PC niet meer te zien, want je gebruikt hem toch niet.

Heb je een Android computer of telefoon ? De app die ik eerder noemde (#31) kan je ook vertellen of het gebruikte kanaal druk is, en dus hoe sterk je signaal is. De sterkte kan je ook enigszins via de methode van Marc H (#13) zien
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 December 2018, 09:31   #39
Abraham54
 
Abraham54's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 February 2007
Berichten: 588
Standaard

Is in de TP-Link WLAN-router de DHCP server uitgeschakeld?
Indien niet, dan geven de Callway modem en de TP-Link IP-adressen uit en dat geeft een conflict in de internetverbindingen.


Verder kan je overwegen om de WLAN wachtwoorden van de Callway en TP-Link gelijk aan elkaar te maken!
__________________
Domheid is ook een gave God's, maar men mag haar niet misbruiken.

Proud member of ASAP - Alliance of Security Analysis Professionals
en UNITE - Unite Against Malware
Abraham54 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 December 2018, 11:54   #40
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.820
Standaard

Caiwaymodems zijn domme modems. Die hebben altijd een router nodig. Tenzij je maar 1 pc eraan koppelt.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:47.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.