Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Systemen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 30 December 2018, 20:22   #41
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hmm, nou was het BIOS precies een plaats waar bij binnenkomst de CPU om max gaat presteren, en dus ook de temps op gaan lopen.... Dat wisten we inmiddels. Dus is het beter om ze met een programma binnen Windows te meten, zoals CCleaner, of iets als dit:
https://openhardwaremonitor.org/

Het programma kan je open zetten, en dan eens de GPU stressen (Furmark), en dan daarna de CPU stressen met Prime95 zoals in #21 voorgesteld. Die laatste, daar heb je nog niets van laten zien .
  Met citaat antwoorden
Oud 30 December 2018, 21:56   #42
anoniem13515
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@Erik
Daarom maakte ik snel een screenshot

Hierbij een text bestandje, zo beter?
Bijgevoegde bestanden
Bestandstype: txt OpenHardwareMonitor.txt‎ (28,7 KB, 2x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Oud 30 December 2018, 22:49   #43
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Nee want we zien niet wat je doet op dat moment.


Core 1 is 100% belast, en wat warmer geworden:
Core #1 - #4 : 41.75 41.75 49 (/amdcpu/0/temperature/0)
CPU : 46 46 49 (/lpc/w83627dhgp/temperature/0)


Het moederbord ook een beetje:
System : 46 46 46 (/lpc/w83627dhgp/temperature/2)

Maar is dit dan een indicatie dat je iets met de GPU doet ?
Niet echt overtuigend. Niets is voor langere tijd zwaar belast.
GPU Core : 62 61 63 (/atigpu/0/temperature/0)

Beter is de info in het Windows programmascherm in beeld te hebben (CPU,GPU, System), en dan ook een stresstest er naast, en dan een screenshot.
Dat tekstbestand is gewoon onoverzichtelijk.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 30 December 2018 om 22:58
  Met citaat antwoorden
Oud 30 December 2018, 22:59   #44
anoniem13515
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

OK, wat kan ik morgen het beste doen, zal eens kijken hoe het met die ventilator zit, ik heb eigenlijk geen idee hoe hij vast zit en of ie er wel uit kan.
Verder nog iets wat ik kan doen?
  Met citaat antwoorden
Oud 30 December 2018, 23:29   #45
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ja, goed opletten wie er nu eigenlijk het warmst wordt. Dus een monitor programma actief houden, en eens kijken.

Ik gebruik zelf Speedfan daar voor maar geen idee of dat de sensors van jouw moederbord detecteert.
Je zweeft over het icoontje in het systeemvak en je ziet direct hoe of wat.
Speedfan wil alleen niet auto starten met Windows omdat het al een tijd niet onderhouden wordt. Ik had daar wat truuks voor nodig, vandaar dat ik het niet direct aanraadde.
.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Speedfan_systray.jpg‎ (111,8 KB, 1x gelezen)

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 30 December 2018 om 23:38
  Met citaat antwoorden
Oud 30 December 2018, 23:54   #46
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

'Core temp' kan ook in het systeemvak tonen, kijk ongeveer halverwege deze pagina.
https://www.cputemper.com/how-to-che...on-windows-10/

Er wordt gewaarschuwd voor download v.w.b. bloatware en andere mogelijke meelifters, dus let op vinkjes tijdens de hele installatie.
  Met citaat antwoorden
Oud 31 December 2018, 22:33   #47
anoniem13515
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door burgkop Bekijk bericht
OK, wat kan ik morgen het beste doen, zal eens kijken hoe het met die ventilator zit, ik heb eigenlijk geen idee hoe hij vast zit en of ie er wel uit kan.
Verder nog iets wat ik kan doen?
Oliebollen al op??

Nou dit Fan gebeuren ging ook weer niet zo handig.....
Kaart eruit gehaald, zat inderdaad aan de onderkant lekker met stof.
Zat niet erg vast, kon zo met beetje lucht weggeblazen worden.

Ik dacht ach, laat ik eens kijken hoever ik kom met de ingebouwde videokaart.
Ging ook goed, op de driver na, dat ging niet zo lekker maar uiteindelijk werkte het wel, althans in win 8.1.
Kaart eruit gelaten.

Het gekke is dat nu opeens Win. 10 niet meer werkte. Ervoor nog wel.
Hij moest steeds Windows repareren.
Telkens opnieuw.
Ook na terugzetten oude back-up.
Ook Win 8 teruggezet, ging op de driver na goed, had gewoon beeld, wel groot natuurlijk.
Waarom dan totaal geen beeld in Win 10 zou je zeggen?

Uiteindelijk een nieuwe installatie gedaan, toen weer wel klein beeld tot resolutie 1900
Onlogisch toch?

Veilige jaarwisseling.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg speedfan 31-12-2018.jpg‎ (96,3 KB, 1x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Oud 31 December 2018, 22:47   #48
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Vaneen aantal Radeon AMD kaarten en ook de in de cpu ingebouwde grafische chips heeft AMD geen drivers geregeld voor Windows 10.
Dat soort kaarten en chips zal een jaar of 10 oud zijn.
Dus dat het niet werk met W10 en wel met W8.1 kan kloppen, maar je kunt ook eens in het bios kijken bij de grafische instellingen.
Normaal als je de extra videokaart eruit trekt, moet je automatisch terug vallen op de cpu chip (andere aansluiting) maar het kan ook in het bios zijn vastgezet, maar dat zou die met W8.1 ook niet mogen werken.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 1 January 2019, 00:32   #49
anoniem13515
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Vaneen aantal Radeon AMD kaarten en ook de in de cpu ingebouwde grafische chips heeft AMD geen drivers geregeld voor Windows 10.
Dat soort kaarten en chips zal een jaar of 10 oud zijn.
Dus dat het niet werk met W10 en wel met W8.1 kan kloppen, maar je kunt ook eens in het bios kijken bij de grafische instellingen.
Normaal als je de extra videokaart eruit trekt, moet je automatisch terug vallen op de cpu chip (andere aansluiting) maar het kan ook in het bios zijn vastgezet, maar dat zou die met W8.1 ook niet mogen werken.

Niek
OK, maar bij een nieuwe installatie van 10 werken de drivers wel, althans misschien alternatieve vga, is dan ook 1900
Zonder drivers was de resolutie in Win8 max 1200.
Met de driver van de cd 1900, dat bedoel ik met klein.
  Met citaat antwoorden
Oud 1 January 2019, 13:53   #50
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door burgkop Bekijk bericht
Oliebollen al op??
....
Veilige jaarwisseling.
AH appelflappen waren om tien uur al op, maar met een fles wijn zou ik wel eventjes vuurwerk bekijken.... ergens rond half elf snoesde ik (blijkbaar) in en werd een half uurtje in 2019 wakker. De eerste misser, zo vroeg in het jaar al.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Van een aantal Radeon AMD kaarten en ook de in de cpu ingebouwde grafische chips heeft AMD geen drivers geregeld voor Windows 10.
Dat soort kaarten en chips zal een jaar of 10 oud zijn.
(Geldt ook voor NVidia)
Ik heb geen idee meer hoe MS met die verschillende uitgaven van Windows omgaat, maar kan het zijn dat een latere build support kan gaan missen voor een apparaat wat een eerdere build wel had ? Net als versies van Windows in vroegere dagen ?
En mijn vraag is ook of Windows dat dan netjes meldt, of gewoon het beeld op zwart zet zoals nu bij burgkop.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door burgkop Bekijk bericht
Kaart eruit gehaald, zat inderdaad aan de onderkant lekker met stof.
Zat niet erg vast, kon zo met beetje lucht weggeblazen worden.
Het wil meestal dat er ook vet op de ribben terecht komt, en dat doet volgend stof makkelijker plakken. Vandaar dat ik hem 'graag' uit elkaar haal om te ontvetten.

Sommige fans lopen gewoon vast. Je zou eens kunnen kijken wanneer dat ding erg koud is, of deze direct gaat draaien wanneer je de spanning er op zet. Misschien kan je er zelf 12 V op zetten.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:07.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.