Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 30 November 2012, 18:27   #1
anoniem22217
Guest
 
Berichten: n/a
Question Zijn er meer mensen die dit is overkomen.

Sinds de eerste Bèta heb ik Windows 8 op mijn laptop over Windows 7 heen en al maandenlang met groot plezier

Dus heb ik vorige week de upgrade Windows 8 op deze Desktop PC geïnstalleerd zonder problemen

Afgelopen Donderdag i.v.b met een update van AVG een complete herstart gedaan van Windows 8, na het opstarten ging Windows 8 de schijf controleren en omdat het dus al laat was heb ik de PC z'n gang laten gaan.

Na het opstaan en naar school werken van mijn zoon heb ik de Minitor aangezet want de PC stond nog aan dus inloggen en het beeld was heel anders er stond een soort veilige modes voor mij waarin niets kon worden aangepast.

Ik ben dan maar als admin ingelogd en heb een nieuwe gebruiker aangemaakt, maar kreeg toch niet "alle" rechten want ik kan nu dus niet het startscherm mer oproepen en de zij balken links en rechts.

Wat ik wel kan is het beginscherm naar beneden slepen en op die manier verwijderen dan komt dus het startscherm tevoorschijn en kan ik de desktop openen, ik moest helaas alles weer opnieuw invoeren bij Thunderbird, Newsleecher enz enz, ik kan op dit moment bijna weer alles en heb mijn bureaublad teruggezet en ik ben nu aan het zoeken naar de rest oplossingen.

Het is een vreemde gewaarwording als je s'avonds nog gewoon op de computer bezig bent geweest en s'morgens is alles dus eigenlijk blanco.

Ik had Windows dus eigenlijk wel gelijk als nieuwe installatie kunnen doen want dat is volgens mij hoever ik nu ben.
Op mijn laptop had en heb ik dit probleem niet meegemaakt en kan nog in alles van Windows 7 komen, terwijl hier op de laptop alles leeg was gisteren en zelfs de inloggegevens van Disqus op de Computeridee site in Firefox verdwenen waren, ben blij met mijn Back-up woede van elke week een back-up.

Zijn er meer mensen die dit is overkomen, ik hoor het graag zodat we samen een oplossing kunnen vinden. Hoewel alles nu weer bijna draait.

En nee ik heb geen enkel logboek kunnen vinden waar een probleem als dit is vermeld.

Ik zoek verder.
  Met citaat antwoorden
Oud 30 November 2012, 18:37   #2
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Arrow

Ik zou nooit een Upgade doen van een Beta.

Heb al met een paar XP Computers de W8 download upgrade uitgevoerd zonder enig probleem.
En al diverse Laptops vers met W8 via de DVD geinstalleerd.
Ook geen probleem.

Mischien dat AVG toch de dwarsligger is.

Want standaard zit in W8 Upgrade de Defender versie van het Microsoft antivirus programma.
Dus mischien voor mensen die een Upgrade via de Download uitvoeren .
Eerst de aanwezige Virusscanner verwijderen.
  Met citaat antwoorden
Oud 30 November 2012, 21:18   #3
anoniem22217
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het mooie nu is zoals ik al schreef de Béta is perfect en werkt nog steeds, het probleem is nu juist de upgrade van 59 euro die dit probleem geeft.

Overigens heb ik Charms al terug dat kwam door de geïmproviseerde START knop na het uitschakelen daarvan werkten de zij balken weer en is ook het startscherm weer terug te bereiken.
Heb inmiddels wel AVG uitgeschakeld en ben dus overgegaan op Windows Defender.
Ik heb inmiddels ook gelezen dat bij het terugzetten van het systeem je alle instellingen kwijt raakt, ik denk dan ook dat dit is wat er is gebeurt, ik weet alleen niet wat dit heeft getriggerd, ik heb het in elk geval niet zelf gedaan, maar alles is terug te vinden ook de mappen ja zelfs het bureaublad welke ik het eerst had(de originele Windows 7 Desktop met alles er nog op) hij is alleen niet meer bereikbaar als "bureaublad" alleen als map.
  Met citaat antwoorden
Oud 1 December 2012, 08:55   #4
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Exclamation

zoals ik al schreef de Béta
citaat stroke33
.............

Maar een Béta is nog steeds iets anders als de uiteindelijke verkoop versie.

Ik zie toch duidelijk een groot verschil.

En Upgraden werd toch aangeboden vanaf een werkende [ betaalde versie ] XP, Vista, of W7

Over upgraden vanaf een Béta heeff Microsoft het nooit gehad.
  Met citaat antwoorden
Oud 1 December 2012, 14:55   #5
anoniem22217
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De Béta staat op de laptop over Windows 7 heen en werkt perfect, werkt al een halfjaar of langer volledig naar genoegen en zonder ooit één probleem gehad te hebben.

Het "probleem" deed zich voor op de Desktop, waar de originele UPGRADE "van 26-10-2012" Windows 8 op is gezet, over Windows 7 heen, dit werkte ook in het begin prefect tot Donderdag toen trad dus de fout op met de DESKTOP.

Ik heb dus GEEN upgrade over en Béta gedaan.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 December 2012, 08:45   #6
anoniem22217
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik denk dat ik eruit ben, ik vond in de oude MBam log file een regel die stelt dat alles is gemarkeerd en verwijdert, dit gaat onder anderen om dit soort regels,

Citaat:
"HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ex plorer\Browser Helper Objects\{963B125B-8B21-49A2-A3A8-E37092276531} (PUP.Blabbers) -> Quarantined and deleted successfully.
HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext \Settings\{963B125B-8B21-49A2-A3A8-E37092276531} (PUP.Blabbers) -> Quarantined and deleted successfully.
HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Ext \Stats\{963B125B-8B21-49A2-A3A8-E37092276531} (PUP.Blabbers) -> Quarantined and deleted successfully.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uni nstall\BrowserCompanion (PUP.Blabbers) -> Quarantined and deleted successfully.
HKCR\PROTOCOLS\HANDLER\BASE64 (PUP.Blabbers) -> Quarantined and deleted successfully.
HKCR\PROTOCOLS\HANDLER\CHROME (PUP.Blabbers) -> Quarantined and deleted successfully.
HKCR\PROTOCOLS\HANDLER\PROX (PUP.Blabbers) -> Quarantined and deleted successfully."
ik vermoed dat er regels (opdrachten) tussen staan die belangrijk zijn voor Windows 8 en door MBam dus worden gezien als onveilig en dientengevolge worden verwijdert naar Quarantaine.
En dat daarom Windows 8 als een nieuw geïnstalleerd systeem opkwam na de herstart, ik wist overigens dat die mogelijkheid ingebouwd was in Windows 8, een automatisch systeemherstel dus, maar dat ik erop deze manier op attent gemaakt werd was een koude douche, alles werkt weer dus we blijven lachen.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 December 2012, 12:47   #7
anoniem13227
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
zoals ik al schreef de Béta
citaat stroke33
.............

Maar een Béta is nog steeds iets anders als de uiteindelijke verkoop versie.

Ik zie toch duidelijk een groot verschil.

En Upgraden werd toch aangeboden vanaf een werkende [ betaalde versie ] XP, Vista, of W7

Over upgraden vanaf een Béta heeff Microsoft het nooit gehad.
Maar je mag zelf weten op welke pc je de upgrade versie uitvoert zo wordt vermeld door Microsoft. Dat hoeft dus niet de pc te zijn waar je de upgrade op binnen haalde na de check.
  Met citaat antwoorden
Oud 4 December 2012, 19:50   #8
anoniem22217
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb geen upgrade over de béta gedaan maar over Windows 7 home premium

En ik heb de upgrade gekocht bij Microsoft in de voor bestelling en deze Netjes in de doos op DVD geleverd gekregen
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:47.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.