Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 14 April 2013, 14:08   #1
anoniem13758
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Dualboot met windows 7 lukt niet

Ik heb win8 op een aparte SSD ge´nstalleerd naast een bestaande win 7 versie.
Tijdens de installatie kwam er een foutmelding: 0x80300024. (Iets met teveel partities)Door alle SATA aansluitingen behalve waar win 8 op zou komen te verwijderen is het gelukt om win 8 te installeren.

Nu is er alleen een probleem dat ik steeds via de BIOS de juiste schijf moet selecteren om de keuze te maken tussen win 7 & win 8 in plaats van een bootloader waarin ik het kan selecteren.

Weet iemand of je nadien nog een bootloader kan aanpassen of installeren zodat er een keuze menu verschijnt?
  Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2013, 17:43   #2
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik vermoed dat zoiets niet gaat lukken, maar als er 1 programma is, wat het misschien kan is het EasyBCD http://www.zdnet.nl/software/119961/easybcd-2-0-2/.

Maar de beste oplossing is, om alle schijven aangesloten te laten tijdens een installatie. Op elke schijf mogen max 4 normale partities komen.
Dus zorg dat je op de ssd waar W7 al opstaat, max 3 partites hebt en nog vrije ruimte.
Dan start je op vanaf de W8 dvd en kies de vrije ruimte op W8 te installeren.
Daarbij wordt een nieuw bootmenu aangemaakt waarbij je dan 30 sec. de tijd hebt op een besturing systeem te kiezen. Kies je niet, dan wordt met W8 opgestart, tenzij je die volgorde verandert in W8.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2013, 18:44   #3
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je hebt kans dat het opstartherstel op de installatie DVD scant voor meerdere Windows versies. Je hebt tenslotte Windows 8 ge´nstalleerd na Windows 7, dus er moet toch best iets herkenbaars gemaakt zijn.

EasyBCD zou ik zeker proberen, die is in dual boot zo'n beetje gespecialiseerd
  Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2013, 18:50   #4
anoniem13758
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De foutmelding tijdens de installatie ontstaat juist doordat alle schijven zijn aangesloten. In mijn geval zijn er 2 gewone schijven, 2 SSD schijven en een DVD brander. Alle schijven hebben maar een partitie. Om het nog leuker te maken wordt de installatie vanaf een USB stick gestart. De foutmelding verdween wanneer alleen nog de DVD brander en de nieuwe SSD aangesloten was.
  Met citaat antwoorden
Oud 15 April 2013, 13:08   #5
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeroenathome Bekijk bericht
In mijn geval zijn er 2 gewone schijven, 2 SSD schijven en een DVD brander. Alle schijven hebben maar een partitie.
Er is er maar 1 die dat zeker weet.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2013, 23:42   #6
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Heb je die ssd's in een raid array staan ofzo?
Of heb je schijven op een andere manier gekoppeld staan, door uitgebreide partities ofzo?
Er moet iets vreemds aan de hand zijn.
Ik heb al diverse malen dual boots gemaakt, maar de standaard procedure hier is:

0) Alle schijven aangesloten, behoudens schijven waar al Windows opstaat en waarop niet opnieuw wordt ge´nstalleerd. Vaak gaat een oude systeem schijf als data schijf verder)

1) data backuppen
2) Tijdens de installatie van W7, start je op van de dvd van W7 en verwijder je op SSD 1 alle partities (ook de 100MB) en installeert W7.
3) W7 updaten en drivers installeren (mag ook later)
4) Daarna opstarten vanaf de dvd van W8 en alle partities verwijderen op SSD 2 en daar W8 op zetten.

vanaf een juist geconfigureerde usb stick moet dat ook gewoon goed gaan.

Als alles normaal gaat, heb je daarna gewoon een keurig dualboot menu.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 15 April 2013, 09:06   #7
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

[QUOTE=jeroenathome;637403] Ik heb win8 op een aparte SSD ge´nstalleerd naast een bestaande win 7 versie.


Als ik hier goed lees ??

Is er maar 1 SSD

Dan zou ik eerst W7 goed in orde maken , en een nieuwe partitie voor W8 maken.

Dus W7 Op starten dan de DVD plaatsen en W8 installeren.


Andere schijven pas daarna inschakelen.
  Met citaat antwoorden
Oud 15 April 2013, 13:17   #8
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Arrow

Dat klopt .
........
Maar Ik heb win8 op een aparte SSD ge´nstalleerd naast een bestaande win 7 versie.


Dus W7 en W8 staan die . op 1 SSD
  Met citaat antwoorden
Oud 18 April 2013, 18:54   #9
anoniem13758
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

In de afgelopen paar dagen nog even geprobeerd om Win8 te installeren terwijl de SSD met win 7 aangesloten was. De partitie heb ik wel behouden, maar het keuzemenu tussen win 7 en win 8 werd niet aangemaakt. Het is nog wel steeds mogelijk om via de BIOS de keuze te maken tussen beide schijven.

@Niekie30: Je hebt gelijk. De SSD waar win 8 op staat is een RAID 0 opstelling. De RAID is in de BIOS ingesteld en zover ik het kan nagaan is het voor windows niet mogelijk om te zien dat het om een RAID opstelling gaat.

Het moederbord is een Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P. Deze heeft een ingebouwde RAID controller.

Om alles duidelijker te maken hieronder een afbeelding van de schijven die er in de PC zitten. De rode pijl geeft aan welke schijf een RAID opstelling is. De stationnamen geven aan waarvoor de schijf wordt gebruikt. De B-schijf is een USB stick die er tijdens de installatie niet aanwezig was. De G-schijf is de recovery partitie van Windows 8.
http://tweakers.net/ext/f/JfhXaZpZPC...dDgnJ/full.png

Laatst gewijzigd door Moderator : 19 April 2013 om 10:38 Reden: IMG tags verwijderd.
  Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2013, 11:54   #10
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
Dat klopt .
........
Maar Ik heb win8 op een aparte SSD ge´nstalleerd naast een bestaande win 7 versie.


Dus W7 en W8 staan die . op 1 SSD
Dus eeeeh toch 2 ssd's ?

Niek
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:02.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.