Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 23 March 2013, 19:33   #1
aadjepiraatje
 
aadjepiraatje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 September 2006
Locatie: Rotterdam
Berichten: 120
Question Niet bevoegd om een scan te starten.

Goeden avond, beste forumgebruikers.
Tijdens een kortstondig moment van verveling zat ik een beetje alle icoontjes op mijn scherm te bekijken. Ineens viel mijn oog op een niet eerder opgemerkt icoontje rechts beneden op de werkbalk. Het lijkt op een wapperende wimpel.
Toen ik de muisaanwijzer op dit wimpeltje zette zag ik deze tekst:
"Computerproblemen oplossen: 1 bericht"
Een klik op dit bericht opende een venster met 3 regels, te weten van boven naar beneden:
1 Bericht
Station scannen op fouten
onderhoudscentrum openen


Een klik op 1 bericht opende een nieuwe pagina met daarin volgende melding:

"Er zijn potentiële fouten gevonden op een station Dit station moet worden gescand.
U kunt het station blijven gebruiken tijdens de scan."
(zie bijlage 1)
Er staat niet bij welk station bedoeld word.

Naast deze melding zit een knop met de tekst "Scan uitvoeren"

Echter, een klik op deze knop resulteerde in volgende melding:

"U bent niet bevoegd om een scan te starten." (zie bijlage 2)

Ik werk met Windows 8 Pro 64 Bit en ben aangemeld als Administrator.

Aangezien ik dit soort meldingen uiterst serieus neem zou ik graag willen weten wat ik moet doen om deze scan alsnog te kunnen uitvoeren.

Iemand van de forumleden een idee en/of oplossing?

Alvast bedankt .
Met vriendelijke groet
Aad
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Scan uitvoeren.jpg‎ (97,2 KB, 14x gelezen)
Bestandstype: jpg Foutbericht.jpg‎ (28,7 KB, 10x gelezen)
__________________
Wie de floppie niet eert, is de Externe 2 TB HD niet weerd.
aadjepiraatje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 March 2013, 22:00   #2
Anacho
 
Anacho's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 March 2006
Locatie: Amsterdam
Berichten: 5.500
Standaard

De melding is legitiem, het is nl van Windows zelf. Klik eens met rechts op dat 'vaantje', dan krijg je de opties:
Onderhouds centrum openen
Een probleem oplossen
Windows Update openen

Kijk eens of je daar verder mee kunt.
__________________
De enige manier om je niet te vergissen is om niet te denken!
Anacho is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 March 2013, 14:29   #3
aadjepiraatje
 
aadjepiraatje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 September 2006
Locatie: Rotterdam
Berichten: 120
Standaard

Hoi Anacho.
Bedankt voor je snelle reactie. Helaas kom ik hier niet mee verder.
Aan de legitimiteit van dit bericht twijfel ik geen seconde. Het gaat mij erom dat ik de bedoelde scan niet mag uitvoeren omdat ik ertoe niet bevoegd zou zijn. Zie 2e afbeelding in de oorspronkelijke thread. Als de beheerder (administrator) van deze computer er niet voor gemachtigd is, wie is dat dan wel .
Bij onderhoudscentrum openen krijg ik de melding zoals weergegeven in de 1e afbeelding van de oorspronkelijke thread.
En Windows update staat bij mij geconfigureerd om deze taak automatisch uit te voeren.
Al met al weet ik dus niet meer dan op het moment dat ik deze thread opende.
Nog iemand met bruikbare oplossing(en)?

Groet
Aad
__________________
Wie de floppie niet eert, is de Externe 2 TB HD niet weerd.
aadjepiraatje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 March 2013, 15:17   #4
Anacho
 
Anacho's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 March 2006
Locatie: Amsterdam
Berichten: 5.500
Standaard

Probeer de scan eens te starten in veilige modus.
__________________
De enige manier om je niet te vergissen is om niet te denken!
Anacho is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 March 2013, 16:59   #5
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.693
Standaard

Porbeer eerst eens een volledige scan te doen met Malwarebytes http://www.malwarebytes.org/ kijken of daar iets uitkomt.

Niek
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 March 2013, 18:49   #6
aadjepiraatje
 
aadjepiraatje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 September 2006
Locatie: Rotterdam
Berichten: 120
Standaard

Veilige Modus?!
Onder Windows 8 Pro?!
En hoe dan?
De tijd van Windows '98 en Windows ME is voltooid verleden tijd! (LOL)
Met F8 en F2 werkt het in ieder geval NIET.
__________________
Wie de floppie niet eert, is de Externe 2 TB HD niet weerd.
aadjepiraatje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 March 2013, 19:42   #7
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.828
Standaard

Aangezien er geen station vermeld wordt... zou ik lekker ALLE stations even controleren, al kost je dat waarschijnlijk een dag

Ik heb geen Windows 8, maar denk dat je dat kunt doen met een rechtsklik op een station in de Verkenner, en kiezen voor 'Eigenschappen - Extra'.


Voor wat betreft 'Veilige modus' in Windows 8, dat blijkt niet vanzelfsprekend, en nogal verborgen en moeilijk te kunnen zijn. Maar ik vond eerder al wat links welke wat licht op die zaak kunnen werpen voor diegenen die Engels geen probleem vinden en er naar zoeken:

How To Access Advanced Startup Options in Windows 8:
http://pcsupport.about.com/od/window...-windows-8.htm

Safe mode in Windows 8:
http://pcsupport.about.com/od/window...sadfe-mode.htm
http://pcsupport.about.com/od/repair...de-windows.htm

( ! let op die één na laatste link, daarin is 'safe-mode' gespeld als 'sadfe-mode', dus die kan in de toekomst wijzigen door herstel van die schrijffout)
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 24 March 2013 om 19:54
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 March 2013, 23:20   #8
aadjepiraatje
 
aadjepiraatje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 September 2006
Locatie: Rotterdam
Berichten: 120
Standaard

Als ik bovenvermelde stappen uitvoer om een willekeurig station te scannen krijg ik na klikken op eigenschappen slechts een prestatieoverzicht te zien met daarbij een optie om het onderhoudscentrum te openen. Nou, en daar kom ik weer geen stap verder. De optie Extra staat er helaas niet tussen.
Waarmee ik dus terugkom op mijn oorspronkelijke vraag:
1) Waarom mag ik geen scan uitvoeren en
2) Hoe kan ik toch het (niet met naam vermelde) station scannen. En alleen dit station.
__________________
Wie de floppie niet eert, is de Externe 2 TB HD niet weerd.
aadjepiraatje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2013, 20:24   #9
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.828
Standaard

Schijnt alleen bij de W8 met klassieke thema zo te kunnen

Hier staat een manier:
http://windows8themes.org/how-to-run...windows-8.html

Inloggen met administratieve rechten, en op het bureaublad een nieuwe snelkoppeling maken met als doel:

c:\windows\system32\CMD.exe

Dat is een snelkoppeling voor een opdrachtprompt. Waarschijnlijk heb je er al eentje ergens staan bij je programma's.

Als deze werkt, rechtsklik er op, en kies voor "Uitvoeren als... Administrator'.

In die opdrachtprompt (zwarte venster) type je de opdracht
Code:
CHKDSK  C:  /R
met de C: uiteraard voor het station wat je wil controleren, C: is dus je systeempartitie.


Waarom het niet mag terwijl het zelf wil... geen idee nog.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2013, 22:05   #10
aadjepiraatje
 
aadjepiraatje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 September 2006
Locatie: Rotterdam
Berichten: 120
Standaard

Aangezien ik 4 fysieke harde schijven heb met in totaal 17 partities, oftewel virtuele stations, zou een of ander nogal veel tijd in beslag kunnen nemen.
Er moet toch een manier zijn om gewoon dat ene (niet met naam genoemde) station waar het onderhoudscentrum op doelt te kunnen scannen.
Want volgens de wet van Murphy zal bij een willekeurige volgorde van scannen het bedoelde station pas als 17e aan de beurt zijn. Bovendien heb ik begrepen dat een chkdsk iets anders betekent dan een scan.
Ik zal morgen eens proberen contact met Microsoft Nederland contact op te nemen. Zal waarschijnlijk alleen via een contactformulier kunnen, of anders via een duur 0900 nummer, maar ja, het zij zo.
__________________
Wie de floppie niet eert, is de Externe 2 TB HD niet weerd.

Laatst gewijzigd door aadjepiraatje : 26 March 2013 om 14:16 Reden: Typo verwijdert
aadjepiraatje is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:56.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.