Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 27 October 2015, 19:36   #1
anoniem58334
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard snelkoppeling afsluiten in windows 10

ik had een snelkoppeling in windows 10 met daarin de opdracht: C:\Windows\System32\shutdown.exe /r /-t 00. Om onverklaarbare reden werkt deze ineens niet meer. Ik krijg heel kort een opdrachtprompt te zzien en verder gebeurd er niets. Enig idee wat er mis gaat?
  Met citaat antwoorden
Oud 27 October 2015, 21:52   #2
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het streepje in /-t hoort er niet. Trouwens, /r staat voor reboot. Da's dan wat anders dan afsluiten, daarvoor laat je /r weg.
  Met citaat antwoorden
Oud 27 October 2015, 22:15   #3
anoniem58334
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FooBar Bekijk bericht
Het streepje in /-t hoort er niet. Trouwens, /r staat voor reboot. Da's dan wat anders dan afsluiten, daarvoor laat je /r weg.
Sorry, voor afsluiten is het met een "s" maar ook zonder streepje blijft het resultaat hetzelfde
  Met citaat antwoorden
Oud 27 October 2015, 23:39   #4
anoniem14396
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Voer de snelkoppeling eens uit in een opdrachtvenster, dan kan je de foutmelding lezen.

(start => alle apps => Systeem => opdrachtprompt)

En knip en plak even de opdrachtregel uit uit de snelkoppeling in de opdrachtvenster.
  Met citaat antwoorden
Oud 28 October 2015, 08:56   #5
anoniem35068
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik gebruik 'm in Win7 als '%windir%\system32\shutdown.exe -s -t 5', dus juist mét streepjes. Werkt prima.
  Met citaat antwoorden
Oud 28 October 2015, 22:07   #6
anoniem58334
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

in een opdrachtvenster werk het perfect, maar dat is niet wat ik wil. Als ik op de snelkoppeling klik opent zicht het opdrachtvenster maar het sluit ook meteen weer voor ik kan zien wat er mis is. Het maakt niet uit of ik "/" gebruik of "-"
  Met citaat antwoorden
Oud 29 October 2015, 08:41   #7
anoniem35068
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Mogelijk moet je hem als Administrator uitvoeren? Klik met rechts op de snelkoppeling, kies op het tabblad 'Snelkoppeling' voor 'Geavanceerd' en plaats daar een vinkje bij 'Als administrator uitvoeren'. Dit is in Win7, zal in 8 of 10 niet veel anders zijn.
  Met citaat antwoorden
Oud 29 October 2015, 10:24   #8
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het heeft toch gewerkt vertel je in de startpost, had je er iets in veranderd?

De mijne heet "Doei" en in eigenschappen staat "%windir%\System32\shutdown.exe -s -t 00" als opdracht en werkt in elke windows, met een slash zouden ze ook werken, wel met de juiste spaties.


http://www.tenforums.com/tutorials/7...dows-10-a.html
  Met citaat antwoorden
Oud 2 November 2015, 20:45   #9
anoniem58334
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

apart hoor, ik heb de waarde van -t 00 gewijzigd in -t 000 en nu werlt het wel. Ik probeerde in het opdrachtvenster shutdown /? en zag daar staan -t xxx. Blijkbaar moet het nu met 3 cijfers. Gevolg van een windows update misschien?
  Met citaat antwoorden
Oud 2 November 2015, 21:08   #10
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dat staat er al sinds NT, wel vreemd dat het wel moet in W10 dan ineens.
Werkt zelfs met 1 0 in W7 en 8.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:58.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.