Ga terug   Computer Idee Forum > Multimedia > Video bewerking

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 3 November 2014, 22:52   #1
anoniem53875
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard filmpje op mijn pc zetten

Onlangs heb ik een nieuwe videocamera aangeschaft. Nu wil ik nog m.b.v. mijn oude camera -Sony DCR PC105E- een filmpje op mijn pc zetten om die te bewerken.
Ik heb echter ook een nieuwe pc aangeschaft.
Als ik mijn oude camera op mijn pc aansluit, herkent mijn pc 'm niet.
Als ik de usb kabel in de pc steek krijg ik overigens wel dat herkenningsgeluidje te horen.
Moet ik soms van het internet een stuurprogramma afhalen. Zo ja; wat is een betrouwbaar stuurprogramma?

Groetjes,
Wopev
  Met citaat antwoorden
Oud 3 November 2014, 23:26   #2
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het stuurprogramma is mogelijk beschikbaar bij de fabrikant van je oude videocamera.

En anders misschien zoiets aanschaffen: https://www.conrad.nl/nl/logilink-us...0Aog&WT.srch=1
Maar je moet dat wel op de oude camera kunnen aansluiten.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 4 November 2014, 16:30   #3
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Volgens Sony is die camera compatible met Windows 8.
Hoe heeft dat in het verleden gewerkt? Diende de camera zich aan als verwisselbare opslag, of moest je een of ander programma gebruiken om de beelden over te halen naar de computer?
  Met citaat antwoorden
Oud 4 November 2014, 16:40   #4
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hier wat info, maar het is wat vaag omdat zij het hebben over i-link (= Firewire) en niet de gewone USB aansluiting.
Ook hebben ze het over het niet ondersteunen van de streamfunctie voor Windows Vista, 7, en 8, maar op de compatibiliteitspagina van Sony staat inderdaad dat W8 compatibel is. Maar daar staat ook: "USB stream function does not support Windows 8 / 8.1."

http://www.sony.nl/support/nl/conten...-pc/DCR-PC105E
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 4 November 2014 om 16:47
  Met citaat antwoorden
Oud 4 November 2014, 17:05   #5
anoniem53875
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Even voor de volledigheid.
Ik heb, op aanraden van de winkelier, weer W7 op de nieuwe pc laten zetten. (Omdat ik nog met Pinnacle 15 werk. En volgens de verkoper gaf die moeilijkheden met W.
Op mijn vorige pc zat fire wire. Op deze niet omdat de laatste usb versie dit ook aankan.
De camera stond erbij als verwisselbare opslag (en nu dus niet meer)
Ik gebruikte Pinnacle om de beelden op de pc te bewerken.

Gr. Wopev
  Met citaat antwoorden
Oud 4 November 2014, 17:13   #6
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wopev Bekijk bericht
De camera stond erbij als verwisselbare opslag (en nu dus niet meer)
Dan in Schijfbeheer gekeken ?
En Apparaatbeheer ?

Het heeft dus gewerkt op ditzelfde systeem met W7 of niet ? Nee denk ik te lezen.


In die link die ik gaf staat ook een volgorde van werken als het om PlayMemories Home-software gaat:

4 ...
5 Open de PlayMemories Home-software op de computer
6 Sluit uw camcorder op de computer aan
7 Start de import. Het venster Importeren vanaf tape moet op uw computerscherm zijn weergegeven
8 ...

Ook bij het werken met Windows Live Photo Gallery hebben ze het over importeren.
Kijk b.v. of er een importfunctie in jouw programma zit.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 4 November 2014 om 17:23
  Met citaat antwoorden
Oud 4 November 2014, 18:19   #7
anoniem53875
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Zowel bij Play Memories als Windows Live Photo Gallery wordt 'ie niet herkend.
Ik heb mijn xp driver nog eens geprobeerd. Die doet het niet.
Het vreemde is dat 'ie op mijn vorige pc met W7 het wel deed.
Ik ben erachter gekomen dat er geen W7 drivers voor deze camera zijn en de Conrad Logilink Videograbber heeft geen specifieke Sony stekker.
Gr. Wopev
  Met citaat antwoorden
Oud 5 November 2014, 15:25   #8
anoniem13187
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik zou een firewire kaartje in de pc plaatsen.
Ook al is usb tegenwoordig net zo snel als firewire ,ik denk niet dat je deze aansluiting zo maar kunt omwisselen.
  Met citaat antwoorden
Oud 5 November 2014, 16:13   #9
anoniem53875
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik betwijfel of dat helpt, omdat ik nog steeds geen driver heb kunnen installeren.
Heeft iemand enig idee of er een Logilink videograbber variant bestaat voor een Sony DCR PC105E?

Gr. Wopev
  Met citaat antwoorden
Oud 5 November 2014, 18:46   #10
anoniem13187
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Voor via firewire een filmpje te zetten heb ik nog nooit een driver nodig gehad .
Bij een firewire kaartje zat vaak een kabeltje en een vereenvoudigd montage prg waar je ook de film mee binnen haalt .
Ieder goed montage prg kan een film via firewire binnenhalen .
Vaak moet je wat uittesten door kamera eerst aan te zetten en dan het prg pas te starten ,ofzo.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:22.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.