Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Onderdelen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 23 November 2010, 10:09   #1
anoniem31476
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Ram

Hoi,

Ik heb een van deze reepjes in mijn pc:
https://www.4launch.nl/shop/get/p-18...oductid-041911


Kan ik dan deze 2 in de pc plaatsen ook en dan die 2 in dualchan doen?
https://www.4launch.nl/shop/get/p-18...oductid-072307

(dus deze 2 dual chan en de eene die ik heb gewoon alleen?)

Want wat is het verschil met CL4 en CL 5

Mvg D3nnisd
  Met citaat antwoorden
Oud 23 November 2010, 10:11   #2
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

2x2GB DDR2 PC8500 CL5.0 HyperX

kijk wat je moederbord aankan

En 4 GB of meer alleen bij 64 bits Windows

kijk even met bijvoorbeeld Speccy welk moederbord je hebt

http://www.piriform.com/speccy
  Met citaat antwoorden
Oud 23 November 2010, 10:14   #3
anoniem31476
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb de Gigabyte MA770-UD3 ( heb de doos nog )

Ik heb win 7 ultimate 64Bit
  Met citaat antwoorden
Oud 23 November 2010, 11:20   #4
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Nu dan kun je ook opzoeken bij Gigabyte, welk geheugen er allemaal op kan.
  Met citaat antwoorden
Oud 23 November 2010, 12:38   #5
anoniem26536
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Gigabyte MA770-UD3

Dit is je moederbord : http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813128376

* Memory Standard = DDR2 1066 (1066 MHz - PC2-8500)
* Maximum Memory Supported = 16GB

Voor het optimale Dual Channel-effect gebruik je het beste alleen 2 óf 4 identieke modules.

Laatst gewijzigd door ricky1 : 23 November 2010 om 12:50
  Met citaat antwoorden
Oud 23 November 2010, 13:16   #6
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Sterker nog, voor zover ik weet kun je met drie reepjes ram nooit dual channel gebruiken. Alleen bij twee of vier, en dan moeten de twee paren steeds hetzelfde zijn, en inderdaad bij voorkeur alle vier hetzelfde.
  Met citaat antwoorden
Oud 23 November 2010, 13:22   #7
anoniem26536
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DennisD Bekijk bericht
Want wat is het verschil met CL4 en CL 5
CL = CAS Latency - "In general, the lower the CAS latency, the better."
Zie evt. : http://en.wikipedia.org/wiki/CAS_latency
  Met citaat antwoorden
Oud 23 November 2010, 14:06   #8
anoniem31476
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik wil ze niet allemaal in dualchan
alleen de twee nieuwe,
dus die cl-4 is beter?

Hij is ook goedkoper namelijk
  Met citaat antwoorden
Oud 23 November 2010, 15:32   #9
anoniem26536
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ricky1 Bekijk bericht
CL = CAS Latency - "In general, the lower the CAS latency, the better."
Zie evt. : http://en.wikipedia.org/wiki/CAS_latency
Wanneer je dit leest wel.
Wanneer je drie RAM-modules plaatst, is er geen sprake meer van Dual Channel. Uitproberen en zien of het verschil in snelheid maakt.
Die 2 X 2GB - plaats ze in de GELE slots - zullen sowieso het grote verschil uitmaken.
De derde kun je erbij plaatsen en uitproberen of het verschil in snelheid maakt.
  Met citaat antwoorden
Oud 23 November 2010, 19:29   #10
anoniem31476
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

heb http://www.4launch.nl/shop/#p-4-productid-072307 besteld
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:06.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.