Ga terug   Computer Idee Forum > Multimedia > Video bewerking

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 5 November 2014, 19:20   #11
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik denk dat die videograbber wel OK is, maar dat jij het originele A/V kabeltje nodig hebt, met mannetjes tulp stekkers aan het eind. Die passen in de vrouwtjes tulpconnectors op die videograbber.
Dat kabeltje is bij je camcorder geleverd, of kan je kopen. Ik denk dat het mini-USB > tulpstekkers is (Kijk op pagina 105 van de gebruiksaanwijzing).
Met de videograbber wordt het analoge signaal gedigitaliseerd.

Je hebt ook niet meer de oude Firewire card van je vorige PC dus ?
(Firewire is digitaal overzetten, en beter, en via A/V is het analoog overzetten)

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Animal Bekijk bericht
Voor via firewire een filmpje te zetten heb ik nog nooit een driver nodig gehad .
Dat vermoeden had ik ook, alleen de ervaring niet. Dan kan je die genoemde pagina van Sony volgen:
http://www.sony.nl/support/nl/conten...-pc/DCR-PC105E
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Animal Bekijk bericht
Vaak moet je wat uittesten door kamera eerst aan te zetten en dan het prg pas te starten ,ofzo.
Zie gebruiksaanwijzing, duidelijk omschreven, hoewel wel even opletten.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 5 November 2014 om 19:26
  Met citaat antwoorden
Oud 5 November 2014, 19:27   #12
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het is een miniDV camera, dus ik zou zeker niet met een analoge oplossing aan de slag gaan. Dan raak je veel kwaliteit kwijt.
  Met citaat antwoorden
Oud 10 November 2014, 16:56   #13
anoniem53875
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb wel zo'n kabeltje; 3 mannetjes tulpstekker en een s-video stekker aan de ene kant. Aan de andere kant heb ik het stekkertje dat in de camera moet maar dat is bedoeld om de videocamera op de tv te laten afspelen. (half rond met 5 pinnetjes erin)
Kan ik die ook gebruiken om het filmpje op de pc te zetten?

Gr. Wopev
  Met citaat antwoorden
Oud 10 November 2014, 17:14   #14
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik dacht zo via die videograbber dan, of een speciale kaart.

Je zou ook via TV en/of losse DVD recorder de film op DVD kunnen zetten, en zo naar de PC overbrengen; in feite is dat ook digitaliseren van analoog signaal. Heb je wel die S-video aansluiting op zo'n apparaat nodig natuurlijk.
Of de kwaliteit dan anders is dan zo'n video grabber weet ik niet, maar ik denk het niet.

Maar wat al eerder gezegd is... via die methode(n) is de kwaliteit lager dan via de digitale firewire.
  Met citaat antwoorden
Oud 10 November 2014, 17:24   #15
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Wopev Bekijk bericht
Ik heb wel zo'n kabeltje; 3 mannetjes tulpstekker en een s-video stekker aan de ene kant. Aan de andere kant heb ik het stekkertje dat in de camera moet maar dat is bedoeld om de videocamera op de tv te laten afspelen. (half rond met 5 pinnetjes erin)
Kan ik die ook gebruiken om het filmpje op de pc te zetten?

Gr. Wopev
En past op het apparaat van de link in post 2

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 12 November 2014, 10:37   #16
anoniem53875
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik ga voor de firewire kaart.
Welk type kan ik het beste aanchaffen?
Ik zie bij Conrad allemaal verschillende kaarten.
Het is voor een Sony DCR PC105E

Gr. Wopev
  Met citaat antwoorden
Oud 12 November 2014, 11:17   #17
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De camera maakt niet uit. Je moet in de pc kijken of er een vrij PCI slot is (meestal een wit slot).
Dar moet zo'n ding in.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 12 November 2014, 16:03   #18
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Gezien de kabel die je waarschijnlijk al hebt, heb je eigenlijk wel een FireWire 400 kaart nodig, niet een 800. Met een 800 heb je namelijk ook nog een adapter FW 400 > FW 800 nodig.

Dan wordt dit degene bij Conrad, en dat vind ik niet goedkoop (€ 45)
https://www.conrad.nl/nl/2-poorts-fi...c.ref=Homepage

(Er is bij Conrad een goedkopere, maar daarbij staat Vista als laatste Windows OS.)

Dit is wat mij betreft de goedkoopste, maar hiervoor heb je wel een langer PCI slot nodig:
http://www.kabeldirect.nl/firewire-p...4-poorts.html#
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 12 November 2014 om 16:30
  Met citaat antwoorden
Oud 13 November 2014, 11:36   #19
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hier heb je er een voor minder dan een tientje: http://tweakers.net/pricewatch/26811...wire-card.html
Normaal ben ik niet zo'n fan van sweex, maar voor een firewire kaart maakt het niet zo veel uit. De chipset is van een andere fabrikant en met zo'n ding heb je toch geen last van goedkoop plastic.
  Met citaat antwoorden
Oud 20 November 2014, 22:08   #20
anoniem53875
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

O.K.
Nog even een vraagje.
Ik heb twee afbeeldingen ge-upload.
Kunnen jullie even kijken of en op welke plek ik de firewirekaart moet plaatsen. Ik ben n.l. niet zo goed met het binnenwerk van een pc.
Groetjes,

Wopev
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg DSC_0469.JPG‎ (56,9 KB, 12x gelezen)
Bestandstype: jpg DSC_0470.JPG‎ (62,1 KB, 11x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:05.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.