Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Onderdelen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 21 August 2013, 22:06   #1
anoniem14608
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Beeldscherm zwart tijdens en na opstart

Hallo,

Ik heb het volgende probleem: mijn beeldscherm blijft zwart tijdens en na het opstarten, ik krijg zelfs het logo van de BIOS niet eens te zien. Na enkele malen aan/uit of reset doet het beeldscherm het ineens wel alleen knippert deze af en toe en is het beeld niet scherp.

Het volgende heb ik al geprobeerd of is reeds vervangen:

-HDD, waarschijnlijk gesneuveld ivm vele resets
-Voeding is recentelijk vervangen
-PC is stofvrij
-BIOS gereset
-Videokaart eruit gehaald en weer opnieuw geplaatst (mogelijk slechte contacten)
-Beeldscherm op laptop getest en werkt goed
-Videokaart verwijderd en op GPU van mobo aangesloten, beeld leek toen te werken, niet lang mee getest.

Nu denk ik dat het waarschijnlijk aan mijn videokaart ligt, maar kan iemand met bovenstaande bevindingen dit bevestigen of zou het ook aan het mobo kunnen liggen?

Het vervelende is dat het niet consequent gebeurd; de ene keer start alles gewoon op (zoals nu) en de andere keer dus niet.

De videokaart is een ATI Radeon 2600, ik vermoed bouwjaar 2007. Kan een videokaart, zonder draaiende delen overigens, ook slijten of kapot gaan?

Ik hoor het graag.
  Met citaat antwoorden
Oud 22 August 2013, 00:11   #2
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ja die kan ook stuk gaan en zeker als hij 6 jaar is gebruikt.
Test even wat langer op GPU en je hebt zekerheid.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 25 August 2013, 12:03   #3
anoniem14608
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Oké dank je, dan moet ik dat maar eens even proberen.
  Met citaat antwoorden
Oud 14 September 2013, 13:26   #4
anoniem16410
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

even de videokaart passeren; bedoel verbindt direct met een VGA kabel je video-out van je mobo liefst met een klassieke monitor (crt type).
  Met citaat antwoorden
Oud 14 September 2013, 15:25   #5
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertPils Bekijk bericht
Hallo, Videokaart verwijderd en op GPU van mobo aangesloten, beeld leek toen te werken, niet lang mee getest.
.
Dus dat was reeds geprobeerd.

Niek
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:33.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.