Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 13 February 2013, 14:04   #1
anoniem13249
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard windows 8 activeren

Op mijn pc heb ik , na een crash, weer Windows 8 ge´nstalleerd.
Wil deze nu activeren, maar geeft dan aan, na invoeren van het productcode, dat deze fout is en al in gebruik is.
Op mijn laptop heb ik dit ook mee gemaakt maar kon via "telefonisch activeren" alles weer activeren
Kreeg toen een venster waar ik verschillende codes moest invoeren.
Nu kan ik dit niet meer. ik weet niet waar het bewuste venster staat. Als ik Microsoft bel krijg ik de opdracht om e.e.a. in te voeren, maar ik zie niets op het scherm.
Wie heeft hier ervaring mee en kan en wil mij helpen.
  Met citaat antwoorden
Oud 13 February 2013, 15:01   #2
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als je de melding krijgt, kies je voor: "Nieuwe productcode invoeren" en je vult daarna het serial van de sticker van de kast in.
Als dat niet wordt geaccepteerd, moet er een scherm komen voor telefonische activering. Daarin staan al die cijfers die je eerst moet verzenden met de telefoon, waarna je weer een rits code's terug krijgt, die je op de pc moet invoeren.

Maar kijk eerst even goed, of je geen leesfout hebt gemaakt, bij het noteren van het serial van de sticker. Een B is al heel snel een 8.

Trouwens: Is je Windows al niet automatisch geactiveerd?


Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 13 February 2013, 15:42   #3
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ga anders via het menu aan de rechterkant naar het zoekvak bovenaan .

Type daar activeren en klik wel op instellingen .

Dan kom er een groot venster , en staat de optie activeren bovenaan de linkerkant

Of kijk even bij Eigenschappen Computer

Bijlage 17394

Laatst gewijzigd door Desperado : 15 December 2016 om 09:39
  Met citaat antwoorden
Oud 13 February 2013, 19:11   #4
anoniem13249
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Alle suggesties werkten niet. Vermoedelijk is er na de crash Windows8 upgrade uitgevoerd.
Vanuit de bios heb ik nu de installatie van w8 uitgevoerd met totale installatie.
En wat denk je, tot op heden werkt alles weer als van ouds.
In ieder geval bedankt voor de reacties.
  Met citaat antwoorden
Oud 13 February 2013, 19:29   #5
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

"Vanuit de bios" de installatie uitgevoerd? Daar zou ik meer over willen weten hoe je dat doet.

Maar over de activatie: Als je rechtsklikt op "Deze Computer" en je kiest "eigenschappen" dan zie je onderin staan, of Windows is geactiveerd.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 14 February 2013, 16:49   #6
anoniem13249
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Niek,

In de bios opgeven dat de pc opstart vanaf de w8 installatie cd.(dus booten van af cd/dvd)
Je kunt dan bepalen waar windows, hoe en waar, ge´nstalleerd moet worden.
ik heb inderdaad via "deze computer"-(eigenschappen) gezien dat inderdaad windows geactiveerd is.
  Met citaat antwoorden
Oud 14 February 2013, 17:07   #7
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Jawel dan stel je in het bios in dat je vanaf de W8 dvd wilt opstarten. Maar de installatie voer je dan uit vanaf de dvd en niet vanuit het bios.
Vervolgens kan je tijdens de installatie van W8 kiezen waar je het ding wilt installeren.

Maar mooi dat tie is geactiveerd.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 15 February 2013, 15:53   #8
anoniem13249
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Helemaal goed
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:31.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.