Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 December 2015, 16:04   #1
Beetjedigi
 
Beetjedigi's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 September 2009
Locatie: Maastricht
Berichten: 90
Standaard Openbaar-/thuisnetwerk instelling Windows 10

Via mijn betaalde Kaspersky Internet Security programma krijg ik af en toe de melding dat ik niet veilig via een Openbaar Netwerk verbinding maak.
In vorige Windows versies kon ik dit makkelijk wijzigen in het Netwerkcentrum. Bij Windows 10 lukt me dat niet. Ik zie nergens of ik via een Openbaar- of Thuisnetwerk verbinding heb.

Bij de installatie heb ik natuurlijk voor Thuisnetwerk gekozen.

Kan niets vinden bij Microsoft of via zoekmachine.

Wie weet de oplossing? Bij voorbaat hartstikke bedankt.
Beetjedigi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 December 2015, 18:58   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.801
Standaard

Als ik hier kijk in W10: Configuratiescherm\Netwerk en internet\Netwerkcentrum

Staat er bij mij "particulier netwerk"
Maar ik denk dat kaspersky iets "te strak" staat.
Ik bedoel: de melding krijg je ook als je gewoon thuis met je eigen wifi netwerk verbonden bent??

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 December 2015, 00:27   #3
Marc H
 
Geregistreerd: 13 April 2005
Berichten: 1.027
Standaard

Ik ben hier zelf laatst tegen aangelopen.

Wat je moet doen is:

- rechtsklik op je wifi ikoontje bij je klokje op de taakbalk
- kies "netwerk centrum openen"
- kies in netwerkcentrum op "Thuisgroep" (links onderaan)
- Er komt een melding dat je op een openbaar netwerk zit, en of je wilt overschakelen. Klik daarop.
- rechts verschijnt een balk, met de vraag of je bestanden wil delen en zichtbaar wil zijn voor andere computers in je netwerk. Kies ja.
- Sluit alle vensters. (de procedure voor thuisgroep hoef je niet af te maken. )

Als je nu naar je netwerkcentrum gaat zal je zien dat je op een particulier netwerk zit.
Marc H is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 December 2015, 11:42   #4
Beetjedigi
 
Beetjedigi's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 September 2009
Locatie: Maastricht
Berichten: 90
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marc H Bekijk bericht
Ik ben hier zelf laatst tegen aangelopen.

Wat je moet doen is:

- rechtsklik op je wifi ikoontje bij je klokje op de taakbalk
- kies "netwerk centrum openen"
- kies in netwerkcentrum op "Thuisgroep" (links onderaan)
- Er komt een melding dat je op een openbaar netwerk zit, en of je wilt overschakelen. Klik daarop.
- rechts verschijnt een balk, met de vraag of je bestanden wil delen en zichtbaar wil zijn voor andere computers in je netwerk. Kies ja.
- Sluit alle vensters. (de procedure voor thuisgroep hoef je niet af te maken. )

Als je nu naar je netwerkcentrum gaat zal je zien dat je op een particulier netwerk zit.
Hartelijk dank voor bovenstaand antwoord, Marc H.
Het is me gelukt.

Kijk, daarom ben ik zo blij met dit forum waar je als leek prima geholpen wordt.

Dit draadje kan daarom gesloten worden.
Nogmaals bedankt Marc.
Beetjedigi is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:12.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.