Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Software > Software Overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 10 oktober 2010, 21:27   #1
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 3.648
Standaard Updates Windows 7 willen niet

Zoon heeft met zijn acer laptop dit probleem:
Updates zijn het laatst opgehaald in juli.
Als hij het handmatig wil doen een rood kruis met foutcode 80072EFE
Uiteraard bij Microsoft het een en ander gelezen en doorlopen en geprobeerd, echter het blijft.
Je kunt geen updates binnenhalen.

Maar weet je wat nu het gekke is, hij heeft er IE8 op staan.
Wanneer je IE9beta erop zet, haalt hij alle updates binnen.
Wil je daarna weer voor de aardigheid kijken of het werkt, die updates binnenhalen, weer dezelfde melding.

Iemand die dit ook is tegengekomen?

Uiteraard bij updates diverse varianten geprobeerd, maar dat help allemaal niet.

Uiteraard stelde ik voor om Windows er opnieuw overheen te zetten, maar dan begint ie gelijk te huilen omdat er dan instellingen wegraken.
Tja, dat is niet mijn probleem, een backup wilde hij nooit maken.
Maar misschien is het eenvoudig op te lossen.
__________________
MB Asrock M3A790GXH128--Phenom ll X4-965--8GB DD3/1600--ATI HD5770-- HD's intern ruim -4-TB schoon (5 sch.) + 14-TB Extern --Voeding 620W--Win7/Win8/Win XP.
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 oktober 2010, 21:39   #2
blackyenbab
 
Geregistreerd: 10 september 2010
Berichten: 90
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door burgkop Bekijk bericht
Zoon heeft met zijn acer laptop dit probleem:
Updates zijn het laatst opgehaald in juli.
Als hij het handmatig wil doen een rood kruis met foutcode 80072EFE
Uiteraard bij Microsoft het een en ander gelezen en doorlopen en geprobeerd, echter het blijft.
Je kunt geen updates binnenhalen.

Maar weet je wat nu het gekke is, hij heeft er IE8 op staan.
Wanneer je IE9beta erop zet, haalt hij alle updates binnen.
Wil je daarna weer voor de aardigheid kijken of het werkt, die updates binnenhalen, weer dezelfde melding.

Iemand die dit ook is tegengekomen?

Uiteraard bij updates diverse varianten geprobeerd, maar dat help allemaal niet.

Uiteraard stelde ik voor om Windows er opnieuw overheen te zetten, maar dan begint ie gelijk te huilen omdat er dan instellingen wegraken.
Tja, dat is niet mijn probleem, een backup wilde hij nooit maken.
Maar misschien is het eenvoudig op te lossen.

Zet je firewall uit en start de pc opnieuw op.
Welk antivirus programma gebruik je?
blackyenbab is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 oktober 2010, 22:40   #3
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 3.648
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door blackyenbab Bekijk bericht
Zet je firewall uit en start de pc opnieuw op.
Welk antivirus programma gebruik je?
Hadden wij gedaan want dat stond ook bij de Microsoft info.
AVG internet security volledig uitgehad.
__________________
MB Asrock M3A790GXH128--Phenom ll X4-965--8GB DD3/1600--ATI HD5770-- HD's intern ruim -4-TB schoon (5 sch.) + 14-TB Extern --Voeding 620W--Win7/Win8/Win XP.
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2010, 19:50   #4
blackyenbab
 
Geregistreerd: 10 september 2010
Berichten: 90
Standaard

Goedeavond,

Ik heb even voor u gekeken. Deze site heb ik zojuist gevonden http://www.computable.nl/artikel/ict...s-updates.html

Er staat in vermeld dat ie8 Beta niet toestaat om updates van microsoft binnen te halen.
Verwijder je ie8 en download dan handmatig van microsoft ie8. Pc opnieuw opstarten en als het goed is, doet die het weer. Ik ben benieuwd.
blackyenbab is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2010, 23:01   #5
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 3.648
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door blackyenbab Bekijk bericht
Goedeavond,

Ik heb even voor u gekeken. Deze site heb ik zojuist gevonden http://www.computable.nl/artikel/ict...s-updates.html

Er staat in vermeld dat ie8 Beta niet toestaat om updates van microsoft binnen te halen.
Verwijder je ie8 en download dan handmatig van microsoft ie8. Pc opnieuw opstarten en als het goed is, doet die het weer. Ik ben benieuwd.
Nee, was um ook niet.
Oplossing net gevonden zie hierna.
__________________
MB Asrock M3A790GXH128--Phenom ll X4-965--8GB DD3/1600--ATI HD5770-- HD's intern ruim -4-TB schoon (5 sch.) + 14-TB Extern --Voeding 620W--Win7/Win8/Win XP.
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 oktober 2010, 23:04   #6
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 3.648
Standaard

Ik kwam onderstaand tegen en doorgemaild naar zoon.
Blijkt te werken.
Dus opgelost, hij weer blij, want het is natuurlijk naadje als je die updates niet kunt binnenhalen.



1. Download the file TDSSKiller.zip from the following link and save it on the Desktop.
http://support.kaspersky.com/downloads/utils/tdsskiller.zip
2. Double click TDSSKiller.zip to unzip the file.
3. Double click TDSSKiller.exe to scan the system.
4. Wait for the scan and disinfection process to complete.
5. Check for updates again.
This worked for me for error code 80072efe.
__________________
MB Asrock M3A790GXH128--Phenom ll X4-965--8GB DD3/1600--ATI HD5770-- HD's intern ruim -4-TB schoon (5 sch.) + 14-TB Extern --Voeding 620W--Win7/Win8/Win XP.
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 oktober 2010, 00:41   #7
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 december 2009
Locatie: Westland
Berichten: 12.500
Standaard

Auw.. een rootkit dus.

http://blogs.computerworld.com/16691...iller_lives_on

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 oktober 2010, 01:19   #8
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 3.648
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Ik heb geen idee.
Maar AVG Internet security zoekt daar ook op en staat altijd aan. Dus toch niet zo goed, want het zat er al 3 maanden in. !!!!!
En wij hadden nóg een paar bekende progjes laten zoeken, maar niets tegengekomen.
Ik las wel dat het steeds beter verstopt zit, maar dat is met álles zo.
Zoon is niet zo downloaderig dus waar het weg komt, ik heb geen idee.
Bij mij gelukkig schoon wat dat betreft.
Maar ik zeg het wel vaker, wat het ene programma niet ziet, ziet een andere weer wel.
Een goed totaalpakket is er dus nog niet.
En verschillende 'merke' naast elkaar zetten geeft ook ruzie.
--------
Er is overigens géén sprake van een blauw scherm, wat ik bij die link lees.
__________________
MB Asrock M3A790GXH128--Phenom ll X4-965--8GB DD3/1600--ATI HD5770-- HD's intern ruim -4-TB schoon (5 sch.) + 14-TB Extern --Voeding 620W--Win7/Win8/Win XP.

Laatst gewijzigd door burgkop : 12 oktober 2010 om 03:41 Reden: aanvulling
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 oktober 2010, 11:21   #9
blackyenbab
 
Geregistreerd: 10 september 2010
Berichten: 90
Standaard

Fijn om te horen dat het is gelukt. En ook leuk dat je de oplossing met ons wilt delen
blackyenbab is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 oktober 2010, 13:20   #10
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 3.648
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door blackyenbab Bekijk bericht
Fijn om te horen dat het is gelukt. En ook leuk dat je de oplossing met ons wilt delen
Zo hoort het ook, ik doe het tenminste meestal wel.
Maar oudere dingen kunnen ook wel eens worden vergeten, of toch niet opgelost.
__________________
MB Asrock M3A790GXH128--Phenom ll X4-965--8GB DD3/1600--ATI HD5770-- HD's intern ruim -4-TB schoon (5 sch.) + 14-TB Extern --Voeding 620W--Win7/Win8/Win XP.
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:24.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.