Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Randapparatuur

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 14 augustus 2010, 09:42   #1
hj1
 
hj1's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2006
Locatie: Urk
Berichten: 1.562
Standaard Media speler

Beste forummers heb even een vraagje, ik ben van plan om een mediaspeler aan te schaffen om films vanaf mijn computer op tv te kunnen kijken.
Het liefst doe ik dit natuurlijk zonder een extra kabel van mijn pc naar de tv dus nu is mijn vraag: Zijn er mediaspelers die ik gewoon op mijn internet modem aan kan sluiten (die staat bij mijn tv) en zo via mijn vaste internetverbinding kan streamen?

Alvast bedankt!
__________________
Cogito ergo sum
hj1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 augustus 2010, 10:37   #2
Edmoor
 
Edmoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 3.752
Stuur een bericht via Skype™ naar Edmoor
Standaard

Als dat modem tevens een router is dan kun je er inderdaad een mediaspeler met netwerk aansluiting direct op aansluiten en dan een HDMI kabeltje van de speler naar je TV.
Ik heb er een AC Ryan voor aangeschaft. Niet de mini uitvoering maar de andere. Deze kan dan alles vanaf je netwerk afspelen, maar er kan ook een HD in van max. 2 TB. Met de HD erin werkt hij tevens als NAS.

Deze heb ik nu een maand of 2 in gebruik en hij bevalt zeer goed

Zie ook: Dit draadje.
__________________
<---The information went data way ---

Laatst gewijzigd door Edmoor : 14 augustus 2010 om 11:44
Edmoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 augustus 2010, 12:53   #3
hj1
 
hj1's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2006
Locatie: Urk
Berichten: 1.562
Standaard

Ik heb een vaste internet aansluiting met een modem dus geen draadloze router maar ik heb nog wel een ethernet aansluiting vrij op m'n modem vandaar...
__________________
Cogito ergo sum
hj1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 augustus 2010, 12:55   #4
Edmoor
 
Edmoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 3.752
Stuur een bericht via Skype™ naar Edmoor
Standaard

Als die vrije ethernet aansluiting bedoeld is om een extra pc op aan te kunnen sluiten dan kan een media speler met netwerk aansluiting er zo op worden aangesloten, mits dat modem ook als router fungeert.
__________________
<---The information went data way ---
Edmoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 augustus 2010, 13:34   #5
hj1
 
hj1's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2006
Locatie: Urk
Berichten: 1.562
Standaard

Hoe weet ik of een modem als router fungeert aangezien deze niet draadloos is? Of is dat een hele domme vraag? Het modem regelt mijn internetverbinding en tevens zit de telefoon erop aangesloten (heb alles via de kabel van ziggo)
__________________
Cogito ergo sum
hj1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 augustus 2010, 13:39   #6
Edmoor
 
Edmoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 3.752
Stuur een bericht via Skype™ naar Edmoor
Standaard

Als je ergens antwoord op wilt hebben is het nooit dom om de vraag te stellen.

Het kan zijn dat je van Ziggo 2 IP adressen hebt voor die beide poorten en dan is dat modem geen router.
Wat je dan kunt doen is een losse router kopen en die aansluiten op de poort waar je nu je internet verbinding op hebt. Vanaf die router kun je dan je netwerk uitbreiden wat je wilt. Evt. in overleg met Ziggo om te zorgen dat je router wordt ondersteund, ik weet niet hoe dat zit bij Ziggo.

Als je dat merk en type modem op het internet opzoekt kun je vast wel de mogelijkheden van dat modem vinden.
Plaats anders merk en type hier even.
__________________
<---The information went data way ---
Edmoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 augustus 2010, 14:14   #7
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Wink

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hj1 Bekijk bericht
Hoe weet ik of een modem als router fungeert aangezien deze niet draadloos is? Of is dat een hele domme vraag? Het modem regelt mijn internetverbinding en tevens zit de telefoon erop aangesloten (heb alles via de kabel van ziggo)
Dat is dus geen Router ,... daarnaast is het goed mogelijk dat je een draadloze router van Ziggo bij een Abbo hebt gekregen.
  Met citaat antwoorden
Oud 14 augustus 2010, 18:59   #8
hj1
 
hj1's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2006
Locatie: Urk
Berichten: 1.562
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Edmoor Bekijk bericht
Het kan zijn dat je van Ziggo 2 IP adressen hebt voor die beide poorten en dan is dat modem geen router.
Heb een foutje gemaakt, (wordt oud denk ik) heb dus geen poort vrij dat was bij mijn oude modem zo. Ik heb nu dus de ARRIS TM501B

arris.jpg

Vraag blijft nu dus wat voor mij de beste oplossing is voor de opstelling die ik nu heb m.b.t een mediaspeler.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dutch-online Bekijk bericht
Dat is dus geen Router ,... daarnaast is het goed mogelijk dat je een draadloze router van Ziggo bij een Abbo hebt gekregen.
Nee dat is alleen bij draadloze abbo's daar kun je apart voor kiezen.
__________________
Cogito ergo sum
hj1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 augustus 2010, 19:01   #9
Edmoor
 
Edmoor's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2005
Berichten: 3.752
Stuur een bericht via Skype™ naar Edmoor
Standaard

Ok,

Dan heb je dus naast een mediaspeler met netwerk aansluiting ook nog een router nodig. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf enkele tientjes.
__________________
<---The information went data way ---
Edmoor is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 augustus 2010, 20:22   #10
hj1
 
hj1's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 december 2006
Locatie: Urk
Berichten: 1.562
Standaard

Dat zou geen probleem moeten zijn maar wil dat dan zeggen dat ik mijn internetverbinding ook draadloos ga maken want dat heb ik toch écht liever niet aangezien dat waardeloos is als je online een game speelt wat nog wel eens gebeurd
Dus m.a.w hoe en wat ga ik met elkaar verbinden?
__________________
Cogito ergo sum
hj1 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:17.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.