Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Systemen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 18 juli 2008, 14:11   #1
Ruud H.
 
Ruud H.'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 april 2007
Locatie: Daarbij die haven.
Berichten: 34
Standaard Bios batterij

Kan ik de batterij van het BIOS vernieuwen als de computer aan is?
Ik ben namelijk bang dat als ik de batt. eruit haal ik alle BIOS instelleingen opnieuw moet instellen, of vergis ik mij daarin.
Ruud H. is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 juli 2008, 14:18   #2
obi-wan-kenobi
 
obi-wan-kenobi's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 september 2005
Berichten: 6.536
Standaard

Lijkt me niet verstandig ... tenzij je van spanning houdt.

Je kunt ook de instellingen per BIOS scherm die afwijken van de defaultwaarden even ergens noteren (of maak foto's van elk BIOS scherm als je een digitale camera hebt).
obi-wan-kenobi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 juli 2008, 14:19   #3
Josti
 
Josti's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 juni 2007
Berichten: 727
Standaard

Daar vergist u zich in Als de computer aanstaat kunt u een schok krijgen van misschien wel 500watt (ligt aan uw voeding). De instellingen zijn meestal opgeslagen in een klein chipje dus daarover hoeft u zich ook geen zorgen om te maken.
Josti is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 juli 2008, 14:20   #4
Josti
 
Josti's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 juni 2007
Berichten: 727
Standaard

Bijna gelijke post, obi-wan-kenobi. Maar dat is ook handig voor de zekerheid!
Josti is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 juli 2008, 14:46   #5
Lanta
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door obi-wan-kenobi Bekijk bericht
Lijkt me niet verstandig ... tenzij je van spanning houdt.

Je kunt ook de instellingen per BIOS scherm die afwijken van de defaultwaarden even ergens noteren (of maak foto's van elk BIOS scherm als je een digitale camera hebt).
Als dat een gelijk spannig = DC is en wissel spanning = AC 230 volt bedoel ik dan kan het geen kwaad je hoef je niks te vrezen. Wel moet je opassen met bv C moss Ic's en je pc prosser als er nog spannig opstaat. Want die zijn wel gevoelig voor voor aanraking door je handen omdat je die dan verbind met jou lichaam naar de aarde en daar kunnen ze stuk van gaan. Dus goed opletten

DC gelijk spannig van 5 tot 15 volt mag je best beetpakken er is geen enkel gevaar alleen als die hoger is dan 24 V moet je wel wat oppassen. Maat die spanningen komt je niet tegen in een pc voeding op de uitgang. Alleen gen AC spanning vast pakken das wel gevaarlijk zoals 230 V bv

Ga anders eens kijken op dit forum http://www.circuitsonline.net/forum/ daar vind je ook tips en info over alles en nog wat elektronica, pc 's enz

Laatst gewijzigd door Lanta : 18 juli 2008 om 14:54
  Met citaat antwoorden
Oud 18 juli 2008, 15:07   #6
ricky1
 
Geregistreerd: 23 augustus 2007
Berichten: 2.759
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ruud H. Bekijk bericht
Kan ik de batterij van het BIOS vernieuwen als de computer aan is?
Ik ben namelijk bang dat als ik de batt. eruit haal ik alle BIOS instelleingen opnieuw moet instellen, of vergis ik mij daarin.
Lees dit eerst even: http://www.vetvrij.com/phpBB3/viewtopic.php?t=2322
ricky1 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 juli 2008, 15:12   #7
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ruud H. Bekijk bericht
Kan ik de batterij van het BIOS vernieuwen als de computer aan is?
Ik ben namelijk bang dat als ik de batt. eruit haal ik alle BIOS instelleingen opnieuw moet instellen, of vergis ik mij daarin.
waarom de batterij wisselen als de computer aan is.
  Met citaat antwoorden
Oud 18 juli 2008, 15:39   #8
Animal
 
Animal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 februari 2005
Locatie: Roosendaal
Berichten: 5.186
Standaard

Het zal voor je komputer gevaarlijker zijn dan voor je zelf.
Dus gewoon uitzetten ,dat ding !!!
Animal is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 juli 2008, 15:55   #9
Bigster
 
Geregistreerd: 11 mei 2008
Berichten: 118
Standaard

Wat ik me af vraag is, waarom de baterij vervangen, is er iets mis? ik heb het nog nooit hoeven vervangen.
Bigster is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 juli 2008, 17:15   #10
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Animal Bekijk bericht
Het zal voor je komputer gevaarlijker zijn dan voor je zelf.
Dus gewoon uitzetten ,dat ding !!!
werken aan de computer

beter altijd even de voeding kabel er uit, dan ben je redelijk veilig bezig
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:17.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.