Los bericht bekijken
Oud 3 May 2019, 12:17   #9
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gilberto Bekijk bericht
....Er gebeurt niets als ik op de resetknop druk.
Dat connectorblok met de resetknop en aan/uitschakelaar, gooi daarvan alle contacten eens helemaal los, behalve je aan/uit schakelaar, dus alleen 2 draadjes aangesloten. De rest is niet echt nodig voor de werking, behalve misschien RESET, maar die werkt nu toch niet volgens jou.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor je geheugen, dat mag je er ook even uit laten om te testen, ook dan zou het beeld moeten geven.


AGP zit eigenlijk ook op de PCI bus, dus daar zal vanwege die twee verschillende grafische kaarten (PCI en AGP) iets fout zijn gegaan.

Je kan de gesoldeerde contacten eventueel schoonmaken met een stevige wattip en een weinig thinner of aceton om de bruine hars er af te krijgen. Zo kan je het resultaat beter zien.
Check heel goed of er niet in de buurt een beetje soldeertin op andere plaatsen is gevallen.

Voeding zou je voorzichtig kunnen meten of alle spanningen er zijn.
Probleem is alleen om voor dit klusje één dunne meetpunt te maken waarmee je bovenin de 20-pin connector rond kan prikken.
De andere meetpunt (het zwarte meetsnoer van de multimeter) verbindt je voor al het meten alleen met massa, de kast dus.
Meter op het 20V gelijkspanningsbereik, en prikken maar.... met beleid uiteraard, want het moet gebeuren met een werkende PSU en moederbord.
Maar ik denk helaas dat die PSU wel werkt.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg 20-pin_power_PSU.jpg‎ (94,3 KB, 4x gelezen)

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 3 May 2019 om 14:04
  Met citaat antwoorden