Los bericht bekijken
Oud 25 August 2018, 16:38   #1
anoniem15441
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard In de BIOS/UEFI stond IDE ipv AHCI ?

Even ter info over mij , Nadat ik de nieuwsbrief van CID heb gelezen , kom ik automatisch op dit Forum kijken, dus ik ben nooit weg geweest vanaf dag 1 na de aanmelding.

Na een grootte schoonmaakbeurt in mijn PC , alle fan's eruit en ook de Videokaart,oja
ook alle kabels aan de achterkant incl. de voedingskabel en alles weer aangesloten.
Alle fan's draaien maar geen beeld kabel erin en eruit paar harde resets krijg het BSOD te zien met de melding Windows heeft een ernstige fout ontdekt en moet worden afgesloten.
Had ik toen geweten dat IDE ipv AHCI stond ingesteld, had ik dit kunnen oplossen of niet ?
W 10 maar opnieuw vers geínstalleerd,
Ik verwacht niet van jullie een kant en klaar antwoord voor mjjn BIOS/UEFI instelling die glazenbol hebben jullie niet en ook niet aangesloten bij TI Ta Tovenaar.
M.i is dit ontstaan door de vele resets en gerommel met de HDMI kabel,suggestie?welkom.
Hoe ontdekt dat de instelling was verandert , met het starten van AS-SSD benchmark hier stond in de linker boven hoek storahciBAD. toen wist ik het al gelijk foute boel.
Onder W 7 moest je eerst ket register aanpassen alvorens dit in de BIOS te doen ivm BSOD. via deze opdracht : HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet >
Services msahci maar onder W 10 is deze msahci nergens te vinden. suggesties zijn welkom.
In de BIOS/UEFI AHCI ingesteld en ja hoor,weer een BSOD wel met de mogelijkheid , Deze PC opnieuw instellen en Windows installeren en ja het is weer geïnstalleerd maar alle bestanden zijn weg.

Mensen,sorry voor de te vele details maar mi kwam ik er niet onderuit en hopelijk is het er wat duidelijker op geworden ?
De cuizenier
  Met citaat antwoorden