Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Windows Vista/Windows 7 (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=160)
-   -   Nieuwe partitie in windows 7 (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=63547)

Sonnie 28 maart 2010 19:33

Nieuwe partitie in windows 7
 
Gegroet,

Heb sinds een tijdje een laptop met windows 7 (64 bit (of ik daar blij mee moet zijn weet ik niet ))

En er is maar 1 schijf aangemaakt van 450 gb (rest wordt gebruikt door recovery date nog iets..)
Maar ik wil nu die een stuk kleiner maken en nieuwe partitie aanmaken voor alle mijn games en stuff op te knallen.
Heb het voor elkaar gekregen om met EASEUS Partition Master 4.1.1 Professional Edition mijn c: schijf kleiner te maken.. MAar van de unloacted space kan ik geen nieuwe schijf maken.. Ik kan niets createn.. En ook windows zelf wil via schijfbeheer niets nieuws aanmaken..
Hoe dit op te lossen??

Niekie30 28 maart 2010 20:12

Even raden.. een Medion laptop?
Nee hoor, maar die heeft dat ook.
Ik kan je in elk geval verwijzen naar http://forum.computeridee.nl/showthr...ghlight=medion.
Daar lukt het ook niet omdat er op sommige laptops al 4 primaire partities op 1 schijf zijn. (Dat is inclusief (een soms niet zichtbare) recovery partitie etc...
In post 12 van genoemde treath vertelt de gebruiker hij zij het heeft opgelost.

Niek

Sonnie 28 maart 2010 20:20

Nee het is een HP..
Klopt dat schijf 4 partities heeft: een system, de boot, recovery en iets van hp.. Ga eens even kkijken..

FooBar 28 maart 2010 22:45

Dan moet je waarschijnlijk de systeempartitie tot 'extended' partitie bombarderen en daarin twee logische stations aanmaken.

Sonnie 29 maart 2010 10:14

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door FooBar (Bericht 519142)
Dan moet je waarschijnlijk de systeempartitie tot 'extended' partitie bombarderen en daarin twee logische stations aanmaken.

MM, en hoe doe ik dat precies dan? En moet ik dan eerst backup maken? Voor het geval vervolgens mijn hele systeem partitie ermee uitscheidt? :P

Prachtige tip (not): wou system een logical station maken en vervolgens start mijn laptop niet meer op.

Niekie30 29 maart 2010 15:10

Belangrijk is wel, dat je een beetje weet waar je mee bezig bent, als je zoiets probeert.
Zodra je aan partities of schijven gaat rommelen, maak eerst een backup. Trouwens toch wel handig, want er kan ook ineens iets mis gaan.

Als je laptop nu niet meer opstart, kan je met een andere pc een cd downloaden en als ISO branden van BartPE. Daar kan je dan vanaf opstarten met de laptop en je data backuppen naar een externe harde schijf.

Alles lezen over BartPE kan je daar: http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/...ng_bartpe.html

Als je hulp nodig hebt bij het backuppen, hoor ik het graag. Denk bij het backuppen om mail, favorieten en de map "Mijn documenten" in de map "Gebruikers". Verder mappen die je zelf gemaakt hebt op andere lokaties.

Als je zeker weet, dat je alles hebt gebackupped, (ook de andere partities) kan je in de handleiding bij "recovery" lezen hoe je de laptop opnieuw kan installeren. (Vaak moet je bij het opstarten van de HP laptop F10 dan indrukken.

Niek

Sonnie 29 maart 2010 15:19

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 (Bericht 519199)
Belangrijk is wel, dat je een beetje weet waar je mee bezig bent, als je zoiets probeert.
Zodra je aan partities of schijven gaat rommelen, maak eerst een backup. Trouwens toch wel handig, want er kan ook ineens iets mis gaan.

Als je laptop nu niet meer opstart, kan je met een andere pc een cd downloaden en als ISO branden van BartPE. Daar kan je dan vanaf opstarten met de laptop en je data backuppen naar een externe harde schijf.

Alles lezen over BartPE kan je daar: http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/...ng_bartpe.html

Als je hulp nodig hebt bij het backuppen, hoor ik het graag. Denk bij het backuppen om mail, favorieten en de map "Mijn documenten" in de map "Gebruikers". Verder mappen die je zelf gemaakt hebt op andere lokaties.

Als je zeker weet, dat je alles hebt gebackupped, (ook de andere partities) kan je in de handleiding bij "recovery" lezen hoe je de laptop opnieuw kan installeren. (Vaak moet je bij het opstarten van de HP laptop F10 dan indrukken.

Niek

Ben nu aan het recoveren met de software die is bijgeleverd. Heb via opdrachtpromp backup gemaakt van 2 belangerijke bestanden op een usb stick.

MM dit wordt een hele dure grap.. Ook herstellen lukt niet..
Dag dag 800 euro..

Niekie30 29 maart 2010 16:24

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Sonnie (Bericht 519201)
Ben nu aan het recoveren met de software die is bijgeleverd. Heb via opdrachtpromp backup gemaakt van 2 belangerijke bestanden op een usb stick.

MM dit wordt een hele dure grap.. Ook herstellen lukt niet..
Dag dag 800 euro..

Ik neem aan dat je geen recovery DVD's hebt aangemaakt na aanschaf? Anders plaats je die en start je daarvanaf op, dan ben je wel al je data kwijt en staat de laptop weer ingesteld zoals je hem kocht.
Anders:

Ik heb hier een dvd van Windows 7 liggen. Op je laptop staat aan de onderzijde het serial van Windows 7.
Dus niks 800 euro weg. Komop we laten ons niet kisten.
Met een dvd van Win 7 kan je de laptop altijd weer geinstalleerd krijgen. Daarna de drivers voor jou laptop ophalen bij de fabrikant en je draait weer als een zonnetje.

Niek

Sonnie 29 maart 2010 16:29

Ja probeer het via de recovery van hp (voor 2de keer)
Anders maar windows 7 aanschaffen (@ 200 euro denk ik)..

EDIT: Recovery is gelukt.. Maar ik hou het toch nu maar bij 1 partitie.. :P

Niekie30 29 maart 2010 17:27

Oke gelukkig dan maar weer. Geen 800 euro en geen 200 euro. Trouwens je hebt een licency voor Windows 7, dus je moet dat nooit gaan kopen. Je hebt er nl al voor betaald. Je hebt alleen een leen DVD nodig van iemand die hem heeft.
Ehhhhhhhh Maak je nu wel eerst recovery dvd's aan?:-)

Niek


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:31.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.