Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Brandweer (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=143)
-   -   Gebrande dvd afspelen in dvd-speler (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=49720)

asmdefeijter 4 August 2008 21:08

Gebrande dvd afspelen in dvd-speler
 
Hallo,

Ik heb een double layer dvd +R gebrand met fotosen filmpjes. Op de dvd staat een map met video-ts bestanden en audio-ts bestanden. Ik kan de dvd op de computer afspelen in Windows Medio Player.

Als ik de dvd in de dvd-speler stop, pruttelt hij een tijdje en geeft daarna aan: 'no disc'. Ik heb het bij 3 dvd-spelers geprobeerd en ze geven allemaal hetzelfde aan.

Wat doe ik fout?

ADF

Animal 4 August 2008 22:10

Hoe heb je de dvd gebrand ?????
Je moet die mappen die je nu noemt ,niet zo maar naar een dvd kopieren ,maar je moet in je brand prg wel kiezen voor "Video-dvd"
En dan pas de desbetreffende bestanden selecteren .

Zomaar een aantal films en foto's zal ook niet werken.Of je moet met menu's gaan werken.
De films moeten tot een geheel gemonteerd worden ,en van de foto's moet ook een diashow ofzo gemaakt worden.

asmdefeijter 5 August 2008 19:14

Ik heb de video gemaakt met Power Director en gebrand met Power Producer.

In Power Producer heb ik ook een menu gemaant kaan het begin van de cd en dat speelt hij op de computer ook heel netjes af.

Kan het ermisschien aan liggen, dat het een double layer is? Dat die niet afgespeeld kan worden in een (wat oudere) dvd-speler?

Het geheel kan niet op een gewone dvd, omdat het totale bestand daarvoor te groot is. Ik het dus een double layer nodig voor de ruimte.

Animal 5 August 2008 20:06

Als op deze mannier maken eerder al wel gewerkt heeft ,dan kan het best zijn dat de oudere dvd spelers de duallayer dvd niet af kunnen spelen.

erikdenhouter 5 August 2008 21:26

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door asmdefeijter (Bericht 402374)
Kan het ermisschien aan liggen, dat het een double layer is? Dat die niet afgespeeld kan worden in een (wat oudere) dvd-speler?

Als je dat niet weet kan je hier beter even het merk/type speler vermelden, of invoeren in Google om te zien of dat ding DL afspeelt.
Oudere spelers kunnen dat gewoon niet.

dutch-online 6 August 2008 07:45

als hij dual layer heeft gebrand op dezelfde drive waar hij op afspeelt zou het geen probleem moeten geven,

als het een stand allone is ook niet, want er zijn al jaren films die op dubbellaags zijn gebrand

???? of niet;)

erikdenhouter 6 August 2008 09:26

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door dutch-online (Bericht 402428)
als hij dual layer heeft gebrand op dezelfde drive waar hij op afspeelt zou het geen probleem moeten geven,
als het een stand allone is ook niet, want er zijn al jaren films die op dubbellaags zijn gebrand
???? of niet;)

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door asmdefeijter (Bericht 402170)
Ik heb een double layer dvd +R gebrand met fotosen filmpjes. Op de dvd staat een map met video-ts bestanden en audio-ts bestanden. Ik kan de dvd op de computer afspelen in Windows Medio Player.

Als ik de dvd in de dvd-speler stop, pruttelt hij een tijdje en geeft daarna aan: 'no disc'. Ik heb het bij 3 dvd-spelers geprobeerd en ze geven allemaal hetzelfde aan

Hij blijkt in Media Player te werken, met de drive waarmee het gebrand is neem ik aan.
Alleen de stand alone spelers doen het niet.

Maar je hebt gelijk dat de DL disk al een tijdje aanwezig is (5 jaar of zo), dus als drie het niet doen dan wordt de kans kleiner dat het daar aan ligt.

Deze zin was eigenlijk de rede om mij dat af te vragen:
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door asmdefeijter (Bericht 402374)
Kan het er misschien aan liggen, dat het een double layer is? Dat die niet afgespeeld kan worden in een (wat oudere) dvd-speler?

Ik zelf heb een goedkoop maar goed werkend spelertje bij de Gamma gekocht, maar DL kan hij niet spelen.

dutch-online 6 August 2008 10:09

en een Film uit de winkel met 3 uur speeltijd.??
.................................

ik heb hier een Datytek dvd stand allone van 19.95 Euro

en die speelt echt alles tot divx en noem maar op ook DL

als de DVD niet goed afgesloten is dan lukt het zeker niet
dat wil met Nero nog wel eens gebeuren [ Power Director ken ik niet

ik zou met bijvoorbeeld Shrink of Clonedvd een kopie maken kijken hoe het dan gaat.dat kan dan op een 4.7 gb dvd

ook heb ik in geen jaren een mislukte dvd gehad.

erikdenhouter 6 August 2008 10:27

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door dutch-online (Bericht 402443)
als de DVD niet goed afgesloten is dan lukt het zeker niet
dat wil met Nero nog wel eens gebeuren

Dit is eigenlijk het meest voor de hand liggend wanneer de disk alleen gezien wordt door de brander waarmee hij gebrand is.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:50.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.