Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Games (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Call of Duty WW2 foutmelding (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=81780)

anoniem53389 15 November 2017 21:04

Call of Duty WW2 foutmelding
 
Goede Avond,

Sinds de release van het spel speel ik la Call of Duty ww2.
Nu krijg ik regelmatig tijdens het spelen een foutmelding. Soms kan ik wel ff doorspelen, maar als de ronde dan klaar is crasht mijn game. De ene keer ga ik terug naar mijn bureaublad van Windows 10, de andere keer krijg ik een zwart scherm en helpt alleen een hard reset.

De foutmelding is: Niet genoeg geheugen beschikbaar.
Hij vraagt dat om het programma af te sluiten.

Ik heb dit alleen met Call of Duty ww2.

Mijn Virtueel Geheugen staat bij mij stuurschijf (Samsung 830 EVO 120GB SSD) op 800/800, cal of duty WW2 staat ge´nstalleerd op mijn samsung 850 EVO ssd van 500GB.

Ik heb 16GB geheugen in mijn pc zitten en mijn CPU is een Core i5 7600K
De videokaart is een: MSI Geforce GTX 1060 Gaming X 6GB

Mijn OS is Windows 10 home x64

Iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?

gr.
Patrick

anoniem38560 15 November 2017 22:05

Zet virtueel geheugen, door Windows laten beheren, dan word het groter als dat nodig is.

Dappertje

anoniem53389 16 November 2017 08:38

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door dappertje (Bericht 682883)
Zet virtueel geheugen, door Windows laten beheren, dan word het groter als dat nodig is.

Dappertje

Dank voor je reactie,

Dat zou inderdaad een optie zijn.
Echter met een SSD neemt dat nogal veel beschikbare ruimte in op je SSD, waardoor je ineens minder ruimte beschikbaar hebt.

Maar ik zal het eens proberen.

anoniem26138 16 November 2017 11:00

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door corzilla25 (Bericht 682879)
Mijn Virtueel Geheugen staat bij mij stuurschijf (Samsung 830 EVO 120GB SSD) op 800/800, cal of duty WW2 staat ge´nstalleerd op mijn samsung 850 EVO ssd van 500GB.

Je bedoelt min. 800mB / max. 800mB, en alleen op C: ?

Wijzig dat een weekje in 50 mB op je C: schijf, en min. 16 GB (eventueel max. 16GB) op je grote SSD van 500 GB. (Niet vergeten op 'Instellen' te klikken na verandering....)
Kijk dan wat het doet.
Werkt het dan wel, dan probeer je eventueel 8 GB.

P.s.: de 50 mB op de C: schijf is voor het spel niet noodzakelijk, maar Windows heeft een minimum op de C: partitie nodig (dat was ooit 20 mB) in het geval dat het geheugendumpfiles moet maken bij crashes; geen extra virtueel geheugen op C:, geen dumpfiles.
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door corzilla25 (Bericht 682879)
Nu krijg ik regelmatig tijdens het spelen een foutmelding. Soms kan ik wel ff doorspelen, maar als de ronde dan klaar is crasht mijn game.

Ik vermoed dat het spel dan de inhoud van het RAM wil dumpen om jouw positie in het spel te saven of zo.
.

anoniem27570 16 November 2017 11:22

https://imgur.com/a/aJ3Qv
Gebruik je die?

anoniem53389 16 November 2017 19:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 682896)
Je bedoelt min. 800mB / max. 800mB, en alleen op C: ?

Wijzig dat een weekje in 50 mB op je C: schijf, en min. 16 GB (eventueel max. 16GB) op je grote SSD van 500 GB. (Niet vergeten op 'Instellen' te klikken na verandering....)
Kijk dan wat het doet.
Werkt het dan wel, dan probeer je eventueel 8 GB.

P.s.: de 50 mB op de C: schijf is voor het spel niet noodzakelijk, maar Windows heeft een minimum op de C: partitie nodig (dat was ooit 20 mB) in het geval dat het geheugendumpfiles moet maken bij crashes; geen extra virtueel geheugen op C:, geen dumpfiles.

Ik vermoed dat het spel dan de inhoud van het RAM wil dumpen om jouw positie in het spel te saven of zo.
.

Dat zal ik eens proberen, wie weet helpt het inderdaad. Bedankt voor de tip.

Ik had inderdaad 800MB / 800MB alleen op de c schijf.

anoniem53389 16 November 2017 19:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier (Bericht 682897)

Ik heb even gekeken, maar die staat uit bij mij.

anoniem26138 16 November 2017 21:04

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door corzilla25 (Bericht 682904)
Dat zal ik eens proberen, wie weet helpt het inderdaad. Bedankt voor de tip.

Ik had inderdaad 800MB / 800MB alleen op de c schijf.

Je kan ook alleen die 500GB schijf aanwijzen ( +50mB op C: ! ) en Windows de grootte zelf laten bepalen, dan zit je ook safe. Na een aantal spellen kan je dan eens kijken hoe groot pagefile.sys op die schijf dan eigenlijk is geworden.

800 mb is zeker niet genoeg, en dat lijkt helemaal je probleem.
Men denkt snel dat als er veel RAM is dat er dan voldoende geheugen is om geen schijf te hoeven gebruiken, maar des te meer RAM, des te vrijer Windows om gaat met geheugen ( onder terechte mom van "Ongebruikt geheugen is verspild geheugen"), en dan wordt het schijfgeheugen (pagefile.sys) ook juist meer gebruikt als opslagplaats voor delen van de inhoud het RAM.

De vuistregel is altijd geweest: het virtueel geheugen op schijf moet 1,5 tot 3 maal het aanwezige RAM zijn. Bij jou zou dat zelfs minimaal 24 GB worden.

Het is overigens ÚÚn van de redenen dat ik een 120 GB SSD net niet genoeg vind voor de systeemschijf, ik zou altijd voor 240 GB gaan.
.

anoniem54435 16 November 2017 21:32

Voor een beetje Internetten ,en mailen is 120 GB genoeg , maar ikzelf ga ook altijd voor meer GB's

anoniem26138 16 November 2017 21:51

Klopt zeker, ik heb zelf ook een 120 GB voor mijn W7, maar krap is het telkens.
En € 20,00 verschil is dat geneuzel niet waard.

Het is pas OK wanneer je geen enkel document op die partitie bewaart.
.

anoniem27570 16 November 2017 21:55

Zit een memory leak in die game, zoek er maar eens op en nog geen patch.

En met 16GB intern wordt het wisselbestand nooit aangesproken, heb hier 8 en geen wisselbestand.
Tevens een 120GB SSD waar nog niet eens de helft van is gebruikt.
Alles wat ruimte inneemt staat op andere schijven.

De TS heeft de game ook op een andere SSD staan.

anoniem26138 16 November 2017 22:05

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier (Bericht 682909)

En met 16GB intern wordt het wisselbestand nooit aangesproken, heb hier 8 en geen wisselbestand.

Maar speel jij dat spel ?
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier (Bericht 682909)
Tevens een 120GB SSD waar nog niet eens de helft van is gebruikt.
Alles wat ruimte inneemt staat op andere schijven.

Juist, de helft is voor een systeemschijf wel lekker, zeker voor de SSD die aan 'wear leveling' doet, en dus min of meer ook over ongebruikte cellen wandelt. Zijn er maar een paar vrije cellen dan kunnen die snel versleten zijn omdat het OS niet opzij gaat, en altijd dezelfde ruimt blijft bezetten.
.

anoniem27570 16 November 2017 22:47

Gaat niet mij maar de TS, die heeft 16Gb en de game gebruikt max. 12GB.

anoniem54435 17 November 2017 12:23

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 682908)
Klopt zeker, ik heb zelf ook een 120 GB voor mijn W7, maar krap is het telkens.
En Ç 20,00 verschil is dat geneuzel niet waard.

Het is pas OK wanneer je geen enkel document op die partitie bewaart.
.



Overigens een kale Windows 10 pro, is minder dan 20 GB dus???;):D

anoniem53389 17 November 2017 13:07

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 682908)
Klopt zeker, ik heb zelf ook een 120 GB voor mijn W7, maar krap is het telkens.
En € 20,00 verschil is dat geneuzel niet waard.

Het is pas OK wanneer je geen enkel document op die partitie bewaart.
.

Ik gebruik die 120gb SSD als stuurschijf voor Windows 10 home 64 bit en daarnaast staan er ook enkele andere programma's op ge´nstalleerd. Ook staat er diverse documenten op.

Momenteel heb ik nog 61,2GB beschikbaar op deze SSD. 120GB lijkt mij dus meer dan genoeg.

anoniem53389 17 November 2017 13:09

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier (Bericht 682909)
Zit een memory leak in die game, zoek er maar eens op en nog geen patch.

En met 16GB intern wordt het wisselbestand nooit aangesproken, heb hier 8 en geen wisselbestand.
Tevens een 120GB SSD waar nog niet eens de helft van is gebruikt.
Alles wat ruimte inneemt staat op andere schijven.

De TS heeft de game ook op een andere SSD staan.

Heb het inderdaad even opgezocht.

Het volgende kwam ik tegen (wel in het Engels):

All settings were set to extra in the graphic options, which resulted in having completed one complete match.
Upon starting a new match at this point somewhere during the game it would crash with an out of memory error. Lowered the graphic settings to all high which stopped the crashes and was able to play for a couple of hours without an issue.

Dat bevestigt volgens mij zat je al zegt. De momory Leak.

anoniem53389 17 November 2017 13:12

Een maat van me heeft het bij hem op zijn SSD stuurschijf ook op 800/800 staan en hij heeft nergens last van.

En dat ik het op 800 min / 800 max zet heb ik weer van iemand anders gehoord en las ik ook op www.schoonepc.nl. Daarnaast heeft dat altijd prima gewerkt.

Ik heb het ook enkel bij Call of Duty WW2. de rest werkt allemaal perfect,

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 682906)
Je kan ook alleen die 500GB schijf aanwijzen ( +50mB op C: ! ) en Windows de grootte zelf laten bepalen, dan zit je ook safe. Na een aantal spellen kan je dan eens kijken hoe groot pagefile.sys op die schijf dan eigenlijk is geworden.

800 mb is zeker niet genoeg, en dat lijkt helemaal je probleem.
Men denkt snel dat als er veel RAM is dat er dan voldoende geheugen is om geen schijf te hoeven gebruiken, maar des te meer RAM, des te vrijer Windows om gaat met geheugen ( onder terechte mom van "Ongebruikt geheugen is verspild geheugen"), en dan wordt het schijfgeheugen (pagefile.sys) ook juist meer gebruikt als opslagplaats voor delen van de inhoud het RAM.

De vuistregel is altijd geweest: het virtueel geheugen op schijf moet 1,5 tot 3 maal het aanwezige RAM zijn. Bij jou zou dat zelfs minimaal 24 GB worden.

Het is overigens ÚÚn van de redenen dat ik een 120 GB SSD net niet genoeg vind voor de systeemschijf, ik zou altijd voor 240 GB gaan.
.


anoniem27570 17 November 2017 14:20

Die 800/8oo gebruik je omdat sommige games perse een wisselbestand willen zien, wordt niet gebruikt maar toch.

Er is een patch uitgekomen maar of die dit probleem oplost?
Kan alleen geen prettige download voor PC vinden, vanuit Steam miss. te patchen?

anoniem53389 17 November 2017 19:06

Ik ben er vandaag nog niet aan toe gekomen om dit te proberen.
Zodra ik dit gedaan heb laat ik het weten.

Volgens mij gaat dit bij steam vanzelf. Als het goed is moet er dan bij het starten van het spel een melding komen over een update. Ben benieuwd

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier (Bericht 682922)
Die 800/8oo gebruik je omdat sommige games perse een wisselbestand willen zien, wordt niet gebruikt maar toch.

Er is een patch uitgekomen maar of die dit probleem oplost?
Kan alleen geen prettige download voor PC vinden, vanuit Steam miss. te patchen?


anoniem26138 24 November 2017 21:56

Nog succes gehad met het verhogen van het virtueel geheugen ?

Als je nog 61 GB vrij hebt zou ik gewoon op C: Windows even zelf laten beheren, gewoon om te zien wat er gebeurt.

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door corzilla25 (Bericht 682919)
Ik gebruik die 120gb SSD als stuurschijf voor Windows 10 home 64 bit en daarnaast staan er ook enkele andere programma's op ge´nstalleerd. Ook staat er diverse documenten op.

Momenteel heb ik nog 61,2GB beschikbaar op deze SSD. 120GB lijkt mij dus meer dan genoeg.

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Desperado
Overigens een kale Windows 10 pro, is minder dan 20 GB dus???

Mijn idee over 240 GB voor een systeemschijf is niet op niks gebaseerd. Ja, als je het net hebt ge´nstalleerd is Windows natuurlijk minder dan 25 GB, maar ik heb mijn XP systeem van 2007 tot 2014 als eerste installatie weten te houden, tot ik Windows 7 moest installeren. In zo'n situatie (7 jaar niet her-installeren, elke dag in gebruik) heb je ook voor 7 jaar programma's, downloads, herstelpunten, en (voor mij) de belangrijkste tekstdocumenten op die schijf, mail b.v.. En dan wordt 120 GB in mijn wereld in ieder geval krap.
.

anoniem54435 24 November 2017 22:00

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 683029)
Nog succes gehad met het verhogen van het virtueel geheugen ?

Als je nog 61 GB vrij hebt zou ik gewoon op C: Windows even zelf laten beheren, gewoon om te zien wat er gebeurt.



Mijn idee over 240 GB voor een systeemschijf is niet op niks gebaseerd. Ja, als je het net hebt ge´nstalleerd is Windows natuurlijk minder dan 25 GB, maar ik heb mijn XP systeem van 2007 tot 2014 als eerste installatie weten te houden, tot ik Windows 7 moest installeren. In zo'n situatie (7 jaar niet her-installeren, elke dag in gebruik) heb je ook voor 7 jaar programma's, downloads, herstelpunten, en (voor mij) de belangrijkste tekstdocumenten op die schijf, mail b.v.. En dan wordt 120 GB in mijn wereld in ieder geval krap.
.

7 jaar herstelpunten , dan ben je goed bezig , maar wat schiet je er mee op.;)

anoniem53389 24 November 2017 22:18

Ik heb het door drukte i.v.m. mijn werk helaas nog niet kunnen testen. Hopelijk lukt het dit weekend.

Ik zal het laten weten zodra het werkt (of niet).

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 683029)
Nog succes gehad met het verhogen van het virtueel geheugen ?

Als je nog 61 GB vrij hebt zou ik gewoon op C: Windows even zelf laten beheren, gewoon om te zien wat er gebeurt.



Mijn idee over 240 GB voor een systeemschijf is niet op niks gebaseerd. Ja, als je het net hebt ge´nstalleerd is Windows natuurlijk minder dan 25 GB, maar ik heb mijn XP systeem van 2007 tot 2014 als eerste installatie weten te houden, tot ik Windows 7 moest installeren. In zo'n situatie (7 jaar niet her-installeren, elke dag in gebruik) heb je ook voor 7 jaar programma's, downloads, herstelpunten, en (voor mij) de belangrijkste tekstdocumenten op die schijf, mail b.v.. En dan wordt 120 GB in mijn wereld in ieder geval krap.
.


anoniem26138 25 November 2017 09:43

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door corzilla25 (Bericht 683031)
Ik heb het door drukte i.v.m. mijn werk helaas nog niet kunnen testen.

OK, we horen het dus nog :)
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Desperado (Bericht 683030)
7 jaar herstelpunten , dan ben je goed bezig , maar wat schiet je er mee op.;)

Geen 7 jaar, maar 20% schijfruimte. Je kon ruim een jaar of zo terug, en daar heb ik in 7 jaar een keer of 15 gebruik van gemaakt, meestal maar een week of twee terug, dus het had misschien wat minder gekund.
.

anoniem54435 25 November 2017 15:27

Na een grote update , maak ik zelf een Herstelpunt . en verwijder ik alle vorige.
Natuurlijk na Controle dat alles werkt .

anoniem26138 25 November 2017 16:07

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Desperado (Bericht 683052)
Na een grote update , maak ik zelf een Herstelpunt . en verwijder ik alle vorige.

Dat is eigenlijk de omgedraaide volgorde.... Het laatste herstelpunt vˇˇr zo'n grote update zou ik altijd laten staan.

anoniem53389 10 December 2017 15:15

Ik heb inmiddels een update over het probleem:

Allereerst excuus voor het late reactie, maar helaas kon ik door drukte het niet eerder testen.

Gisterenavond heb ik weer even Call of Duty kunnen spelen en had ik het begin wat als van lag (stotterde een beetje) nadat ik optimize video setting aanklikte bij de opties van CoD WW2 was dat ook opgelast. Ik heb daarna zonder problemen kunnen gamen.

Ik heb de tips die door jullie gegeven zijn gebruikt, maar ik weet niet of de laatste updates van het spel de problemen opgelost hebben, de tips die hier gegeven zijn of een combinatie van beide.

In ieder geval bedankt allemaal.

anoniem26138 10 December 2017 16:11

Graag gedaan hoor.

Maar... we weten nu eigenlijk niet wat je met het virtueel geheugen hebt gedaan, en dat was/is, gezien de foutmelding, het meest voor de hand liggende om te wijzigen.

anoniem53389 10 December 2017 16:21

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 683303)
Graag gedaan hoor.

Maar... we weten nu eigenlijk niet wat je met het virtueel geheugen hebt gedaan, en dat was/is, gezien de foutmelding, het meest voor de hand liggende om te wijzigen.

vergeten erbij te melden.

OP mij stuurschijf (SSD) staat het op min 50 en max 100.
Op de SSD waar mijn games op staan heb ik het ingesteld op min en max 16000

anoniem26138 10 December 2017 17:04

Dan heb ik sterk het idee dat die verandering de oplossing is.
En ik zou die laatste nu verlagen tot 8000 mB, ik weet (bijna) zeker dat dat ook werkt.

Hartelijk dank voor het nog even melden :)

anoniem53389 10 December 2017 17:29

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 683306)
Dan heb ik sterk het idee dat die verandering de oplossing is.
En ik zou die laatste nu verlagen tot 8000 mB, ik weet (bijna) zeker dat dat ook werkt.

Hartelijk dank voor het nog even melden :)

Ik ga het proberen :-)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:25.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.