Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Windows 10 (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=163)
-   -   "Opnieuw opstarten om fouten op station" (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=81105)

anoniem64433 2 November 2016 08:36

"Opnieuw opstarten om fouten op station"
 
1 Bijlage(n)
"Opnieuw opstarten om fouten op station te herstellen" deze melding krijg ik meerdere malen per dag. En er zit een gloednieuwe 500gb hdd in mijn laptop. Mijn vraag is waarom krijg ik deze melding terwijl ik weet dat er niets met de hdd aan de hand is. ook niet met HDD Tune die laat ook geen fouten zien Geheugen is 4Gb en is ook goed.Alleen bij Station Optimaliseren is de C schijf niet te zien.

anoniem14945 2 November 2016 09:00

Laat Windows eens een schijfcontrole (chkdsk) uitvoeren op die schijf. Waarschijnlijk is er inderdaad niks, alleen weet Windows dat nog niet.

anoniem64433 2 November 2016 10:00

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door FooBar (Bericht 676861)
Laat Windows eens een schijfcontrole (chkdsk) uitvoeren op die schijf. Waarschijnlijk is er inderdaad niks, alleen weet Windows dat nog niet.

Dat heb ik al een paar keer gedaan, ook nul fouten maar na verloop van tijd komt Windows weer met die melding.Elke dag weer.

anoniem26138 2 November 2016 10:27

Een Engelstalig draadje met een heleboel van dit:

"Restart to repair drive errors"

Staat er ook bij de melding welk station het eigenlijk is ? M.a.w. heb je ook de andere schijven gecontroleerd ?
Krijg je de melding ook wanneer je alle andere schijven (ook USB sticks of kaart in kaartlezer) afkoppelt ?
Verwissel het SATA kabeltje met die van een andere schijf, zoals je CD/DVD ?
.

anoniem54435 2 November 2016 10:48

Laptop , vaak maar 1 schijf .

anoniem26138 2 November 2016 10:58

Jep, ik zie het. Ik was m'n bril ook aan het repareren :roll:

anoniem13227 2 November 2016 13:10

Kan die melding niet een fout in de software betreffen ipv de schijf zelf?
Wellicht vanwege klonen paar bitjes kwijt gespeelt?
Zal geen kwaad kunnen het systeem zich eens te laten repareren dmv de dvd.

anoniem42071 2 November 2016 13:58

Kan je Seatools er eens op loslaten met alle tests. http://www.seagate.com/nl/nl/support...oads/seatools/

Ik krijg wel vaker een nieuwe schijf binnen, die echt niet in orde is. (nou 2 keer in 18 jaar).

Niek

anoniem38560 2 November 2016 19:07

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door pd1loi (Bericht 676860)
"Opnieuw opstarten om fouten op station te herstellen" deze melding krijg ik meerdere malen per dag. En er zit een gloednieuwe 500gb hdd in mijn laptop. Mijn vraag is waarom krijg ik deze melding terwijl ik weet dat er niets met de hdd aan de hand is. ook niet met HDD Tune die laat ook geen fouten zien Geheugen is 4Gb en is ook goed.Alleen bij Station Optimaliseren is de C schijf niet te zien.

Ik zou als eerste in computerbeheer->opslag->Schijfbeheer maar eens gaan kijken waarom de C schijf niet word weergegeven. Is het een aparte schijf (Hybride) of een SSD want die mag je niet optimaliseren. Dat de HDD nieuw is zegt niet zoveel, ik heb een tijd meegemaakt dat zelfs 1 op de 10 nieuwe schijven kapot waren. De cache kan kapot zijn of een root virus die dingen verandert, bekabeling, contacten, drivers, sata controller, en ik kan zo nog wel even doorgaan. Misschien kan je in je logboek terug vinden wat er precies gebeurd voor je deze mededeling krijgt.
Verder is het handig als je aangeeft welke OS je gebruikt en het merk en model van de HDD. Dit kan je allemaal terug vinden door te zoeken op systeeminformatie en dat uit te voeren. Bij Systeemoverzicht zie je het operating systeem bij Onderdelen->Opslag->Schijven zie je de schijf merk en model.

Dappertje

anoniem64433 3 November 2016 09:35

1 Bijlage(n)
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door dappertje (Bericht 676874)
Ik zou als eerste in computerbeheer->opslag->Schijfbeheer maar eens gaan kijken waarom de C schijf niet word weergegeven. Is het een aparte schijf (Hybride) of een SSD want die mag je niet optimaliseren. Dat de HDD nieuw is zegt niet zoveel, ik heb een tijd meegemaakt dat zelfs 1 op de 10 nieuwe schijven kapot waren. De cache kan kapot zijn of een root virus die dingen verandert, bekabeling, contacten, drivers, sata controller, en ik kan zo nog wel even doorgaan. Misschien kan je in je logboek terug vinden wat er precies gebeurd voor je deze mededeling krijgt.
Verder is het handig als je aangeeft welke OS je gebruikt en het merk en model van de HDD. Dit kan je allemaal terug vinden door te zoeken op systeeminformatie en dat uit te voeren. Bij Systeemoverzicht zie je het operating systeem bij Onderdelen->Opslag->Schijven zie je de schijf merk en model.

Dappertje

Volgens Computerbeheer is alles in orde, Ik heb WD5000LPVX-22V0T hdd in mijn laptop zitten.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:28.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.