Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Windows 8 (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=161)
-   -   Taakplanner, een bericht weergeven (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=78763)

sandeerius 29 September 2014 18:07

Taakplanner, een bericht weergeven
 
Beste forumleden,

Ik heb een vraag met de taakplanner in het menu computerbeheer.
Bij het toevoegen van een taak wil ik kiezen voor de actie "een bericht weergeven", maar dit werkt niet.
Ik kan mijn tekst typen maar als ik op voltooien wil drukken komt er een foutmelding.
Er staat wel na "een bericht weergeven" afgeschaft.
Kan ik er op een bepaalde manier voor zorgen dat dit niet meer afgeschaft is?

FooBar 30 September 2014 07:09

"een foutmelding"...

couch_potato 30 September 2014 09:15

Mogelijk gekoppeld aan de windows messenger service, die inderdaad niet meer gebruikt wordt?

erikdenhouter 30 September 2014 19:29

Nee, het gaat geloof ik om een tekst tonen op het scherm, en het is er bij W8 uit gesloopt....

Hier wordt (in het Engels) een alternatief gegeven, waaronder de methode om de taak te exporteren (wat in effect opslaan in XML is, een tekstbestand) en het daarna bewerken van dit bestand tot het gewenste resultaat:

http://www.askvg.com/fix-cant-create...ask-scheduler/

Ik heb geen Windows 8, en kan je dus niet makkelijk verder helpen.

couch_potato 30 September 2014 19:50

Je zou als taak ook een batchbestand kunnen starten, wat het programma start en daarna een melding weergeeft in een command vester. Zoiets, zelf verder in te vullen en aan te passen.

@echo off
start notepad.exe
echo Het programma is gestart.
pause

erikdenhouter 30 September 2014 20:46

2 Bijlage(n)
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door couch_potato (Bericht 658896)
Je zou als taak ook een batchbestand kunnen starten, wat het programma start en daarna een melding weergeeft in een command venster...

Vond net een kortere voor een batchfile, ik denk zelfs de kortste opdracht om een Windows window met boodschap te geven:
Code:

Msg * "Prop hier je boodschap...."
Bijlage 18230
.
.

Zet er desgewenst een paar spaties omheen om het wat ruimte te geven:
Code:

Msg * "            Prop hier je boodschap....            "
Bijlage 18231

Simpel zeg.

Boxje blijft wel on-top tot de OK knop geklikt wordt.

Dus in Kladblok maken, en opslaan als 'Alle bestanden' met de extensie .BAT.
En dan in Taakplanner starten als een programma.

couch_potato 30 September 2014 23:35

Als het puur om die boodschap alleen gaat, kun je die opdracht mogelijk ook wel in taakplanner kwijt. Kende deze trouwens ook nog niet.

erikdenhouter 1 October 2014 08:20

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door couch_potato (Bericht 658905)
Als het puur om die boodschap alleen gaat, kun je die opdracht mogelijk ook wel in taakplanner kwijt.

Dat kon dus nog in Windows 7, niet meer in Windows 8, en dat is de kern van het probleem van sandeerius, waarvan we alleen nog niet weten welke Windows versie daar draait.

couch_potato 1 October 2014 10:20

Het probleem is elders al op dezelfde manier opgelosts. Die zien we hier vast niet meer terug. :-)
http://www.eightforums.com/performan...-sheduler.html

erikdenhouter 1 October 2014 17:34

Wel beter, het gebruikt script binnen de Taakplanner zelf, niet via een batchbestand. Dat zag ik toegepast in de link die ik gaf, maar begreep niet helemaal dat msg een script is, en daar zonder meer gestart kan worden.

Ik heb wat geleerd, hoe mijn batchfiles te kunnen laten melden binnen Windows. Ik heb nog wel eens een backup taakje op de achtergrond via een batchfile, en nu kan ik heel eenvoudig eventuele meldingen zoals 'Blabla.bat is klaar...' bovenop alle vensters zetten.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:42.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.