Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Systemen (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=134)
-   -   Pictogram verdwenen. (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=82024)

anoniem13230 10 April 2018 12:48

Pictogram verdwenen.
 
Ik had tot voor kort in Configuratiescherm en in Taakbalk een pictogram van Realtek HD Audio Manager. Op een voor mij raadselachtige manier is dat pictogram verdwenen. Ik heb van alles ondernomen om het weer terug te krijgen, maar dat is me niet gelukt. Weet iemand hoe ik dit gebrek kan herstellen?

anoniem46701 10 April 2018 16:14

staat realtek audio nog wel in configuratiescherm 'programma's en onderdelen'?
zo ja verwijderen en de laatste driver ophalen bij de fabrikant van je pc cq de fabrikant van je audioschijf.
en dat picto in de taakbalk: op zich nergens voor nodig dat realtek mee opstart..... die driver werkt zo ook wel!

anoniem26138 10 April 2018 17:05

Driver werkt wel, maar je mist waarschijnlijk wat instelmogelijkheden. Ik ga er van uit dat de hele Realtek interface niet gevonden kan worden.
(Bij mijn Soundmax zou ik b.v. geen equalizer hebben, en dat is toch echt wel handig met een paar kleine computerboxjes :) )

Ik lees dat meerdere mensen dat hebben na een W10 update.

Als er niks bij 'Programma's en onderdelen' staat ga je naar 'Apparaatbeheer - Geluid, video, en spelletjes', rechtsklikt op de Realtek HD audio, en kiest voor 'Stuurprogramma bijwerken'.
Kijk voor je dit doet ook even in Taakbeheer bij 'Opstarten' of Realtek daar (aan) staat.
.

anoniem13230 11 April 2018 08:59

Beste Erik,
De Realtek interface is inderdaad nergens te bekennen.
Ik heb geen W10 update toegepast, want mijn O.S. is Windows 7 Professional.
Dat gedoe met Apparaatbeheer heb ik ook al geprobeerd, maar ik krijg de boodschap dat ik over het juiste stuurprogramma beschik.
Dus ik weet het nu niet meer, maar in ieder geval dank voor de aandacht.

anoniem13230 11 April 2018 09:02

Beste Falstring,
Realtek staat NIET in configuratiescherm 'programma's en onderdelen'.
Dat is het hem juist.
Dank voor de aandacht.

anoniem26138 11 April 2018 12:04

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Bendawied (Bericht 685270)
Dat gedoe met Apparaatbeheer heb ik ook al geprobeerd, maar ik krijg de boodschap dat ik over het juiste stuurprogramma beschik.

Dat kan, maar is niet de bedoeling...
Heb je overigens 'realtek' in je zoekfunctie geprobeerd ?

Wat is het merk en type je moederbord of PC ? Bij die fabrikant gaan we zoeken naar de juiste driver.
Via Speccy krijg je daar eventueel wel info over.

anoniem13230 11 April 2018 12:53

Pictogram verdwenen.
 
Erik,
Mijn moederbord is Gigabyte.
De zoekfunctie biedt geen soelaas.
Ik zal je advies opvolgen en "Speccy" proberen.
Overigens, ik heb Realtek geheel verwijderd en opnieuw gedownload en geinstalleerd, maar dat helpt geen sodemieter. Hij staat nog steeds niet in Configuratiescherm.

anoniem26138 11 April 2018 13:17

Waar vandaan ?

Zorg dat je eerst Realtek verwijdert in Apparaatbeheer; rechtsklik daar en dan voor 'Installatie ongedaan maken' kiezen.
(Kijk daarna of er in je map 'Program Files' of 'Program files (x86)' een Realtek map voor het geluid hebt. Als je zeker weet dat dat voor de geluidsdriver is hernoem je die)
Daarna herstart je de PC, en dan pas het installatieprogramma starten via een rechtsklik en 'Uitvoeren als Administrator'.

Maar je moet hem wel van de Gigabyte site hebben, en daarvoor heb je ook het type van het moederbord nodig.

anoniem13230 12 April 2018 09:32

Pictogram verdwenen.
 
Erik,
Ik heb "Speccy" geinstalleerd en zijn werk laten doen. Daar staat inderdaad de Realtek vermeld, dus het programma zit wel in mijn p.c. Overigens, alle geluidsapparatuur (Windows Media Player, iTunes, BS-player en VLC-mediaplayer) doen het perfect, dus aan "Geluid" mankeert niets.Ik capituleer nu maar en laat het maar zo. Geen Realtek pictogram in "Configuratiescherm"dan maar.Voor jouw aandacht en moeite harteljk dank.

anoniem26138 12 April 2018 11:22

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Bendawied (Bericht 685285)
Erik,
Ik heb "Speccy" geinstalleerd en zijn werk laten doen. Daar staat inderdaad de Realtek vermeld, dus het programma zit wel in mijn p.c.

Dat is uiteraard de Realtek hardware welke Speccy herkent. Of daar ook de Realtek driver of HD Manager voor gebruikt wordt kan ik niet zien.
Wat in dat licht dan nog niet bekeken is, maar wel voor de hand ligt:
rechtsklik een millimeter naast de klok rechts-onder, en klik in dat menu 'Meldingspictogrammen aanpassen'. Kijk of daar de Realtek Manager misschien toch tussen staat.


Mocht je later nog inspiratie vinden:
je hebt helaas je model moederbord nog niet via Speccy gegeven. Belangrijk omdat dat toch bij Gigabyte naar de juiste W7 driver leidt
Dit zou nu overigens de laatste zijn (R2.82) bij Realtek, en ik lees dat daar de Audio Manager bij zit, maar nogmaals, de driver van de Gigabyte site heeft echt de voorkeur:
http://www.realtek.com.tw/downloads/...&GetDown=false

Wat ik soms lees:
ga naar de Realtek map in 'Program Files' (of Program Files (x86) bij een 32 bit Windows).
Zoek daarin het zo'n beetje grootste uitvoerbare bestand (.exe), dat zal de Realtek Audio Manager zijn. Het kan ravcpl64.exe zijn, of een eerdere rtkngui64.exe.
Start het met een dubbelklik.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:51.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.