Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Windows 10 (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=163)
-   -   Installatie windows 10 foutmelding (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=79400)

anoniem57805 1 April 2015 15:01

Installatie windows 10 foutmelding
 
1 Bijlage(n)
Ik heb de preview van Windows 10 geïnstalleerd maar krijg geen beeld in het scherm maar wel een foutmelding ; zie daarvoor de bijlage
Wie heeft hier ervaring mee en kan mij helpen?

anoniem42071 1 April 2015 16:12

Hij kan gewoon geen harde schijf vinden waar Windows op staat.
Zie je de hd nog wel in het bios?
Alle kabeltjes aangedrukt?
Zit de schijf met W10 op de 1e sata poort van het moederbord?
Staan de hd als first boot in het bios? (of in elk geval niet op "disabled"?.

Niek

anoniem33315 1 April 2015 16:29

Ik heb de mijne ingesteld op 2 processoren en daaronder PAE/NX inschakelen aangevinkt.(bij systeem,tabblad processor))
Ook staat bij het tabblad moederbord I/O-apic ingeschakeld.

anoniem57805 2 April 2015 10:34

Voor mij is het probleem opgelost. Ik werk nu met Windows10 en dat gaat prima.
Windows 8.1 en 10 staan samen op C: en geeft geen problemen
Ik weet echter niet hoe ik terug kan naar Windows 8.1 als ik dat zou willen, iemand een tip?

anoniem42071 2 April 2015 10:47

Leuk als je ook vertelt wat de oorzaak was en hoe het is opgelost.

Maar als je alles volgens de normale procedure hebt gedaan, moet je als je opstart, een menu krijgen waarin je kunt kiezen tussen W8.1 en W10.

Niek

anoniem57805 2 April 2015 11:52

Ja, dat klopt. Echter alleen de eerste keer daarna gaat de PC direct naar Windows 10.
------------------------------------------------------------------
Met Virtualbox lukte het niet om daarmee W 10 te gebruiken , waarschijnlijk omdat ik geen vrije bootable partitie heb?.
, en heb W10 preview gewoon in programmafiles geïnstalleerd vandaar dat ze beiden daar mooi naast elkaar staan .-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Niekie, You don't need google.Your wife knows everything ask her ever when you have problems

anoniem42071 2 April 2015 14:40

De allerlaatste build van W10 heeft nog geen ondersteuning voor VM. Ik kan alleen nog niet terug vinden waar ik dat las. Het had te maken met de nieuwe browser (Spartan) of Cortona.

En ja mijn vrouw, weet altijd wat we gaan eten, wanneer we eten, wat ik aanmoet trekken als we weg gaan, waar m'n kleding hangt.... etc etc.... :-)

Niek

anoniem26138 2 April 2015 17:25

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 (Bericht 663866)
De allerlaatste build van W10 heeft nog geen ondersteuning voor VM. Ik kan alleen nog niet terug vinden waar ik dat las.

Onderaan:
http://forum.computeridee.nl/showpos...6&postcount=98

anoniem42071 2 April 2015 17:49

Thnx. Ik las het elders op Tweakers of Hardware.info, maar kon het zo snel niet terug vinden. :-)

Niek

anoniem33315 3 April 2015 15:59

Hmmmmm,las je het hier Niekie?
Ik zie net dat ik het daar niet zo heel erg goed omschreven heb.
Die update is er gekomen,omdat Spartan nu stabiel genoeg is.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:11.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.