Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Windows 8 (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=161)
-   -   Netwerk drama (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=78801)

anoniem13478 8 October 2014 23:34

Netwerk drama
 
Hallo, ik heb een bestaand netwerk draaien. Sinds een paar dagen probeer ik een Windows 8 laptop bij dat netwerk te zetten, maar wat een drama. Microsoft heeft hetnweer voor elkaar gekregen om het irritatie niveau naar factor 20 te krijgen.....

Hoe krijg ik het voor elkaar om de klapjap lid te maken van mijn bestaande netwerk ?
Via de internet beschrijvingen wordt ik niet wijzer, slechts gefrustreerd.

Toch maar w7 er op zetten ?

anoniem42071 8 October 2014 23:45

Als je het wachtwoord van je thuisgroep weet, moet dat simpel zijn.
Je gaat via het configuratie scherm naar Netwerkcentrum en maakt hem daar lid van de al bestaande thuisgroep.
Er moet dan wel één (of meer) van de pc's aanstaan, die tot die al bestaande thuisgroep behoort.

Of bedoel je gewoon verbinding maken met je router om naar internet te kunnen gaan?

Niek

anoniem13478 9 October 2014 08:51

Ok, ik zal het proberen vanavond. Ook een ergenis is dat mijn synology nas wel gezien wordt, maar alleen 3 mappen. Video, muziek etc. Ik wil alle mappen via de verkenner kunnen benaderen. Nu moet ik eerst inloggen op de nas en via die verkenner aan de slag. Lastig en te bewerkelijk.

anoniem33315 9 October 2014 12:32

Heeft de Laptop dezelfde Werkgroep als de andere computers?

anoniem13478 9 October 2014 14:11

Nee, ik kan in w8 niet vinden waar ik de thuisnetwerk naam moet instellen.

anoniem33315 9 October 2014 15:26

Een klik met de rechtermuistoets op de startbutton dan met de linker op systeem.
Nu zie je halverwege 'instellingen voor computernaam,domein en werkgroep'
Hier zie je alle namen,de naam van de wekrgroep is voor jou van belang.
Aan de rechterkant zie je 'instellingen wijzigen'
Klik hierop en dan de onderste op knop 'wijzigen'klikken.
Hier dien je de naam in te vullen die ook bij je andere computers staat.

anoniem54435 9 October 2014 16:47

En er is altijd nog de zoekfunctie ook bij W8 ,dus het is altijd te vinden.

anoniem13478 9 October 2014 23:01

En nu wil ik de netwerk naam instellen, en begint het gezeur weer. Geen verbinding omdat het netwerk een dubbele naam bevat???
Wat is dit nu weer....

anoniem42071 9 October 2014 23:13

Je bedoelt met "netwerk naam" neem ik aan de naam van de Thuisgroep?
Zelf geef ik die nooit een naam, Windows kiest daar Workgroup of zoiets voor. De naam is ook niet belangrijk.

Je zet op 1 na alle pc's en laptops uit.
Schakelt er 1 in en verwijder die uit een bestaande werkgroep (via het netwerk centrum)
Daarna kies je om hem lid te maken een Thuisgroep. Zonder dat je een naam op te geven, komt er even later een wachtwoord in beeld. Noteer dat.
Wijzig het eventueel in een eigen keuze.

Daarna start je de 2e machine op. Verwijdert die uit de (niet meer bestaande) thuisgroep en maakt hem lid van de nieuwe thuisgroep (gevraagd wordt om het wachtwoord).
En zo doe je ze allemaal.
Stel ook per machine in af je bestanden en printers wilt delen, want dan benut je de mogelijkheden van een thuisgroep pas echt.

Niek

anoniem32166 10 October 2014 19:16

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door cyber2001 (Bericht 659137)
En nu wil ik de netwerk naam instellen, en begint het gezeur weer. Geen verbinding omdat het netwerk een dubbele naam bevat???
Wat is dit nu weer....

Is er niet een andere PC met dezelfde naam als deze PC??

(bijvoorbeeld Cyber2001_PC)

M.v.g. Niels

anoniem13478 10 October 2014 22:54

Mijn bestaande netwerk heet w32. Nu zou ik dus alle pc's, en de NAS een andere naam moeten geven ? dat ga ik dus niet doen.
Ik zal het even later moeten bekijken, want ik moet me nu door ruim 100 updates heen worstelen, waarbij ik steeds een foutmelding krijg. configuratie mislukt.

Ik heb daar al het een en ander mee geprobeerd, maar als dat blijft bokken gooi i resoluut w8 er af en gaat w7 er op. Ik begin het idee te krijgen dat windows 8 een soort vista is. Ik laat het met een paar dagen weten.

Grt. Jack

anoniem42071 10 October 2014 22:56

Je moet de naam van de apparaten of het netwerk, niet verwarren met de naam van de Thuisgroep.

Niek

anoniem13478 14 October 2014 23:25

Na het update gedonder (ik heb in services verbergen van Microsoft services aangevinkt en daarna de resterende services op uit gezet. dat hielp enorm) heb ik veel geprobeerd. Echter de NAS liet hij niet zien op de populaire music, video, photo na.

Ik heb een oplossing verzonnen waar meer mensen wat aan kunnen hebben.

Op de hoofd pc heb ik een snelkoppeling gemaakt naar de NAS zodat hij alle mappen laat zien. Die koppeling heb ik via een USB stokje overgebracht naar de laptop en op het bureaublad geparkeerd.

Na het aanklikken de admin inlog gegevens van de server in getypt, gegevens onthouden en klaar.
Nu heb ik contact met mijn Synology NAS en een volledige lijst van alles wat er op staat.

Het toevoegen van een pc is te doen, maar van een NAS vereist wat creativiteit onder Windows 8.1 heb ik door.

anoniem42071 15 October 2014 00:02

Mijn NAS (qnap) heeft een vast IP. Gisteren nog 8.1 opnieuw geïnstalleerd op deze pc. Ik gebruik dan wel meestal de bijgeleverde cd om de 'finder"en de "backups" in te stellen.
Als jou nas ook een vast IP heeft, hoef je dat alleen maar in de browser in te tikken.
Maar jou idee is wel een leuke.

Niek


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:09.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.