Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Hardware overige (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=144)
-   -   HD wil eigenschappen niet tonen? (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=82205)

anoniem14733 23 December 2018 14:38

HD wil eigenschappen niet tonen?
 
Heb een vreemd iets met een 2 Terrabyte schijf.
Die is in 3 partities verdeeld.

Met regelmaat gebeurt het volgende.
Klik rechter muisknop, selecteer dan eigenschappen, en zo gauw ik dan daarop geklik hebt hangt de verkenner.
Het rondje blijft draaien en er komt boven te staan "reageert niet".
Dat is alleen bij de D en de E partitie het geval, bij de C partitie van die schijf speelt dat probleem niet.

Het vreemde is dat ik de schijven via de verkenner wel gewoon kan benaderen en ook documenten openen of games starten.

Alleen dus die eigenschappen bij die twee partities geeft een probleem.

Iemand een idee wat dit kan zijn?

Kan dat iets van energiebeheer zijn? Want ik heb het op de tweede schijf die er in hangt dan ook.
En als het op eentje goed werkt, dan werkt het overal goed.

anoniem26138 23 December 2018 19:33

Als het gebeurt zou ik een klein bestandje naar de D: en/of E: partitie kopiëren zodat je zeker weet dat hij 'wakker' is. En dan nogmaals kijken.
Daar kan je iets uit opmaken of het inderdaad om energiebeheer gaat.

anoniem14733 23 December 2018 19:42

Het blijkt niet energiebeheer te zijn, want hij doet het ook meteen na een herstart en verder zijn de harddisks gewoon te gebruiken.
Dus bestanden lezen en uitvoeren werkt gewoon, ook door de directory's heen snuffelen met de verkenner. Alleen met eigenschappen gaat het mis.

Zojuist even de 2de monitor weer actief gezet, toen ging het even goed, maar kon ik slechts 1 verkenner tegelijk openen.
Dus even herstart gedaan en hups, probleem was er weer.

Als ik het zo bekijk vraag ik me af of het niet aan de vga besturing ergens kan liggen, een driver of zoiets. Toch is het raar dat het alleen maar met de eigenschappen gebeurt.

Een zoektocht op Google leverde me op dat het dan om een shell extensie zou gaan die de zaak blokkeerde, maar ik zou het zo niet weten.

anoniem26138 23 December 2018 20:24

En properties van andere objecten, zoals bestanden, mappen, andere hardware ?

In Schijfbeheer, in de bovenste lijst de partitie selecteren, en dan in het menu 'Actie - Alle taken - Eigenschappen'. Dat is hetzelfde venster, maar dan niet via het context menu. Doet het via die weg op zo'n moment wel ?

anoniem14733 23 December 2018 20:39

Bestanden en mappen had ik nog niet getest.
Wel waar jij zegt in schijfbeheer kan ik op een partitie klikken en dan rechter muisknop en eigenschappen en dat werkt wel gewoon.
Ook op de D en andere partities.

Ook vreemd... zojuist probeer ik dus weer op de D schijf gewoon (maakt niet uit welke partitie ik neem behalve C) en bleef ie hangen.
Dus doe ik weer taakoverzicht, selecteer verkenner en dan rechts beneden "opnieuw starten" want schijnbaar krijg je daar geen beeindigen in dat geval en de verkenner herstart zich.
Daarna kan ik wel weer gewoon bij alle schijven bij de eigenschappen.

Heel raar.

anoniem14733 23 December 2018 20:50

En nu werkt het opeens wel weer...

Het zou me niet als het een timing probleem is waarbij iets voor de verkenner geladen wordt wat er na geladen zou moeten worden en het daarom mis gaat. En het daarom ook goed gaat als de verkenner opnieuw gestart wordt.

Koffiedik kijken zo... pfff. LoL.

anoniem14733 23 December 2018 21:05

Nu wordt ik pissig. Nu werkt het wel (geen idee hoe) maar nu kan ik wederom niet meerdere verkenners openen. Grrrrr. :(
Dan heb ik nog liever de oude situatie terug.

anoniem14733 23 December 2018 21:33

Ja lachen. En nu heb ik niets meer gedaan, ook niet opnieuw opgestart en nu werkt alles en ik kan ook meerdere verkenners openen.

Ik snap er geen bal meer van.

anoniem26138 23 December 2018 23:56

Al eens de Verkenner zo een paar minuten op 'Reageert niet' laten staan ?

Met CCleaner kan je één voor één context ingangen die je niet helemaal vertrouwd even uitschakelen. Misschien is er eentje toegevoegd met de installatie van een programma die moeilijk doet ?

.

anoniem14733 24 December 2018 03:01

Ja maar die blijft er gewoon op hangen dan.

Nu werkt het in elk geval weer zoals het moet. Als het zich nog eens voor doet dan zal ik jouw tip eens proberen, misschien dat ik er dan achter kom.

anoniem46701 24 December 2018 11:06

ik neem aan dat je de pc al eens hebt herstart via startknop/afsluitmenu/opnieuw opstarten....??

anoniem14733 24 December 2018 19:49

Ja al vaker.
Elke keer als die verkenner crashte vielen enkele icoontjes weg en dat vind ik dan niet leuk dus meteen opnieuw starten.

Vannacht heeft ie uit gestaan en op dit moment werken de eigenschappen wel weer, maar kan ik wederom geen geen tweede verkenner openen.
Wel als ik doe van nieuw venster openen, maar niet met die andere snelkoppeling op 't bureaublad en dat werkt normaliter wel en met de rechter muisknop op start en verkenner wil ie dan ook niet.

Misschien toch maar eens gaan proberen met die CCcleaner optie.

anoniem26138 24 December 2018 22:19

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger (Bericht 686771)
....op dit moment werken de eigenschappen wel weer, maar kan ik wederom geen geen tweede verkenner openen.
Wel als ik doe van nieuw venster openen, maar niet met die andere snelkoppeling op 't bureaublad en dat werkt normaliter wel en met de rechter muisknop op start en verkenner wil ie dan ook niet.

En als je de snelkoppeling op je bureaublad zelf C:\ als doel opgeeft ?

Ik heb zelf wel eens gehad dat de Verkenner ook vastliep, maar dat het betreffende venster ergens achter stond, of alleen in Taakbeheer zichtbaar was en afgesloten kon worden. Tegen de tijd dat ik daar achter kwam, en op 'Taak beëindigen' klikte, floepten er 7 Verkenners open die nog als opdracht in het geheugen stonden maar geblokkeerd werden door die ene.

anoniem14733 24 December 2018 22:31

Hoe bedoel je?
Ik kan daar geen doel opgeven bij mijn weten. En "beginnen in" als je dat bedoeld, daar kan ik niets in opgeven, kan ik niet in typen.

Overigens ben ik wel even in dat context menu gaan kijken, staan een boel dingen in waarvan ik niet weet wat het is.
O.a. deze:
{4A7C4306-57E0-4C0C-83A9-78C1528F618C}
daar staat echter niets achter. Zou van Realplayer moeten zijn voor zover ik het op Google heb kunnen vinden, maar ik heb geen Realplayer geinstalleerd dus raar dat ie erbij staat.
Maar er staat nog veel meer, zal het zo eens posten.

In het taakbeheer is er maar 1 verkenner te zien. Ook als ik dus probeer een tweede van op het bureaublad (normaliter start ik de eerste vanuit de taakbalk) start of via de rechtermuisknop op start en dan verkenner. Heel vreemd.

Dit is het rijtje wat er in dat context menu lijstje staat:
Code:

Yes        Directory        FileSyncEx               
Yes        Directory        7-Zip               
Yes        Directory        Bladeren met ACDSee        ACD Systems, Ltd.        "C:\PROGRA~2\ACDSYS~1\ACDSee\ACDSee.exe" "%1"
Yes        Directory        DropboxExt        Dropbox, Inc.        C:\Program Files (x86)\Dropbox\Client\DropboxExt64.26.0.dll
Yes        Directory        Eigendom van bestanden               
Yes        Directory        PowerShell-venster hier openen                powershell.exe -noexit -command Set-Location -literalPath '%V'
Yes        Directory        VLC Media Player - Aan afspeellijst toevoegen        VideoLAN        "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --started-from-file --playlist-enqueue "%1"
Yes        Directory        VLC Media Player - Afspelen        VideoLAN        "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --started-from-file --no-playlist-enqueue "%1"
Yes        Drive        AlcoholShellEx        Alcohol Soft Development Team        C:\Program Files (x86)\Alcohol Soft\Alcohol 120\AxShlex.dll
Yes        Drive        AlcoholShellEx64        Alcohol Soft Development Team        C:\Program Files (x86)\Alcohol Soft\Alcohol 120\AxShlEx64.dll
Yes        Drive        Bladeren met ACDSee        ACD Systems, Ltd.        "C:\PROGRA~2\ACDSYS~1\ACDSee\ACDSee.exe" "%1"
Yes        Drive        Emsisoft Shell Extension        Emsisoft Ltd        C:\PROGRAM FILES\EMSISOFT ANTI-MALWARE\A2CONTMENU.DLL
Yes        Drive        Emsisoft Shell Extension x64        Emsisoft Ltd        C:\PROGRAM FILES\EMSISOFT ANTI-MALWARE\A2CONTMENU64.DLL
Yes        Drive        PowerShell-venster hier openen                powershell.exe -noexit -command Set-Location -literalPath '%V'
Yes        File        FileSyncEx               
Yes        File        ANotepad++64                C:\Program Files (x86)\Notepad++\NppShell_06.dll
Yes        File        BriefcaseMenu               
Yes        File        DropboxExt        Dropbox, Inc.        C:\Program Files (x86)\Dropbox\Client\DropboxExt64.26.0.dll
Yes        File        Emsisoft Shell Extension        Emsisoft Ltd        C:\PROGRAM FILES\EMSISOFT ANTI-MALWARE\A2CONTMENU.DLL
Yes        File        Emsisoft Shell Extension x64        Emsisoft Ltd        C:\PROGRAM FILES\EMSISOFT ANTI-MALWARE\A2CONTMENU64.DLL
Yes        File        MBAMShlExt        Malwarebytes        C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\mbshlext.dll
Yes        File        OCContextMenuHandler        ownCloud Inc.        C:\Program Files (x86)\stack\shellext\OCContextMenu_x64.dll
Yes        File        Quick Par        Peter B Clements        C:\Program Files (x86)\QuickPar\QuickParShlExt.dll
Yes        File        WinRAR        Alexander Roshal        C:\Program Files\WinRAR\rarext.dll
Yes        File        WinRAR32        Alexander Roshal        C:\Program Files\WinRAR\rarext32.dll
Yes        File        {4A7C4306-57E0-4C0C-83A9-78C1528F618C}               
Yes        Folder        BriefcaseMenu               
Yes        Folder        Emsisoft Shell Extension        Emsisoft Ltd        C:\PROGRAM FILES\EMSISOFT ANTI-MALWARE\A2CONTMENU.DLL
Yes        Folder        Emsisoft Shell Extension x64        Emsisoft Ltd        C:\PROGRAM FILES\EMSISOFT ANTI-MALWARE\A2CONTMENU64.DLL
Yes        Folder        MBAMShlExt        Malwarebytes        C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\mbshlext.dll
Yes        Folder        Run Sandboxed        Sandboxie Holdings, LLC        "C:\Program Files\Sandboxie\Start.exe" /box:__ask__ "C:\WINDOWS\explorer.exe" "%1"
Yes        Folder        WinRAR        Alexander Roshal        C:\Program Files\WinRAR\rarext.dll
Yes        Folder        WinRAR32        Alexander Roshal        C:\Program Files\WinRAR\rarext32.dll

7-zip heb ik nu verwijderd want die was al langer gedeinstalleerd.
Maar "eigendom van bestanden" en "briefcasemenu" komt me totaal niet bekend voor, is misschien iets van Windows zelf.

Nu ik dit bekijk vraag ik me af of die shell extension van Alcohol niet het probleem kan zijn. Want sinds een bepaalde update van W10 werkt die virtuele Drive van Alcohol niet meer.
Support vond het beter om te wachten tot de 1809 update want daar zou hij wel weer in werken, maar misschien dat die er iets mee van doen heeft.

Toch blijf ik het raar vinden dat het de ene keer wel werkt, beiden, en de andere keer ofwel de verkenner blijft hangen, ofwel de verkenner werkt maar deze dan niet meermaals via snelkoppeling geopend kan worden (maar wel weer via bestand->nieuw venster).

anoniem26138 24 December 2018 23:25

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger (Bericht 686776)
Toch blijf ik het raar vinden dat het de ene keer wel werkt, beiden, en de andere keer ofwel de verkenner blijft hangen, ofwel de verkenner werkt maar deze dan niet meermaals via snelkoppeling geopend kan worden (maar wel weer via bestand->nieuw venster).

Hoe lang werkt het dan goed na booten ?

Wat info kan geven is via msconfig een clean boot proberen. Ik zou gelijk alle opstartitems uitschakelen, maar de services aan laten. Gokje.


V.w.b. de snelkoppeling, rechtsklik op je Bureaublad, kies 'Nieuw - Snelkoppeling maken', en geef als locatie op: Explorer C:\
Dat wordt vanzelf een Verkenner icoontje.
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger (Bericht 686776)
Nu ik dit bekijk vraag ik me af of die shell extension van Alcohol niet het probleem kan zijn. Want sinds een bepaalde update van W10 werkt die virtuele Drive van Alcohol niet meer.
Support vond het beter om te wachten tot de 1809 update want daar zou hij wel weer in werken, maar misschien dat die er iets mee van doen heeft.

Je kan een herstelpunt maken, en dan even het programma helemaal verwijderen.
.

anoniem14733 25 December 2018 00:18

Citaat:

Hoe lang werkt het dan goed na booten ?
De hele tijd, totdat de pc uit is geweest of herstart is. Daarom dat ik aan een timing probleem aan het denken was.
Omdat het in veilige modus wel goed werkt.
Als de verkenner crashed en ik herstart hem, werkt het ook goed.
Dat bracht me op het idee dat er iets na verkenner geladen wordt wat het probleem veroorzaakt. Wordt verkenner als laatste geladen is dat probleem er niet.

Ik zie wel dat de snelkoppeling van de verkenner in de taakbalk in het geval van dat ik geen tweede verkenner kan openen, gelijk is aan de snelkoppeling op het bureaublad.
Dat laat jouw methode ook een stuk beter zien.

Als ik dus een nieuwe snelkoppeling maak met C: er in (oh sorry, ik heb niet Explorer c:\ gedaan maar alleen c:\) dan maakt hij inderdaad een snelkoppeling naar C.
Als ik de verkenner open, kan ik ook die van de taakbalk openen. Of eerst die van de taakbalk kan ik die van de C:\ ook openen.
Maar klik ik dan op die van het bureaublad, wordt die van de taakvalk ververst en valt die ook weg en omgekeerd. Die zijn dus exact hetzelfde.
Terwijl die normaliter apart van elkaar openen.

Ik kan Alcohol120% helemaal verwijderen dat is niet zo moeilijk. Is ook geen herstel punt voor nodig want ik kan het ook zo weer installeren, heb daar een officiële licentie voor dus dat is geen probleem.

anoniem14733 25 December 2018 00:21

Aanvulling.
Hmmz.. ik heb die oude snelkoppeling nu eens verwijderd van het bureaublad.
En een nieuwe aangemaakt, gewoon nieuwe snelkoppeling en dan explorer.exe er in geschreven en voltooien.
En nu werkt het wel weer gewoon, kan ik weer meerdere verkenners openen.
Eens benieuwd hoe het dan morgen is als de pc uit geweest is.

anoniem26138 25 December 2018 09:04

Doet mij denken aan prefetch. Door de snelkoppeling te vervangen is Windows gedwongen om de cache-inhoud van de Explorer snelkoppeling ook op te schonen of zo.
Ben benieuwd.

anoniem14733 25 December 2018 13:30

Geen idee, maar pc heeft uitgestaan en nu is het probleem met dat hangen als ik op eigenschappen klik weer terug. :(

anoniem26138 26 December 2018 10:53

Snelste weg is denk ik toch via msconfig. Kost wel tijd, maar dan weet je bijna zeker dat je morgen de dader weet. Services aan laten, en rest uitschakelen, dan heb je al een richting.

anoniem14733 26 December 2018 14:13

Services aan laten en de rest uitschakelen?
Ik heb Windows 10 he, dan zit opstarten ergens anders om dat stuk voor stuk aan/uit te zetten.
Zal er eens naar gaan kijken wat dit begint storend te worden.

anoniem26138 26 December 2018 14:36

* Je kan bij msconfig nog 'selectief opstarten', en kiezen om één van de twee uit te schakelen.
* Je kan ook naar de tab 'Services' gaan, MS services verbergen, en de rest uitschakelen, dan is je computer nog wat vliegbaarder.
* Anders dus naar Taakbeheer - tab Opstarten, en daar alles wat als volledig programma mee opstart uitgeschakeld proberen.

Maar echt individuele opstartitems uitschakelen, dat is inderdaad een beetje voorbij :|

anoniem14733 26 December 2018 15:54

Wat ik nu vervelend weer vind is dat in Windows die MSconfig niet blijft staan naar waar hij mee is opgestart.
Had nu gekozen voor selectief starten en alleen services, dan moet ik dus herstarten zegt ie. Dat doe ik en kijk weer in msconfig en dan staat het bolletje weer bij "normaal starten"
Ga ik bij selectief starten kijken, staan daar de services en de opstart dingens uitgeschakeld, terwijl ik alleen de opstartdingens had uitgeschakeld.

Ik blijft die W10 maar een raar ding vinden. Zo is niet te zien of hij inderdaad selectief is opgestart want dat weet ik nu dus niet.

Wat ik nu heel veel tegen kom in mijn logboek is dit:
Code:

De server {1EF75F33-893B-4E8F-9655-C3D602BA4897} heeft zich niet binnen de vereiste termijn bij DCOM geregistreerd.
Van diezelfde 1EF7 dus exact dezelfde melding veel keer.
Maar dat kan dus komen omdat er selectief is opgestart.

Overigens deed hetzelfde probleem zich nu ook voor. Dus zou je bijna zeggen dat het aan een van de services zou moeten liggen.
Ik ga eens selectief opstarten en dan al die Acronis services uitzetten, ik blijf toch het vermoeden houden dat die er wat mee te maken heeft.

anoniem26138 26 December 2018 18:10

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger (Bericht 686798)
Ik blijft die W10 maar een raar ding vinden. Zo is niet te zien of hij inderdaad selectief is opgestart want dat weet ik nu dus niet.

Je kan nog in Taakbeheer kijken of de services draaien onder die tab 'Services' daar.

W10 is een raar ding, geen twijfel. Het vinden van de weg daarin is nogal tegennatuurlijk geworden.

anoniem14733 26 December 2018 18:25

Ja klopt, als ik daar minimaal 1 service uitschakel, dan zie je wel die aangepaste opstart aangevinkt. Rare boel.

En dan ligt het misschien toch aan een of ander opstartding, alhoewel ik dat heel vreemd zou vinden.
Heb nu Dropbox verwijderd, alle Acronis services uit gehad en nog steeds blijft dat gekke euvel zich voordoen.

Dus ik heb eens mijn gehele logboeken gewist en nieuw gestart.
Wat dan standaard terug komt is een foutmelding over de AESMservice, maar die staat in de bios uit omdat die problemen gaf dus dat is niet erg.

Nu zijn er nog 2 dcom fouten, en dat is twee keer deze:
Code:

In de machtigingsinstellingen toepassingsspecifiek wordt de machtiging Activeren niet verleend aan Lokaal voor de COM-servertoepassing met CLSID
{8BC3F05E-D86B-11D0-A075-00C04FB68820}
 en APPID
{8BC3F05E-D86B-11D0-A075-00C04FB68820}
 aan de gebruiker PC01\Blacktiger SID (S-1-5-21-1514380284-1413042665-1228532070-1001) met het adres LocalHost (via LRPC) die wordt uitgevoerd in de toepassingscontainer Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_10.0.17134.1_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy SID (S-1-15-2-350187224-1905355452-1037786396-3028148496-2624191407-3283318427-1255436723). Deze beveiligingsmachtiging kan worden gewijzigd met het beheerprogramma van Component Services.

Ik ga daar eens op zoeken of ik iets kan vinden.

anoniem26138 26 December 2018 18:28

Dit nog gevonden:

https://www.sevenforums.com/bsod-hel...roperties.html

En je kan ShellExView gebruiken om die context handlers beter te checken ? Ik weet niet het verschil met hoe CCleaner het doet, en of je dat geprobeerd hebt.
.

anoniem14733 26 December 2018 18:34

Ja maar dat is met een bsod.

Ik lees net op een forum en op tenforums dat Microsoft schijnbaar vind dat je die 10016 dcom fouten gewoon kunt negeren.

Ik vond dit ook nog, maar dit wordt bij de 1809 upgrade (bij elke upgrade dus) weer gereset die rechten.
https://www.tenforums.com/user-accou...tml#post854199

Dan maar even wachten.

anoniem26138 26 December 2018 19:00

Ik weet niks van dcom fouten.


Info:
"..... context-menu entries for Drives, the following are the paths:

[HKCR\Drive\Shell\]
[HKCR\Folder\Shell\]
[HKCR\Drive\ShellEx\ContextMenuHandlers\]
[HKCR\Folder\ShellEx\ContextMenuHandlers\]

Ik blijf dus meer aan dat context menu denken.

anoniem26138 26 December 2018 19:10

https://shellfix.nirsoft.net/shell_problems_list.html

Teleurstellend toch dat ik daar weinig tegenkom over crashes op 'Properties'. Wel bij de rechtsklik op een drive.
Misschien heb je iets unieks, of niet gerapporteerd, dat kan natuurlijk.

anoniem14733 26 December 2018 19:18

Contextmenu zou nog steeds kunnen. Van welke Windows is dat wat je vond?
Ik heb geen HKCR\Drive of Folder in de regedit.
Dus dat gaat 'm niet worden.

Met zoeken vind ik er wel eentje in bijv.
HKCR\Software\Classes\*\shellex\ContextMenuHandler s maar die is leeg.
En nog wat anderen die leeg zijn.

Ah, hier heb ik er wel een gevonden waar iets in staat:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\*\she llex\ContextMenuHandlers

Daarin staan er 3 met alleen van die rare tekens:
{90AA3A4E-1CBA-4233-B8BB-535773D48449}
{a2a9545d-a0c2-42b4-9708-a0b2badd77c8} en
{C539A15A-3AF9-4c92-B771-50CB78F5C751}

Dan nog de volgende bekenden:
ANotepad++64
BriefcaseMenu
ModernSharing
Open With
Open With EncryptionMenu
PicosmosShell
Quickpar
Sharing
WinRAR
WinRAR32
Workfolders

Die picosmos kan ik weghalen want die is deze week gedeinstalleerd, maar voor zover ik me herinner deed het probleem zich daarvoor al voor.

anoniem14733 26 December 2018 19:19

Citaat:

Wel bij de rechtsklik op een drive.
Dat is ook het probleem, ik kom niet eens meer bij de eigenschappen. Rechtsklikken op de drive en dan begint het rondje al te draaien.

anoniem14733 26 December 2018 19:22

Heee! Die laatste link van jou toen ik aan het schrijven was....
https://shellfix.nirsoft.net/fix_she...ll=nvshext.dll

Viel me wel op dat als de verkenner crashed, de icoontjes van mijn geluidskaart weg zijn en van MSILiveupdate maar ook van Nvidia.
Zou dus eens heel goed kunnen dat die Nvidia hier de boel belazert.

Wat nog vreemder is. Ik deed zojuist nog eens jouw andere test, kijken of ik eigenschappen van een folder kon bekijken.
Dat ging. En als ik daarna de drive doe dan heeft die ook geen problemen mee, en ik kan ook gewoon een tweede verkenner openen.
Dat zou er dus ook op kunnen duiden dat nVidia de boosdoener is.

Maar ik zie niets van nVidia in de rechter muisknop bij de verkenner wel op bureaublad.

anoniem26138 26 December 2018 21:12

Om Nvidia te testen is er nog wel een ideetje, in msconfig tab 'Computer opstarten' zit nog het vinkje 'Standaard video gebruiken'.

En check de updategeschiedenis, of Nvidia een update kreeg op het moment dat dit begon ?
.

anoniem26138 26 December 2018 21:48

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger (Bericht 686798)
Wat ik nu vervelend weer vind is dat in Windows die MSconfig niet blijft staan naar waar hij mee is opgestart.
Had nu gekozen voor selectief starten en alleen services, dan moet ik dus herstarten zegt ie. Dat doe ik en kijk weer in msconfig en dan staat het bolletje weer bij "normaal starten"

Ik meen mij te herinneren dat dat scherm 'fool proof' gemaakt is, en dat je in dit uitzonderlijke geval eerst 'Toepassen' moet klikken voordat je OK klikt. Volgende keer eens proberen.

anoniem14733 26 December 2018 23:06

Ik kan de update geschiedenis checken, maar heb geen flauw idee wanneer dit begonnen is. Al een tijd geleden heb ik het ooit gemerkt, maar omdat het soms goed ging en het maar erg weinig gebruikt wordt, zou ik ook niet meer weten hoe lang.

Ik heb overigens bij Msconfig eerst toepassen en dan OK gedaan, doe ik standaard al sinds Win95 als toepassen ergens bij staat. Maar dat hielp dus niet.
Zoals ik iets verder schreef als ik minimaal 1 service dan uitschakelde met die beperkte opties actief, dan bleef het bolletje wel daar staan na de herstart.

Hmmz... ik kan wel standaard video gebruiken, maar dan moet ik nadien zeker steeds alle icoontjes op 't bureaublad weer op de juiste plek zetten.
En stel het blijkt nVidia te zijn, dan zou ik het toch ook kunnen testen door nVidia in het context uit te schakelen of niet?

Van de andere kant... als het nVidia is... wat dan? Want dan kan ik het uitschakelen maar als je dan weer van die instellingen gebruik wilt maken moet je er maar aan denken dat je het weer aan moet zetten of hoe kom je er anders bij?

Dan probeer ik liever eerst of dat truukje met eerst een directory eigenschap bekijken en daarna drive eigenschap blijft werken.
Zo ja dan is het mij ook goed.

anoniem26138 27 December 2018 01:42

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger (Bericht 686810)
Hmmz... ik kan wel standaard video gebruiken, maar dan moet ik nadien zeker steeds alle icoontjes op 't bureaublad weer op de juiste plek zetten.
En stel het blijkt nVidia te zijn, dan zou ik het toch ook kunnen testen door nVidia in het context uit te schakelen of niet?

Icoontjes kan je met een herstelpunt zekeren.

Maar heeft er iets verschil gemaakt, services en opstartdingies uitschakelen ?
Want... vergeet niet, in safe mode werkt het OK volgens jou, dan moet er dus iets zijn in die twee categorieën ... of in de video, want die wordt in safe mode ook basaal.

Dus, of opstartdingetjes, of services, of de video adapter driver.

anoniem26138 27 December 2018 09:36

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger (Bericht 686810)
Van de andere kant... als het nVidia is... wat dan? Want dan kan ik het uitschakelen maar als je dan weer van die instellingen gebruik wilt maken moet je er maar aan denken dat je het weer aan moet zetten of hoe kom je er anders bij?

Niet bang zijn voor de waarheid :D
Beter weten waar het zit, en dan pas inzitten over de gevolgen, b.v. een roll-back doen van de driver in Apparaatbeheer. Maar of het Nvidia is is nog niks zeker, dus....

anoniem26138 27 December 2018 11:08

Wil je eens kijken of het verschil maakt of je het station rechtsklikt in het linker deelvenster van Explorer, of in het rechter deelvenster wanneer je 'Computer' in beeld hebt ? Zet die dan eerst op 'Tegels' weergave.

Kwam n.l hetzelfde probleem tegen, waarbij het alleen in dat linker venster crashed, en daar was het ook weer een context handler, in dat geval van SpybotS&D, maar dat is even niet relevant. Het geeft wel aan dat je in die hoek het meeste kans maakt.

Ik lees namelijk ook nog niet van jou wat het uitschakelen van die context menu's met ShellExView opgeleverd heeft. Ik zelf zou ze echt allemaal even uitschakelen zoals ik ze zie in dat lijstje in bericht #14.

.

anoniem14733 27 December 2018 16:24

Eigenlijk heb je wel gelijk, moet niet bang zijn voor de waarheid. :)
Ben er eigenlijk ook niet bang voor, vind het alleen irritant want ik gebruik niet graag herstelpunten dus zet ik liever de icoontjes dan handmatig terug.
Oplossing voor gevonden, net als vorige keer een screenshot maken van 't bureaublad dan is 't zo weer gepiept.

Opstartdingens heb ik nog niet uitgeschakeld gehad, alleen dus van de services de Acronis services, dat is eigenlijk ook het meeste de rest is bijv. van Flash en Acrobat reader.

Zal even kijken wat je zegt over deelvenster.
Waarom moet dat op tegels weergave?
Maar dan doet ie het zelfde.

Als het euvel zich voor doet kan ik trouwens -nergens- meer iets met de rechter muisknop, dus ook niet meer bij het start menu of het Firefox icoontje in de startbalk, gewoon nergens meer.

Ik ga eens efkens met het opstart geneuzel de nvidia uitzetten.

anoniem14733 27 December 2018 16:47

Zoals gezegd, je had gelijk, kan 't beter zeker weten.

En helaas dus. Alle drivers verwijderd en hups, Microsoft installeerde ze meteen weer zelf.
Dus die optie gebruikt wat jij aangaf bij msconfig, daarna bij de services de twee dingen die er stonden van nVidia ook uitgeschakeld.

Had ik wel alleen beeld op mijn rechter monitor, maar het probleem deed zich nog altijd voor. Het is dus niet de nVidia... pfffff.

Dan moet ik bij opstarten alles gaan uitdoen, daar heb ik zoooooo geen zin in nu. doen we na het nieuwjaar eens. :)

Maar ik blijf het enorm vreemd vinden dat als ik een map doe het dan wel goed gaat, ook daarna met de schijven. En als ik niet een map eerst doe, dan heb ik het probleem. Als iets blokkeert zou je denken dat dit dan ook altijd gebeurt.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:46.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.