Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Hardware overige (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=144)
-   -   HD wil eigenschappen niet tonen? (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=82205)

anoniem14733 26 December 2018 19:19

Citaat:

Wel bij de rechtsklik op een drive.
Dat is ook het probleem, ik kom niet eens meer bij de eigenschappen. Rechtsklikken op de drive en dan begint het rondje al te draaien.

anoniem14733 26 December 2018 19:22

Heee! Die laatste link van jou toen ik aan het schrijven was....
https://shellfix.nirsoft.net/fix_she...ll=nvshext.dll

Viel me wel op dat als de verkenner crashed, de icoontjes van mijn geluidskaart weg zijn en van MSILiveupdate maar ook van Nvidia.
Zou dus eens heel goed kunnen dat die Nvidia hier de boel belazert.

Wat nog vreemder is. Ik deed zojuist nog eens jouw andere test, kijken of ik eigenschappen van een folder kon bekijken.
Dat ging. En als ik daarna de drive doe dan heeft die ook geen problemen mee, en ik kan ook gewoon een tweede verkenner openen.
Dat zou er dus ook op kunnen duiden dat nVidia de boosdoener is.

Maar ik zie niets van nVidia in de rechter muisknop bij de verkenner wel op bureaublad.

anoniem26138 26 December 2018 21:12

Om Nvidia te testen is er nog wel een ideetje, in msconfig tab 'Computer opstarten' zit nog het vinkje 'Standaard video gebruiken'.

En check de updategeschiedenis, of Nvidia een update kreeg op het moment dat dit begon ?
.

anoniem26138 26 December 2018 21:48

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger (Bericht 686798)
Wat ik nu vervelend weer vind is dat in Windows die MSconfig niet blijft staan naar waar hij mee is opgestart.
Had nu gekozen voor selectief starten en alleen services, dan moet ik dus herstarten zegt ie. Dat doe ik en kijk weer in msconfig en dan staat het bolletje weer bij "normaal starten"

Ik meen mij te herinneren dat dat scherm 'fool proof' gemaakt is, en dat je in dit uitzonderlijke geval eerst 'Toepassen' moet klikken voordat je OK klikt. Volgende keer eens proberen.

anoniem14733 26 December 2018 23:06

Ik kan de update geschiedenis checken, maar heb geen flauw idee wanneer dit begonnen is. Al een tijd geleden heb ik het ooit gemerkt, maar omdat het soms goed ging en het maar erg weinig gebruikt wordt, zou ik ook niet meer weten hoe lang.

Ik heb overigens bij Msconfig eerst toepassen en dan OK gedaan, doe ik standaard al sinds Win95 als toepassen ergens bij staat. Maar dat hielp dus niet.
Zoals ik iets verder schreef als ik minimaal 1 service dan uitschakelde met die beperkte opties actief, dan bleef het bolletje wel daar staan na de herstart.

Hmmz... ik kan wel standaard video gebruiken, maar dan moet ik nadien zeker steeds alle icoontjes op 't bureaublad weer op de juiste plek zetten.
En stel het blijkt nVidia te zijn, dan zou ik het toch ook kunnen testen door nVidia in het context uit te schakelen of niet?

Van de andere kant... als het nVidia is... wat dan? Want dan kan ik het uitschakelen maar als je dan weer van die instellingen gebruik wilt maken moet je er maar aan denken dat je het weer aan moet zetten of hoe kom je er anders bij?

Dan probeer ik liever eerst of dat truukje met eerst een directory eigenschap bekijken en daarna drive eigenschap blijft werken.
Zo ja dan is het mij ook goed.

anoniem26138 27 December 2018 01:42

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger (Bericht 686810)
Hmmz... ik kan wel standaard video gebruiken, maar dan moet ik nadien zeker steeds alle icoontjes op 't bureaublad weer op de juiste plek zetten.
En stel het blijkt nVidia te zijn, dan zou ik het toch ook kunnen testen door nVidia in het context uit te schakelen of niet?

Icoontjes kan je met een herstelpunt zekeren.

Maar heeft er iets verschil gemaakt, services en opstartdingies uitschakelen ?
Want... vergeet niet, in safe mode werkt het OK volgens jou, dan moet er dus iets zijn in die twee categorieën ... of in de video, want die wordt in safe mode ook basaal.

Dus, of opstartdingetjes, of services, of de video adapter driver.

anoniem26138 27 December 2018 09:36

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger (Bericht 686810)
Van de andere kant... als het nVidia is... wat dan? Want dan kan ik het uitschakelen maar als je dan weer van die instellingen gebruik wilt maken moet je er maar aan denken dat je het weer aan moet zetten of hoe kom je er anders bij?

Niet bang zijn voor de waarheid :D
Beter weten waar het zit, en dan pas inzitten over de gevolgen, b.v. een roll-back doen van de driver in Apparaatbeheer. Maar of het Nvidia is is nog niks zeker, dus....

anoniem26138 27 December 2018 11:08

Wil je eens kijken of het verschil maakt of je het station rechtsklikt in het linker deelvenster van Explorer, of in het rechter deelvenster wanneer je 'Computer' in beeld hebt ? Zet die dan eerst op 'Tegels' weergave.

Kwam n.l hetzelfde probleem tegen, waarbij het alleen in dat linker venster crashed, en daar was het ook weer een context handler, in dat geval van SpybotS&D, maar dat is even niet relevant. Het geeft wel aan dat je in die hoek het meeste kans maakt.

Ik lees namelijk ook nog niet van jou wat het uitschakelen van die context menu's met ShellExView opgeleverd heeft. Ik zelf zou ze echt allemaal even uitschakelen zoals ik ze zie in dat lijstje in bericht #14.

.

anoniem14733 27 December 2018 16:24

Eigenlijk heb je wel gelijk, moet niet bang zijn voor de waarheid. :)
Ben er eigenlijk ook niet bang voor, vind het alleen irritant want ik gebruik niet graag herstelpunten dus zet ik liever de icoontjes dan handmatig terug.
Oplossing voor gevonden, net als vorige keer een screenshot maken van 't bureaublad dan is 't zo weer gepiept.

Opstartdingens heb ik nog niet uitgeschakeld gehad, alleen dus van de services de Acronis services, dat is eigenlijk ook het meeste de rest is bijv. van Flash en Acrobat reader.

Zal even kijken wat je zegt over deelvenster.
Waarom moet dat op tegels weergave?
Maar dan doet ie het zelfde.

Als het euvel zich voor doet kan ik trouwens -nergens- meer iets met de rechter muisknop, dus ook niet meer bij het start menu of het Firefox icoontje in de startbalk, gewoon nergens meer.

Ik ga eens efkens met het opstart geneuzel de nvidia uitzetten.

anoniem14733 27 December 2018 16:47

Zoals gezegd, je had gelijk, kan 't beter zeker weten.

En helaas dus. Alle drivers verwijderd en hups, Microsoft installeerde ze meteen weer zelf.
Dus die optie gebruikt wat jij aangaf bij msconfig, daarna bij de services de twee dingen die er stonden van nVidia ook uitgeschakeld.

Had ik wel alleen beeld op mijn rechter monitor, maar het probleem deed zich nog altijd voor. Het is dus niet de nVidia... pfffff.

Dan moet ik bij opstarten alles gaan uitdoen, daar heb ik zoooooo geen zin in nu. doen we na het nieuwjaar eens. :)

Maar ik blijf het enorm vreemd vinden dat als ik een map doe het dan wel goed gaat, ook daarna met de schijven. En als ik niet een map eerst doe, dan heb ik het probleem. Als iets blokkeert zou je denken dat dit dan ook altijd gebeurt.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:43.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.