Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Windows 10 (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=163)
-   -   Windows 10 opstarten met wachtwoord (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=82112)

marrich77 16 August 2018 08:39

Windows 10 opstarten met wachtwoord
 
Ik heb sinds gister-ochtend ineens dat ik mijn W10 Home laptop moet opstarten met een wachtwoord.
Gelukkig wist ik mijn wachtwoord nog.

Maar ik wilde het vinkje (van opstarten met wachtwoord) weghalen zodat het weer in ere hersteld zou zijn, maar het vinkje stond niet aan.

Ik blijf nu krijgen (alleen met opstarten) dat ik een ww moet ingeven.
Ik vind het wat hinderlijk.

Heeft iemand tips (zonder heel W10 opnieuw te installeren) hoe dit aan te pakken?
Zou terugzetten naar een herstelpunt helpen?

Hoor het graag.

BlackTiger 16 August 2018 16:54

Is dat het bios wachtwoord als je de laptop aan zet? Of het wachtwoord wat bij je gebruikersnaam hoort?

Als je een email adres ziet en daar hoort een wachtwoord bij, dan is dat je microsoft account, dan moet je de zaak weer omzetten naar een lokaal account. Dat kan via de instellingen.

Als je gewoon een inlogscherm hebt met je gebruikersnaam en daar moet je het wachtwoord invullen dan kan het als volgt:
1.) Log eerst in
2.) Klik op het windows startlogo en type dan handmatig CMD in, dan zul je opdracht prompt in het lijstje zien. Klik daarop met je rechter muisknop en kies voor "als administrator uitvoeren"
3.) type: control userpasswords2 en druk op enter
4.) Selecteer jouw account en haal het vinkje weg dat je een wachtwoord moet gebruiken. Je moet het wachtwoord dan wel nog eens ingeven.
5.) Klik daarna op toepassen (indien beschikbaar) en dan OK.

Klik OK tot alles dicht is en start dan de laptop opnieuw op. Als het goed is hoef je nu niet meer in te loggen.

Maar dit is dus alleen als je een lokaal account met een wachtwoord gebruikt.

marrich77 16 August 2018 17:32

Bedankt voor de reactie.
Het is idd voor het windowswachtwoord.

Ik heb dit al staan, zoals je aangeeft.
Net even getest door mijn pc opnieuw op te starten (dus niet eerst afsluiten, dan weer opstarten)

Toen ging hij gewoon door naar mijn bureaublad wat bij mijn naam hoort.

Hoop dat het nu opgelost is.

Merk ik morgenochtend denk pas voor het eerst.

(Kan het nog te aken hebben met dat ik zelf de admin ben, en geen ander account op de pc heb staan?
En ook nooit gehad.

BlackTiger 17 August 2018 00:48

Neen ik ben ook admin en normaliter als het uit staat dan staat het uit. Maar er is dinsdag een update geweest. Soms worden bepaalde instellingen door een update weer terug naar standaard gezet.
Kan ook iets anders geweest zijn... moeilijk te zeggen. Maar ik ga er wel van uit dat het nu voorlopig zo blijft. ;)

marrich77 17 August 2018 07:07

OK. Ik hou het in de gaten.
Lijkt verholpen te zijn.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:20.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.