Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Software Overige (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=119)
-   -   Word 2010 (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=67808)

anoniem46439 8 January 2011 16:34

Word 2010
 
Sinds kort heb ik Office 2010, en snap iets niet bij Word. Als ik een nieuw document opstart, dan krijg ik de melding 'Bepaalde actieve inhoud is uitgeschakeld'. Die melding kan ik dan vervolgens wel wegklikken, maar ik vind het gewoon erg irritant.

In het vertrouwenscentrum heb ik de optie 'Alle macro's uitschakelen, met melding' aangevinkt. Maar de bellen gaan al rinkelen als ik een nieuw document aan wil maken. En dat lijkt me niet de bedoeling?

Iemand enig idee hoe ik die melding weg kan halen zonder alle macro's standaard in te schakelen?

Alvast bedankt.

anoniem13291 8 January 2011 17:29

Vink eens "Alle macro's uitschakelen zonder melding" aan.

anoniem14945 8 January 2011 23:36

dat krijg je bij documenten die van internet of email komen. Melding zou niet meer terug moeten komen als je deze wegklikt en het document daarna opnieuw opslaat. Uiteraard wel weer een melding bij een nieuw document van internet. Functie uitschakelen zou ik niet doen, hij is er niet voor niks

anoniem46439 11 January 2011 17:07

@ Edmoor
Dat werkt wel, had ik ook al geprobeerd, maar dan zijn alle macro's uitgeschakeld, en dat wil ik ook niet.

@ FooBar
Dat is nou juist het vreemde, ik krijg het als ik een nieuw document aanmaak, dus niet als ik een bestaand document open. Tenminste, dan krijg ik hem ook wel, maar het rare is dat ik het bij een nieuw aan te maken - en dus mijns inziens helemaal 'schoon' - document ook krijg....

anoniem14945 11 January 2011 17:22

Ah, dan zit er waarschijnlijk iets niet goed in je normal.dotm. Als je dit bestand weggooit, zal Word het opnieuw voor je aanmaken.

Normaal gesproken te vinden in C:\Users\GEBRUIKERSNAAM\AppData\Roaming\Microsoft\ Sjablonen

anoniem46439 12 January 2011 18:02

Helaas.... Weggegooid. En inderdaad maakt Word zelf nieuwe aan, maar weer met die beveiligingswaarschuwing. Wat me wel opvalt is dat het icoontje van normal.dotm een standaard Word-icoontje is, maar met een uitroepteken aan de rechterkant.

anoniem13291 12 January 2011 18:05

Dat zelfde icoontje met uitroepteken heb ik ook voor dat bestand. Ik heb echter die melding niet.

anoniem13291 12 January 2011 18:16

Als het goed is helpt deze informatie je wel naar de juiste instellingen.

anoniem46439 14 January 2011 19:56

Ik kom er niet uit. Ik heb gewoon maar de optie alle macro's uitschakelen behalve die met een digitale ondertekening aangevinkt. Mocht ik een document met macro's krijgen of willen maken, dan schakel ik het wel weer in.

Ik ieder geval bedankt voor het meedenken.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:33.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.