Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Netwerk (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=153)
-   -   Geen n signaal (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=81983)

anoniem17111 2 March 2018 08:05

Geen n signaal
 
Mijn router zend oa een N signaal uit.

Mijn netwerkkaart eindigt op N.
Dan mag ik toch aannemen dat hij het n signaal kan oppakken?


Dat is helaas niet het geval namelijk.
Net de laatste drivers geladen en nog niet.

Nu is mijn vraag: Klopt mijn aanname?

anoniem14396 2 March 2018 09:50

In theorie zou het altijd moeten werken, maar in sommige zeer bijzondere gevallen kan het zijn dat apparaten terugvallen op een lager en ouder protocol. (b/g) Maar het zou wel moeten werken, maar langzamer.

Het probleem ligt hieraan dat de N specificatie heel lang niet volledig vast lag, omdat de ontwikkeling ervan nogal lang in beslag nam. Dus fabrikanten brachten apparaten op de markt met wat zij dachten wat de N specificatie zou worden. Wat ga je dan krijgen? apparatuur van fabrikant X heeft problemen om samen te werken met fabrikant Y, met het bovenstaande resultaat.

Je zou kunnen kijken of een of beide apparaten in de instellingen heeft staan dat hij dat hij alleen op N werkt, of dat hij ook verbindingen op een lager protocol accepteert.

anoniem17111 2 March 2018 10:33

Bedankt voor je reactie.
Heb met de signalen zitten spelen maar.....

Maakt weinig merkbaar verschil.
Ik ga nog proberen of ik mijn modem elders kan zetten, dat ik dichter bij het vuur zit.

Maar zit ook te denken om (als dat niet gaat) een router te kopen. In mijn modem te prikken en die neer te zetten in de kamer waar ik altijd met de laptop zit.
Lees vaan over 2.4 en 5 Ghz routers.

Is het signaal wat die dingen afgeven afhankelijk van het signaal wat ik zelf van mijn provider binnen krijg? Of geven ze hoe dan ook een 5 Ghz signaal en gaat daarmee de snelheid vooruit??
Ik zou alleen met mijn laptop van het 5 Ghz gebruik maken. De rest laat ik op het modem zoals het nu is.
(Zoon heeft geen probleem met online gamen. Netflix op smart-tv gaat 99 van de 100 gevallen ook prima. Het android kastje wat aan de tv hangt voor streamen van series is bekabeld, dus dat blijft ook goed gaan lijkt mij)

Hoor graag of mijn opmerking hierboven juist os of niet.

anoniem27570 2 March 2018 10:50

Over welke merken en types router en netwerkkaarten gaat het eigenlijk?

Wat die N ermee te maken heeft ontgaat mij ook net zoals de 2 draaggolffrequenties.
https://nl.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11

Wat is het probleem?

anoniem17111 2 March 2018 12:31

Probleem is dat mijn internet de laatste tijd trager liijkt.
Maakt niet uit wat er wel / niet aan staat wat ook de wifi gebruikt.
Zoals ik al aangaf, ik moet nog proberen mijn modem elders in huis te plaatsten. Maar wil me ook al voorbereiden mocht het niet mogelijk zijn hem elders te zetten

Ik heb een Experiabox V8 van Telfort.

Netwerkkaart in de laptop is: realtek rtl8723be wireless lan 802.11n pci-e nic

Mijn modem kan signaal met N geven, maar kaart kan (ondanks dat hij op N eindigt) hier niet helemaal mee omgaan. Ook niet na laatste drivers

Nu zat ik dus bovenstaande te denken mbt extra router ertussen.

En mijn vraag of het mogelijk is wat ik denk mbt 2 signalen en zo.

anoniem54435 2 March 2018 13:42

De Modem van je Internet Provider ,staat meestal waar de Internetkabel het huis binnenkomt ,
Vaak de Meterkast . dus verplaatsen is geen oplossing.

anoniem27570 2 March 2018 14:10

Tis een ADSL modem/router waar alleen een 2,4 GHz band op zit, wat ik er van kan vinden en als het eerst wel goed was....
Heeft Telfort zelfde firmware die KPN heeft gebruikt erop gezet?

anoniem26138 2 March 2018 14:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door marrich77 (Bericht 684802)
Probleem is dat mijn internet de laatste tijd trager liijkt.
Maakt niet uit wat er wel / niet aan staat wat ook de wifi gebruikt.

Misschien een Anti-Virus met website controle ?

anoniem17111 2 March 2018 14:43

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Desperado (Bericht 684805)
De Modem van je Internet Provider ,staat meestal waar de Internetkabel het huis binnenkomt ,
Vaak de Meterkast . dus verplaatsen is geen oplossing.

Bij mij staat hij dus in de slaapkamer. (ja jullie lezen het goed)
De vorige eigenaar van mijn woning was erg handig met MacGyver oplossingen bedenken. Heeft flink lopen kutten met de bedrading.
Vandaar dat ik binnenkort eens ga kijken (want heb ongeveer 4 contacten waar ik hem in kan steken) waar hij nog meer zou kunnen.

@LangePier: Durf ik niet te zeggen. Zitten wel op zelfde netwerk. Heb TV-kanalen in elk geval wel op zelfde staan als KPN. Neem eigenlijk aan dat het wel zo is. (zal eens in mijn modem duiken om te zien welke software versie erin zit)

@erikdenhouter: Ik ben (toen het al wat trager ging) juist gewisseld van antivirus scan, omdat ik er 1 in de Consumentengids tegenkwam die (wat) beter uit de test kwam dan AVG. Heb nu Bitdefender Antivirus free.

anoniem17111 2 March 2018 15:03

Firmware lijkt de meest actuele te zijn (Telfort en KPN)


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:20.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.