Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Surftip (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=142)
-   -   MyHeritage doet raar (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=82219)

anoniem32530 14 January 2019 18:22

MyHeritage doet raar
 
1 Bijlage(n)
Jullie kunnen mij waarschijnlijk niet helpen, maar wel uitleggen waarom mijn pagina op My Heritage er zo uit ziet:
Cookies zijn al verwijderd, het gebeurde al toen ik de computer opstartte en ik heb het alleen daar.

anoniem13685 15 January 2019 14:17

opnieuw inloggen in MyHeritage waarschijnlijk.

anoniem15124 15 January 2019 15:45

Welke browser?
Op een later tijdstip nog geprobeerd (met opnieuw inloggen)?

anoniem14733 15 January 2019 15:47

Hoeft hij niet voor ingelogd zijn. Ziet er naar uit alsof php niet geparsed wordt.

Inderdaad wat Obelix zegt.
Lukt het inmiddels wel zonder problemen?

anoniem26138 15 January 2019 16:16

Linksonderop de statusbalk staat: "Verbinden...". Dus er is misschien op dat gebied een probleempje (met hun site).

anoniem32530 15 January 2019 17:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 (Bericht 686971)
Welke browser?
Op een later tijdstip nog geprobeerd (met opnieuw inloggen)?

Nope. Zelfs mijn mobiele telefoon gaf hetzelfde probleem op de app. Opnieuw inloggen deed ik altijd al en dan was het een kwestie van een nanoseconde en hij zag er normaal uit. Ik heb het MyHeritage laten weten en het scheen een probleem te zijn met Ziggo. Wel vreemd omdat ik het alleen met die pagina had, de rest laadde gewoon.
Mobiele telefoon is nu ook weer goed, dus het lijkt me toch wel aannemelijk dat het aan Ziggo lag. Maar waarom de andere pagina's dan geen problemen gaven, weet ik niet. Ik heb niet zo'n verstand van hoe HTML-codes laden en waar dat dan aan kan liggen.

anoniem32530 15 January 2019 17:44

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 686974)
Linksonderop de statusbalk staat: "Verbinden...". Dus er is misschien op dat gebied een probleempje (met hun site).

Niet gezien.
Ik denk dat je gelijk hebt. Verbinding met Ziggo zeiden ze zelf. O wacht, verbinding met Ziggo met MyHeritage!! Vandaar dat die andere sites het wel deden! Die hadden gewoon wel verbinding! :mrgreen:

anoniem26138 15 January 2019 17:57

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Johannes1903 (Bericht 686976)
...Opnieuw inloggen deed ik altijd al en dan was het een kwestie van een nanoseconde en hij zag er normaal uit...

Ja dat is dacht ik het parsen waar BlackTiger het over had.
Ik denk dat niet alle gegevens er waren om dat goed te doen.

anoniem32530 16 January 2019 00:34

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 686978)
Ja dat is dacht ik het parsen waar BlackTiger het over had.
Ik denk dat niet alle gegevens er waren om dat goed te doen.

Wat is nu weer parsen?? :confused:

anoniem26138 16 January 2019 13:39

Hm, BlackTiger zou dat misschien preciezer weten. Ik moet het ook opzoeken en het verhaal in mijn hoofd er mee mengen, en dan heb ik zoiets als....:
Een internet pagina die is gedownload staat in een code die eerst op syntax gecheckt en ge´nterpreteerd wordt, en het resultaat wordt daarna als een voor de browser toegankelijke structuur in het geheugen gezet.

*-) *-) *-) (drie keer lezen voor ik mezelf snap)

anoniem30973 17 January 2019 00:06

Da's klontjes...:mrgreen:

anoniem26138 17 January 2019 01:24

Niet parsen dus 8-| of wel ? .. :razz:

anoniem14733 17 January 2019 18:38

Sorry, ik had even de thread niet gevolgd door drukte.

Citaat:

Mobiele telefoon is nu ook weer goed, dus het lijkt me toch wel aannemelijk dat het aan Ziggo lag.
Dat zou mij al verbazen. Ziggo verzorgt die website toch niet? Alleen de internet verbinding en die gaat niet zorgen dat een php site wel of niet als php pagina zichtbaar is.

Overigens heb ik ook Ziggo en bij mij was hij wel gewoon goed zichtbaar.
Dus mocht het echt aan Ziggo hebben gelegen dan ben ik toch wel heel nieuwsgierig wat precies dat veroorzaakt zou hebben. En dan is het dus schijnbaar ook nog maar alleen in jouw netwerk segment geweest bij Ziggo. Vandaar mijn grote twijfel.

Dat gezegd hebbende, er was nog de vraag wat parsen was?
Een html bestand kun je meteen zien, dat wordt automatisch al snel omgezet naar een zichtbare pagina.
PHP ook een codering en wordt standaard niet door de Webserver software ondersteund, daar moet apart PHP voor geinstalleerd zijn zodat php pagina's ook gelezen en door webserver software begrepen wordt.
Dat omzetten van php naar een mooie zichbare pagina wordt ook wel parsen genoemd.
Dat krijg je in plaats daarvan een pagina met code te zien.

Als er veel html in de pagina zit of als er paden naar een layout thema niet helemaal correct staan, dan kan het ook gebeuren dat je zo'n pagina krijgt te zien als in jouw screenshot.
Ik zeg dan ook dat de php niet parsed, maar het kan zijn dat ik dat dan fout zeg.

Kortom kan men zeggen dat een php pagina niet op de juiste manier opgebouwd wordt.

Dit kan echter ook veroorzaakt worden door cache zowel op de server als lokaal op de pc/browser. Als er gebruik wordt gemaakt van bepaalde cache systemen en er wordt iets aan de site verandert, zonder de cache te legen, dan kunnen er ook rare dingen gebeuren.

Dat zou weer een reden kunnen zijn dat het bij mij wel goed werkte, omdat ik nooit op die site kom.

Er zit ook veel javascript op die site. Als je javascript uitzet of blokkeert kunnen er ook rare dingen gebeuren.

Hopelijk is het zo een beetje duidelijk uitgelegd wat ik bedoelde.

anoniem26138 24 January 2019 14:24

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger (Bericht 686995)

Dat gezegd hebbende, er was nog de vraag wat parsen was?
Een html bestand kun je meteen zien, dat wordt automatisch al snel omgezet naar een zichtbare pagina.
PHP ook een codering en wordt standaard niet door de Webserver software ondersteund, daar moet apart PHP voor geinstalleerd zijn zodat php pagina's ook gelezen en door webserver software begrepen wordt.
Dat omzetten van php naar een mooie zichbare pagina wordt ook wel parsen genoemd.
Dat krijg je in plaats daarvan een pagina met code te zien.

Moest ik even over nadenken... En begreep ik vervolgens niet :p

Maar zelf wat meer gezocht, en zie nu wat ik niet begreep:
een HTML pagina kan PHP code bevatten. De HTML wordt direct naar iemands browser gestuurd, maar de PHP code wordt op de server eerst 'geparsd', ofwel ook naar HTML omgezet, en zo als volledig HTML naar de browser van de verzoekende gebruiker gestuurd. Zo ongeveer...
Dat parsen vind dus plaats op de server waar de pagina vandaan komt, en die info zag ik niet zo snel.

http://john-crisp.com/dma322/phpBB3/...l/lib0023.html

Maar parsen kan blijkbaar ook op meerdere manieren uitgelegd en/of toegepast worden.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:47.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.