Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Onderdelen (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Videokaart wil niet installeren (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=21554)

anoniem13279 21 March 2005 18:42

Videokaart wil niet installeren
 
Hoi :lol:

Ik heb een computer met de volgende specs.
AMD athlon XP 2800+
512MB RAM
Radeon 9600 128.
Win xp pro SP1&2

Nu heb ik een nieuwe windows installatie gedaan maar de videokaart wordt niet goed herkent. Als ik de drivers wil installeren staat er "Kan de beeldschermadaptor niet vinden, zorg ervoor dat deze zichtbaar word als Standaard VGA adaptor".

Nu staat in het apparaatbeheer geen beeldschermadaptor, als ik een wil toevoegen staat de Standaard VGA niet het rijtje (cry) . Nu kan ik dus niets met de computer, iemand suggesties?

elm :-O

anoniem13226 21 March 2005 21:01

Naam nieuwe kaart??
zit hij goed in zijn sleuf.stof of zo.
handmatig de software instaleren dus niet door windows laten bepalen.
nieuwe drivers zoeken op site van maker?

suc6

anoniem13279 21 March 2005 21:07

Ik heb de nieuwste ATI drivers gedownload, alleen waneer ik wil installeeren zeggen de atidrivers dat er een standaard VGA adaptor nodig is. (die moet windows helaas zelf zoeken (cry) ) dus dat lukt niet. Handmatig kan ik ook geen Standaard VGA toevoegen.

anoniem13893 21 March 2005 21:45

heb je mischien ook een ingebakken videokaart op je moederbord zitten ?
zo ja dan moet je deze eerst uitschakelen in het bios

anoniem13279 21 March 2005 22:02

Hij heeft eerder wel gewerkt. Dit is na een format, het betreft een Asus A7V600-X mobo (zonder geintergreerde videokaart, ik heb de pc zelf gebouwd voor m'n broer(tje) ;-)

anoniem13927 23 March 2005 12:55

Wordt je videokaart wel ge-support door je moederbord?

anoniem13576 23 March 2005 13:07

Probeer 't eens zo; Rechtsklikken op 't buroblad > eigenschappen > tabblad instellingen > geavanceerd > tabblad adapter > eigenscappen > tabblad stuurprogramma > stuurprogramma bijwerken > en dan de locatie kiezen waar je de drivers hebt opgeslagen.

anoniem13279 23 March 2005 13:57

Het werkt wel op dit mobo het heeft eerder (1jr) wel gewerkt.
Ik ben er trouwens uit. Nog een keer windows opnieuw geinstalleerd (update manier) en nu werkt het wel. De videokaart word nu alleen herkent als een radeon 9600pro :-S terwijl het een normale radeon 9600 is. Maar het werkt allemaal weer goed.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:42.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.