Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Hardware overige (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=144)
-   -   Verbindingsstuk? (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=76230)

anoniem33562 21 March 2013 20:58

Verbindingsstuk?
 
Ik kwam deze tegen en aan de ene kant zit een internetopening (female) en aan de andere kant een USB-stekker. Er staat EMINENT op. Waar is deze goed voor?

Kan ik die van de pc via een UTP CAT E5 kabel aansluiten op de tv/monitor?

anoniem54435 21 March 2013 21:06

Plaatje of typenr zou handig zijn

Probeer eens op Google . met de gegevens die je hebt.

Deze mischien.

http://www.eminent-online.com/nl/pro...ersterker.html

anoniem32141 21 March 2013 21:18

http://www.eminent-online.com/produc...g-adapter.html

anoniem33562 21 March 2013 21:19

Zal ik even opzoeken. Er staat op:
EM1010 Rev. 2 0410C2A01078
C2 MADE IN CHINA

FOR HOME OR OFFICE USE
This device complies with Part 15 of the FCC Rules
awn 2725 28awg/2c 28awg/1p

anoniem26138 21 March 2013 21:20

Hm.... Zoiets ? USB to RJ45:

http://sell.lulusoso.com/selling-lea...CAT5-CAT6.html
http://sell.lulusoso.com/selling-lea...AT6-Cable.html

Bestaat daar uit twee stukjes, zodat je er een CAT5 patchkabel tussen kunt zetten, en zo een enorme verlengkabel voor USB krijgt... Of dat storingsvrij kan is mijn vraag :rolleyes:

anoniem26138 21 March 2013 21:21

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BackupMod (Bericht 636246)

Dat zou kunnen, een netwerkadapter ingebouwd :cool:

anoniem33562 21 March 2013 21:39

Mijn vraag is dus, ik zet de pc uit en sluit de USB-stekker achter op de pc aan en de CAT kabel op de tv kan dat en wat is dan het resultaat? Het is een tv waarop netwerk mogelijk is. Maar wat dat precies inhoud weet ik niet. Ik weet nu wel dat 80% niet werkt zonder de juiste en dure kabels!

Ik heb het met de FRITZ!Box LAN-stick geprobeerd en helemaal niets. Volgens de handleiding kan het wel met een Samsung-stick maar je kunt het al wel raden wat zo'n ding kost!

Ik heb het geprobeerd maar geen resultaat. Wel een melding de router aan en uit zetten. Maar er zit geen aan en uit knop op.

anoniem42071 21 March 2013 23:41

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door De Hulk (Bericht 636252)
Mijn vraag is dus, ik zet de pc uit en sluit de USB-stekker achter op de pc aan en de CAT kabel op de tv kan dat en wat is dan het resultaat? Het is een tv waarop netwerk mogelijk is. Maar wat dat precies inhoud weet ik niet. Ik weet nu wel dat 80% niet werkt zonder de juiste en dure kabels!

Het resultaat is dat het niet werkt.

Als je tv een cat5 netwerk aansluiting heeft kan je er toch gewoon een kabeltje vanaf de router in prikken.

En inderdaad de meeste routers hebben geen aan/uit schakelaar, maar dan trek je even de stekker uit de 220, dan gaat tie ook uit.

Die jij op het oog hebt van Eminent is bedoeld om van een usb aansluiting om een pc/laptop een netwerk aansluiting voor de cat5 kabel te maken. Deze bijvoorbeeld: http://www.eminent-online.com/produc...g-adapter.html

Niek

anoniem13673 22 March 2013 07:00

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 (Bericht 636262)
Het resultaat is dat het niet werkt.

[...]

Mee eens, dit gaat niet werken. De meeste televisies hebben tegenwoordig wel netwerkopties, maar op de goedkopere modellen wordt de LAN-poort dan meestal weggelaten.

Deze USB-verloopjes werken niet op televisies en andere apparatuur omdat er drivers voor nodig zijn om het ding aan de praat te krijgen. Op een TV kun je geen drivers installeren.
De enige optie is dat je apparaat standaard al dat soort USB-LAN adapters ondersteunt, dan heb je kans dat het werkt, en zelfs dan meestal alleen nog maar met de officiële, door de fabrikant geproduceerde versie, of als je mazzel hebt elke andere zolang er maar dezelfde chipset in zit.

anoniem35068 22 March 2013 08:09

TS heeft een TV met RJ45 aansluiting (en dus netwerkmogelijkheden) en wil deze verbinden met de laptop. Dit zou moeten kunnen via de EM1010 die hij in de laptop steekt. Alles (netwerkaansluiting op zowel TV als laptop) dienen handmatig geconfigureerd te worden aangezien er geen DHCP-server voorhanden is in dat stukje netwerk. Internet op de TV zal er mogelijk alleen zijn als je ICS aan de praat krijgt op de laptop. Grote kans dat je voor deze verbinding een cross-wired netwerkkabel nodig hebt.
Al met al is de optie om de kabel van de TV direct in de router te steken wel de meest simpele, met de grootste kans van slagen. Heb je een bijzondere reden om dit niet te doen?


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:37.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.