Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Windows 8 (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=161)
-   -   Netwerk drama (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=78801)

cyber2001 8 October 2014 22:34

Netwerk drama
 
Hallo, ik heb een bestaand netwerk draaien. Sinds een paar dagen probeer ik een Windows 8 laptop bij dat netwerk te zetten, maar wat een drama. Microsoft heeft hetnweer voor elkaar gekregen om het irritatie niveau naar factor 20 te krijgen.....

Hoe krijg ik het voor elkaar om de klapjap lid te maken van mijn bestaande netwerk ?
Via de internet beschrijvingen wordt ik niet wijzer, slechts gefrustreerd.

Toch maar w7 er op zetten ?

Niekie30 8 October 2014 22:45

Als je het wachtwoord van je thuisgroep weet, moet dat simpel zijn.
Je gaat via het configuratie scherm naar Netwerkcentrum en maakt hem daar lid van de al bestaande thuisgroep.
Er moet dan wel één (of meer) van de pc's aanstaan, die tot die al bestaande thuisgroep behoort.

Of bedoel je gewoon verbinding maken met je router om naar internet te kunnen gaan?

Niek

cyber2001 9 October 2014 07:51

Ok, ik zal het proberen vanavond. Ook een ergenis is dat mijn synology nas wel gezien wordt, maar alleen 3 mappen. Video, muziek etc. Ik wil alle mappen via de verkenner kunnen benaderen. Nu moet ik eerst inloggen op de nas en via die verkenner aan de slag. Lastig en te bewerkelijk.

Satneef 9 October 2014 11:32

Heeft de Laptop dezelfde Werkgroep als de andere computers?

cyber2001 9 October 2014 13:11

Nee, ik kan in w8 niet vinden waar ik de thuisnetwerk naam moet instellen.

Satneef 9 October 2014 14:26

Een klik met de rechtermuistoets op de startbutton dan met de linker op systeem.
Nu zie je halverwege 'instellingen voor computernaam,domein en werkgroep'
Hier zie je alle namen,de naam van de wekrgroep is voor jou van belang.
Aan de rechterkant zie je 'instellingen wijzigen'
Klik hierop en dan de onderste op knop 'wijzigen'klikken.
Hier dien je de naam in te vullen die ook bij je andere computers staat.

Desperado 9 October 2014 15:47

En er is altijd nog de zoekfunctie ook bij W8 ,dus het is altijd te vinden.

cyber2001 9 October 2014 22:01

En nu wil ik de netwerk naam instellen, en begint het gezeur weer. Geen verbinding omdat het netwerk een dubbele naam bevat???
Wat is dit nu weer....

Niekie30 9 October 2014 22:13

Je bedoelt met "netwerk naam" neem ik aan de naam van de Thuisgroep?
Zelf geef ik die nooit een naam, Windows kiest daar Workgroup of zoiets voor. De naam is ook niet belangrijk.

Je zet op 1 na alle pc's en laptops uit.
Schakelt er 1 in en verwijder die uit een bestaande werkgroep (via het netwerk centrum)
Daarna kies je om hem lid te maken een Thuisgroep. Zonder dat je een naam op te geven, komt er even later een wachtwoord in beeld. Noteer dat.
Wijzig het eventueel in een eigen keuze.

Daarna start je de 2e machine op. Verwijdert die uit de (niet meer bestaande) thuisgroep en maakt hem lid van de nieuwe thuisgroep (gevraagd wordt om het wachtwoord).
En zo doe je ze allemaal.
Stel ook per machine in af je bestanden en printers wilt delen, want dan benut je de mogelijkheden van een thuisgroep pas echt.

Niek

Niels68 10 October 2014 18:16

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door cyber2001 (Bericht 659137)
En nu wil ik de netwerk naam instellen, en begint het gezeur weer. Geen verbinding omdat het netwerk een dubbele naam bevat???
Wat is dit nu weer....

Is er niet een andere PC met dezelfde naam als deze PC??

(bijvoorbeeld Cyber2001_PC)

M.v.g. Niels


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:20.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.