Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Onderdelen (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=122)
-   -   Geluid weg na Update Windows10 (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=82148)

toverheks 11 October 2018 11:22

Geluid weg na Update Windows10
 
1 Bijlage(n)
Gisteren is de update van oktober voor Windows 10 uitgevoerd. Sindsdien lijkt het geluid onherstelbaar UIT.
Bij apparaatbeheer staat alleen: Intel(R) Display Audio. Wat er verder staat begrijp ik gewoon niet. Ik heb al van alles geprobeerd, maar kom er niet uit. Ik voeg een schermafbeelding bij.
Wie kan me verder helpen?

FooBar 11 October 2018 18:26

Driver opnieuw installeren zou het moeten oplossen.

Maar heb je je toevallig ooit opgegeven voor het Windows Insiders programma? Want anders kun je de oktober update gisteren eigenlijk niet ge´nstalleerd kunnen hebben, nadat deze is teruggetrokken door Microsoft en voor zover ik kan nagaan op dit moment alleen voor Insiders beschikbaar is. Allicht wil je je daar dan voor uitschrijven als dat het geval is, want het Insiders programma is toch echt bedoeld voor meer gevorderde gebruikers die dit soort problemen zelf kunnen oplossen.

Als ik jou was zou ik de update terugrollen en over een paar maanden nog een keer proberen. Kans is groot dat dit probleem dan niet meer bestaat.

erikdenhouter 11 October 2018 23:24

Heb je wel een Intel icoontje voor geluid in je systeemvak ?


Hier meerdere klachten over geluid na een update, en wat oplossingen die schijnen te werken, maar daarvoor hebben zij wel dat icoontje al zichtbaar. Engels, helaas:

https://answers.microsoft.com/en-us/...?page=2&auth=1


Wat je daar in je Apparaatbeheer ziet is simpel het verslag van een installatie van de driver vandaag. Je hebt de bovenste regel geselecteerd staan, in het onderste vak zie je denk ik welk bericht bij die bovenste regel hoort. Maar de chronologische volgorde van die drie regels is van boven naar beneden (kijk naar de seconden), en je moet dus het bericht onderop lezen wat bij de laatste regel hoort. Dat is de afloop.


Het kan zijn dat MS de interface op een verkeerde instelling heeft achtergelaten.
Doe eens een rechtsklik op het speaker-icoontje in je Systeemvak, en kies voor 'Afspeelapparaten'. In het daaropvolgende venster rechtsklik je op het witte deel onderop in het venster, en vink 'Uitgeschakelde apparaten weergeven' aan.
Probeer nu die apparaten daar aan te schakelen via rechtsklikken en aanschakelen, afhankelijk van wat er op jouw systeem zit, en wat je nodig hebt.
Staat iets uit, dan staat er een rood pijltje naar beneden naast.
Staat iets aan, dan staat er een groen vinkje naast.
.

toverheks 12 October 2018 09:37

Hartelijk bedankt voor de reacties.
Maar ik ben een hele tijd bezig geweest met een antwoord en nu blijk ik het te hebben weggeklikt. Moet opnieuw beginnen, maar ik krijg visite. Dus eind van de middag verder.

erikdenhouter 12 October 2018 11:27

1 Bijlage(n)
Vergat een afbeelding bij te voegen.
Wanneer er geluid speelt zie je dat door een vertikale groene VU uitslag achter het apparaat:

toverheks 12 October 2018 15:19

1 Bijlage(n)
Om met FooBar te beginnen: ik denk niet dat ik me opgegeven heb als 'insider'. Want zo voel ik me niet en ik ben het ook niet.

Dan naar Erik.
Ja, ik heb een icoontje in het systeemvak, maar er staat een rood kruisje naast. Als ik daar op klik gaat-ie op zoek naar een oplossing, die niet gevonden wordt.

Als ik op het luidsprekertje met rechts klik, staat daar NIET 'afspeelapparaten'. Alleen 'Luidsprekerinstellingen (UNKNOWN).

Dan even op de laatste post reageren. Bij mij staat er bij 'Geluid': Er zijn geen audioapparaten ge´nstalleerd. Dat is toch gek, hij heeft het altijd goed gedaan!

Dan even naar de updates: helpt de volgende bijlage iets? 'geschiedenis van updates'?

Nu zie ik ook nog dat ik misschien nog een keer opnieuw zou moeten opstarten. Dat doe ik pas nadat ik deze post verstuurd heb. Ik laat nog weten of dat geholpen heeft. Ik vermoed van niet.

toverheks 12 October 2018 15:25

Nee, dat opnieuw opstarten heeft inderdaad niet geholpen, net als gisteren.

erikdenhouter 12 October 2018 16:54

In dat plaatje, kijk eens onder 'Stuurprogramma updates (5)' ?

Kijk ook wat er in Apparaatbeheer staat bij 'Besturing voor geluid, video, en spelletjes'. Daar zou je kunnen laten zoeken voor het stuurprogramma.
Anders die tak 'Besturing voor geluid, video, en spelletjes'.' uitvouwen en een schermafdruk tonen.
Maak eerst een herstelpunt voor de zekerheid.

Heb je ook gekeken wat er verteld wordt bij selectie van die laatste van drie regels van je eerste afbeelding ? Daar zou gemeld moeten zijn dat de driver ge´nstalleerd is.

toverheks 12 October 2018 20:50

4 Bijlage(n)
Stuurprogramma's updates (5): zie bijlage met die naam.

Bij zoeken naar stuurprogramma's voor geluid etc. : uitkomst is De beste stuurprogramma's voor uw apparaat zijn al ge´nstalleerd.

Een schermafdruk van de tak: geluid etc. zie bijlage. Er staat niets meer dan dat ene apparaat.
en 1 schermafdruk van de eigenschappen: zie bijlage.

Je laatste vraag begrijp ik niet helemaal. Misschien bedoelde je dit: de 'derde regel'. De laatste woorden daarvan vallen weg, maar luiden iets van: "status van 0x0."

Ik hoop dat jij er nog iets van begrijpt. Ik niet meer.

erikdenhouter 12 October 2018 21:08

Kan je vertellen:
* PC of laptop ?
* Indien PC, weet je of er een losse Videokaart in zit ?
* Indien PC, geluid via je monitor, of aparte boxen ?
* Indien PC, zit er nog een geluidsadapter op je moederbord ?

Vertel ook maar even merk en type.

Dat over die laatste regel van de drie heb je goed begrepen, en de mededeling daar is toch echt dat de Intel Display Audio driver juist ge´nstalleerd is.

Volgens je update geschiedenis is er op 10-10 ook een Realtek Media driver ge´nstalleerd, en dat moet voor geluid zijn. Maar waarom zie je die dan niet in je Apparaatbeheer :?: :^)
Hier zie je hem in de update catalogus voor Windows, precies die versie 6.0.8531
In Apparaatbeheer, in het menu 'Beeld', vink daar eens aan 'Verborgen apparaten weergeven', en zoek dan nog eens opnieuw ?


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:32.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.