Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Games (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=123)
-   -   Call of Duty WW2 foutmelding (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=81780)

corzilla25 15 November 2017 21:04

Call of Duty WW2 foutmelding
 
Goede Avond,

Sinds de release van het spel speel ik la Call of Duty ww2.
Nu krijg ik regelmatig tijdens het spelen een foutmelding. Soms kan ik wel ff doorspelen, maar als de ronde dan klaar is crasht mijn game. De ene keer ga ik terug naar mijn bureaublad van Windows 10, de andere keer krijg ik een zwart scherm en helpt alleen een hard reset.

De foutmelding is: Niet genoeg geheugen beschikbaar.
Hij vraagt dat om het programma af te sluiten.

Ik heb dit alleen met Call of Duty ww2.

Mijn Virtueel Geheugen staat bij mij stuurschijf (Samsung 830 EVO 120GB SSD) op 800/800, cal of duty WW2 staat geïnstalleerd op mijn samsung 850 EVO ssd van 500GB.

Ik heb 16GB geheugen in mijn pc zitten en mijn CPU is een Core i5 7600K
De videokaart is een: MSI Geforce GTX 1060 Gaming X 6GB

Mijn OS is Windows 10 home x64

Iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?

gr.
Patrick

dappertje 15 November 2017 22:05

Zet virtueel geheugen, door Windows laten beheren, dan word het groter als dat nodig is.

Dappertje

corzilla25 16 November 2017 08:38

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door dappertje (Bericht 682883)
Zet virtueel geheugen, door Windows laten beheren, dan word het groter als dat nodig is.

Dappertje

Dank voor je reactie,

Dat zou inderdaad een optie zijn.
Echter met een SSD neemt dat nogal veel beschikbare ruimte in op je SSD, waardoor je ineens minder ruimte beschikbaar hebt.

Maar ik zal het eens proberen.

erikdenhouter 16 November 2017 11:00

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door corzilla25 (Bericht 682879)
Mijn Virtueel Geheugen staat bij mij stuurschijf (Samsung 830 EVO 120GB SSD) op 800/800, cal of duty WW2 staat geïnstalleerd op mijn samsung 850 EVO ssd van 500GB.

Je bedoelt min. 800mB / max. 800mB, en alleen op C: ?

Wijzig dat een weekje in 50 mB op je C: schijf, en min. 16 GB (eventueel max. 16GB) op je grote SSD van 500 GB. (Niet vergeten op 'Instellen' te klikken na verandering....)
Kijk dan wat het doet.
Werkt het dan wel, dan probeer je eventueel 8 GB.

P.s.: de 50 mB op de C: schijf is voor het spel niet noodzakelijk, maar Windows heeft een minimum op de C: partitie nodig (dat was ooit 20 mB) in het geval dat het geheugendumpfiles moet maken bij crashes; geen extra virtueel geheugen op C:, geen dumpfiles.
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door corzilla25 (Bericht 682879)
Nu krijg ik regelmatig tijdens het spelen een foutmelding. Soms kan ik wel ff doorspelen, maar als de ronde dan klaar is crasht mijn game.

Ik vermoed dat het spel dan de inhoud van het RAM wil dumpen om jouw positie in het spel te saven of zo.
.

Lange Pier 16 November 2017 11:22

https://imgur.com/a/aJ3Qv
Gebruik je die?

corzilla25 16 November 2017 19:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 682896)
Je bedoelt min. 800mB / max. 800mB, en alleen op C: ?

Wijzig dat een weekje in 50 mB op je C: schijf, en min. 16 GB (eventueel max. 16GB) op je grote SSD van 500 GB. (Niet vergeten op 'Instellen' te klikken na verandering....)
Kijk dan wat het doet.
Werkt het dan wel, dan probeer je eventueel 8 GB.

P.s.: de 50 mB op de C: schijf is voor het spel niet noodzakelijk, maar Windows heeft een minimum op de C: partitie nodig (dat was ooit 20 mB) in het geval dat het geheugendumpfiles moet maken bij crashes; geen extra virtueel geheugen op C:, geen dumpfiles.

Ik vermoed dat het spel dan de inhoud van het RAM wil dumpen om jouw positie in het spel te saven of zo.
.

Dat zal ik eens proberen, wie weet helpt het inderdaad. Bedankt voor de tip.

Ik had inderdaad 800MB / 800MB alleen op de c schijf.

corzilla25 16 November 2017 19:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier (Bericht 682897)

Ik heb even gekeken, maar die staat uit bij mij.

erikdenhouter 16 November 2017 21:04

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door corzilla25 (Bericht 682904)
Dat zal ik eens proberen, wie weet helpt het inderdaad. Bedankt voor de tip.

Ik had inderdaad 800MB / 800MB alleen op de c schijf.

Je kan ook alleen die 500GB schijf aanwijzen ( +50mB op C: ! ) en Windows de grootte zelf laten bepalen, dan zit je ook safe. Na een aantal spellen kan je dan eens kijken hoe groot pagefile.sys op die schijf dan eigenlijk is geworden.

800 mb is zeker niet genoeg, en dat lijkt helemaal je probleem.
Men denkt snel dat als er veel RAM is dat er dan voldoende geheugen is om geen schijf te hoeven gebruiken, maar des te meer RAM, des te vrijer Windows om gaat met geheugen ( onder terechte mom van "Ongebruikt geheugen is verspild geheugen"), en dan wordt het schijfgeheugen (pagefile.sys) ook juist meer gebruikt als opslagplaats voor delen van de inhoud het RAM.

De vuistregel is altijd geweest: het virtueel geheugen op schijf moet 1,5 tot 3 maal het aanwezige RAM zijn. Bij jou zou dat zelfs minimaal 24 GB worden.

Het is overigens één van de redenen dat ik een 120 GB SSD net niet genoeg vind voor de systeemschijf, ik zou altijd voor 240 GB gaan.
.

Desperado 16 November 2017 21:32

Voor een beetje Internetten ,en mailen is 120 GB genoeg , maar ikzelf ga ook altijd voor meer GB's

erikdenhouter 16 November 2017 21:51

Klopt zeker, ik heb zelf ook een 120 GB voor mijn W7, maar krap is het telkens.
En € 20,00 verschil is dat geneuzel niet waard.

Het is pas OK wanneer je geen enkel document op die partitie bewaart.
.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:27.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.